Er trygghet - förvaltarens uppdrag

Praktisk hantering och avlastning för dig som fastighetsägare - kommersiella eller hyres- eller bostadsrättsförening. Anlita en teknisk eller administrativ förvaltare redan idag

Både för större fastighetsägare och för föreningar och samfälligheter är det en ökad trygghet att anlita proffs för fastighetsförvaltning. Förvaltningen kan innebära en mängd olika tjänster och anlitar du en etablerad firma så kan du tryggt luta dig tillbaka och se hur jobbet utförs med god service och kvalitet. Vad behöver ni hjälp med? Har ni kommersiella fastigheter som behöver skötsel, kontakt och administration av hyresgäster eller har ni en bostadsfastighet med privata hyresgäster? Oavsett vilket så är det en god investering att lägga en del av budgeten på gedigen och bra fastighetsförvaltning - så får du en tjänst med servicemedvetenhet, tillgänglighet och samtidigt ordning och reda - vad mer kan man drömma om?

Vilka tjänster har ni behov av

Till fastighetsförvaltning kan rent administrativa tjänster räknas såsom att samla in hyresavgifter och annat tillhörande jobb - vilket kan handla om förhandling av hyreshöjningar, handläggning av köer till bostäder, parkeringsplatser, garage och liknande. Men även bostadsvisningar, uthyrning, avhysningar och mycket mer. Det är även fastighetsskötaren som har hand om andrahandsuthyrningar, aviseringar, påminnelser och inkassohantering. I en bostadsrättsförening kan det finnas behov av kundtjänst och gäller det kommersiella lokaler kan fastighetsförvaltaren bistå med olika typer av förhandlingsunderlag, kontraktsskrivningar, mindre om- och tillbyggnationer och väldigt mycket mer. Det innebär alltid en oerhört stor trygghet för hyresgästerna att ha en “hustomte” eller fastighetsskötare de känner väl och vet att de kan vända sig till för hjälp.

Den tekniska förvaltningen

Med teknisk förvaltning menas fastighetsskötsel och andra typer av tyngre jobb som ofta behövs i fastigheter och bostadsrättsföreningar. I den tekniska skötseln ingår till exempel underhåll och besiktningar av fastigheterna, uppföljning och statistik av sådant som energi, larm och larmövervakning med mer. Fastighetsförvaltaren upprättar då en underhållsplan på uppdrag av arbetsgivaren och utför underhåll efter denna. Dessutom ingår kontakt med de boende och hjälp i bostäder såsom stopp i avlopp, snöröjning, trappstädning, sophantering och felanmälan. De innehar jour och kan kontaktas för akuta behov samt att de sköter underhåll och mindre reparationer i bostäder och tillhörande byggnader. Vanligtvis ansvarar de även för någon typ av rond så att allt håller den standard som är avtalad samt att de är behjälpliga med namnbyten på dörrar och liknande. De utgör därmed en extra säkerhet i området du äger och de patrullerar och har ansvar för.

19 Apr 2020