Blogg

RSS

Behagligt inomhusklimat året om i ett lågenergihus

19 Mar 2023

Ska man bygga nytt kan det vara klokt att satsa på ett lågenergihus. Då slipper man oroa sig för höga uppvärmningskostnader och kan sova gott om nätterna.

Ett lågenergihus eller passivhus som det ibland kallas är en typ av hus som gör av med väldigt lite energi. Planerar man att bygga ett nytt hus lönar det sig definitivt att satsa på ett lågenergihus. Med låga uppvärmningskostnader tjänar man snabbare in byggkostnaden och gör samtidigt något gott för miljön.

Lågenergihus har extra tjocka väggar som håller kylan ute samtidigt som värmen hålls kvar inne. De tjocka väggarna isolerar även mot hetta under sommaren och på så vis får man ett behagligt inomhusklimat året om. För att ytterligare sänka energibehovet använder man sig även av fönster med ett extremt lågt u-värde.

Företag specialiserade på lågenergihus

En annan sak som bidrar till att ett lågenergihus har så mycket lägre uppvärmningskostnader än andra hus är att man tar tillvara på den värme som finns i inomhusluften. Då det är väl känt att varmvatten kräver mycket energi använder man sig av solfångare för att värma just detta.

Det finns företag där de är specialiserade på att bygga arkitektritade lågenergihus. Viktigt är då att man väljer en husleverantör som är medveten om svenska väderförhållanden och anpassar materialen därefter. Då får man ett hus som kräver minimalt med underhåll och som i stort sett kan hålla hur länge som helst. Är man intresserad av att bygga ett lågenergihus eller passivhus ska man ta hjälp av ett erfaret företag som använder sig av väl dokumenterade metoder.

Bekvämt med golventreprenad i Dalarna

9 Mar 2023

Det enklaste sättet att få vackra golv i hela huset är att lämna uppdraget till ett företag som utför golventreprenad i Dalarna. Sedan får du allting färdigt.

Det finns så många olika sorters golv att välja mellan. Om du tittar på nätet finns det allt från fiskbensparkett som läggs med största hantverksskicklighet till nya sorters vinylgolv som helt och hållet efterliknar äkta trä. Kanske vill du ha klinkergolv i hallen och vinylgolv i vardagsrummet, eller ett äkta trägolv någonstans.

Det finns hantverkare som besitter otrolig yrkesskicklighet, så det är bara för dig att välja och vraka. När du anlitar ett företag för golventreprenad i Dalarna kommer de att samordna insatserna från alla de hantverkare som behövs, och du får ett bra resultat till ett bra pris.

Golventreprenad med lättskötta material

Vill du ha ett äkta trägolv men med minimal skötsel, är de nya vinylgolven att rekommendera. De är hårda, reptåliga och lätta att torka av. Fläckar fastnar inte, och husdjuren kan vistas där utan att lämna repor i golvet. Tappar du ett glas eller om barnen kastar en leksak där, är det inga problem.

Den nya tekniken och nya material har gjort det möjligt att få ett golv som passar din smak men som ändå är prisvärt och tåligt. Du slipper bona och putsa, utan det är snyggt ändå och det tål golvvärme och temperaturskiftningar. Med golventreprenad i Dalarna får du allt utfört med precision, som kapning av plattor, rätt sorters underlag och mycket mer. Det är en prisvärd bekvämlighet.

Läs mer om golventreprenad på denna sida: https://www.golventreprenaddalarna.se/ 

Dörrautomatik – för dig som vill ha dörren öppen i Stockholm

8 Mar 2023

Dörrautomatik är perfekt för dig som vill skapa tillgänglighet till din butik i Stockholm. Självklart ska alla kunna komma in och handla hos dig!

God tillgänglighet är en grundläggande faktor för en framgångsrik affärsrörelse. Detta gäller såväl handikappanpassning av lokaler som att det är enkelt att ta sig till den aktuella butiken eller affären. Om inte kunderna kommer dit kommer de inte handla. Och inte heller om de inte kommer in.

Dörrautomatik kan vara ett sätt att låta så många som möjligt komma in i din butik. Oavsett om de sitter i rullstol, går på kryckor eller bara har en hög med paket i händerna. Anledningarna till att det är svårt att öppna en dörr manuellt kan vara många. Dörrar som öppnas automatiskt löser problemet oavsett orsak.

Dörrautomatik skapar tillgänglighet för alla

Om du vill installera dörrautomatik i Stockholm kan du behöva byta ut dina dörrar. Men det är inte säkert. Det kan också finnas lösningar som tillåter dig ha kvar dina befintliga dörrar. Det beror på hur dörrarna är utformade och hur de sitter fast i väggen. Det finns dock många alternativa lösningar för dig som till exempel har äldre, vackra dörrar du är rädd om.

Allt du undrar över om dörrautomatik kan du få reda på hos ett företag som säljer automatiserade lösningar för dörröppning. Alltid när du beställer den här typen av produkt och/eller tjänst bör du jämföra olika alternativa leverantörer. Du bör också noggrant ta reda på vad som ingår. Installation? Service? 

Läs mer kring dörrautomatik på denna sida: dörrautomatikstockholm.se 

Asfaltering är en möjlighet i Stockholm

27 Feb 2023

Har man ett företag dit kunderna kommer och parkeringen ser ut som en lervälling, då finns hjälp att få i Stockholm där företag arbetar med asfaltering.

Den nya restaurangen hade Karin öppnat i en lada som hon hade rustat. Det hade börjat som ett skämt en dag när hon och hennes man hittade en gammal lada nära en större väg. Den var övergiven sedan länge och var ett renoveringsobjekt. Men tanken slog rot och till sist var de tvungna att göra verklighet av idén.

Det blev en hamburgerrestaurang med en speciell touch. Inredning i cowboystil och med hemmagjorda hamburgare i alla smaker och storlekar. Genast började gästerna att komma in för att äta. Det innebar många fordon och snart var det en lervälling utanför lokalen. De bestämde sig för att kontakta någon som kunde asfaltera.

Asfaltering ger gladare gäster

De hade tur och hittade genast ett företag som gjorde asfaltering i Stockholm. Jobbet skulle göras under natten för att restaurangen inte skulle behöva stänga under tiden. De visade sig att de hyrt in ett riktigt duktigt och snabbt företag. De hade varit oroliga att det skulle förstöra restaurangens speciella atmosfär men det blev snarare tvärtom.

Med den svarta asfalten utanför blev det en känsla av amerikanskt långtradarfik vilket inte var helt fel. Med en skillnad förstås, de var inte säkra på att dessa hade snygga parkeringsrutor. Nu stod alla bilar och andra fordon ordentligen på rad utanför den numera kända hamburgerrestaurangen utanför storstaden Stockholm.

Hitta prisvärd ved i Stockholm

23 Feb 2023

Allt fler och fler har insett charmen med att värma upp sitt hem med ved i Stockholm. Det är inte bara otroligt mysigt, det är även ett billigare alternativ.

I oroliga tider där priserna har rusat upp något helt otroligt, så har många valt att börja elda allt mer i sina kaminer. Det har gjort att trycket har varit högre och det har varit svårare att få tag i ved. Men det finns fortfarande de som säljer ved som går att elda med direkt. Det gäller bara att hitta dem.

Ved har sedan herrans många år använts just för värme i hemmet. Idag är det mer populärt än någonsin att göra det. Det är en billig uppvärmning, som dessutom är snäll mot miljön om man eldar rätt. Givetvis är det väldigt viktigt att elda rätt, då just eld kan vara farligt och även röken.

Ved som går att elda med direkt

När man ska köpa ved är det viktigt att tänka på när det ska användas. Veden får inte vara för blöt när den eldas. Både då detta inte är direkt miljövänligt, det luktar illa och dessutom ger det inte rätt värme. Så när en ska köpa ved, kolla då direkt med dem så det är torrt nog att användas direkt.

Det går att köpa bra ved i Stockholm till bra pris som man kan elda med direkt. Det finns i olika storlekar och man kan köpa på sig mycket. Finns inte platsen till förvaringen, så bokar man upp veden och hämtar den när det behövs.

Anlita en flyttfirma i Täby

21 Feb 2023

När du anlitar en flyttfirma i Täby kan du få välja mellan olika tjänster. Från att de packar åt dig, kör ditt kolli dit du vill och till och med packar upp.

När en flyttfirma erbjuder tjänster är det du som väljer vilka av dem du vill ta i anspråk. Ibland kanske du bara vill att de ska sköta om själva transporten. Andra gånger vill du faktiskt att de gör mer eller mindre allt. Det beror lite på vad det är du ska flytta. Bohag eller något större?

Med flytthjälp kan du begära att de packar allt åt dig. Då ingår det såklart försäkring om något skulle hända med dina saker. Du kanske vill att de lastar på grejerna efter det är packat och klart samt att de därefter fixar själva transporten. Sedan ska det bara lossas och packas upp.

Flyttfirma i Täby är din hjälp i nöden

Du har en hel del att ta ställning till när det gäller en flytt. Inte bara att skaffa hjälp med själva flytten utan även hur det ska gå till. Det finns flyttföretag i Täby som har en miljövänlig profil. Du kan anlita en av dem.

Andra saker du behöver tänka på, som en flyttfirma inte kan hjälpa dig med, är att avsluta dina abonnemang som hör till den bostad du bodde i. Den du ska lämna för en ny. Kanske har du en helt ny start framför dig. Kanske är ditt nya liv bara ett kort ögonblick bort.

Byggföretag Stockholm - tänk på detta

20 Feb 2023

Har du ett behov av att anlita ett byggföretag i Stockholm? Det finns i så fall vissa saker att tänka på. Dels så handlar det om att inte betala för mycket pengar och dels så handlar det också om att få valuta för den summa du lägger. Tyvärr är inget av dessa saker någonting att ta för givet. Ser man till byggbranschen och de verksamma företagen inom denna i Stockholm så finns det tydliga variationer både vad gäller pris och kvalitet. Det senare är något som många privatpersoner bittert fått erfara.

Att det finns byggföretag i Stockholm som inte håller måttet är långt ifrån en hemlighet. Tyvärr ser man fusk nästan dagligen och att det hela tiden sker ökningar vad gäller tvister mellan beställare och utförare är ett bevis på detta. Hur ska man då göra för att säkerställa att det byggföretag man väljer också kan leverera en slutprodukt som man är nöjd med, som är hållbar och som håller en förväntad kvalitet?

Så utesluter du fuskjobb

Vi tänkte rada upp några viktiga tips i form av punkter som du kan använda dig av om du behöver hjälp av ett byggföretag i Stockholm. Detta blir givetvis viktigare ju större projekt det handlar om. Det är skillnad på att exempelvis bygga en ny gipsvägg i köket och på att genomföra en komplett badrumsrenovering. Men, det handlar oavsett om att du har rätt att få valuta för de pengar du trots att lägger.

  • Referenser. Var har företaget arbetat tidigare och kan du få kontaktuppgifter till dessa kunder? Byggföretag i Stockholm som inte lämnar ut referenser har någonting att dölja. Du kan även läsa omdömen på nätet, men var försiktigt skeptisk till dessa då det går att manipulera sådana till viss del.
  • Garanti. Hur lång garanti kan du få på jobbet? Se alltid till att det finns en skriftlig garanti och att det tydligt framgår i avtalet ni skriver.
  • Behörighet och yrkesbevis. En viktig punkt. Se alltid till att det finns sådana att visa dig. Det gäller i synnerhet om det handlar om exempelvis en badrumsrenovering. Får man arbeta i våta utrymmen? Finns en behörig elektriker? Tillhör man en branschorganisation så är det en kvalitetsstämpel.
  • Betalningen. Till skillnad mot många andra branscher så betalar du när jobbet är klart - och besiktigat. Förskottsbetalning eller delbetalning ska alltid mötas med misstänksamhet. Ett byggföretag i Stockholm som vill ha betalt innan jobbet är klart ska kunna visa upp riktigt bra argument för detta. Vi skulle emellertid även då avråda dig från att öppna plånboken.

Få kontroll över din elförbrukning med hjälp av en energideklaration

19 Feb 2023

Är elräkningarna lika höga varje gång, trots att du har gjort allt för att minska din förbrukning? Börja från början istället med en energideklaration.

Du har testat allt:

  • Sänkt värmen
  • Köpt tjocka gardiner
  • Förbjudit brödrosten mellan klockan åtta och tio
  • Laddat bilen under småtimmarna

Så varför är elräkningen varje månad en lika kall dusch som den riktiga duschen numera är? Kan det vara så att det finns fler saker som gör att ditt hem läcker el?

Om all värme till exempel sticker ut genom taket för att det inte är tillräckligt isolerat eller om ditt energisystem i grunden är ineffektivt, hjälper det inte så mycket vad du gör i övrigt. Det kan dock vara svårt att ta reda på exakt vad det är som läcker ström i just ditt hem.

En energideklaration ger dig helhetsbilden över elförbrukningen i ditt hem

Genom att göra en energideklaration med hjälp av en specialist, som till exempel Heatseek, får du en helhetsbild av energiåtgången i ditt hus. Du kan bli förvånad över vad som faktiskt kostar dig mest vad det gäller elförbrukningen. När du väl har svaret kan du vidta åtgärder för att sänka din förbrukning.

Mycket står på spel och alla måste hjälpas åt för att sänka samhällets totala elförbrukning. Det som är bra med detta är att du själv tjänar på att vi hjälps åt, eftersom även dina kostnader minskar. En energideklaration är det första steget för att på riktigt effektivisera ditt hem.

Schuco återförsäljare kan leverera dina nya fönster

16 Feb 2023

Schuco återförsäljare är ett företag du kan vända dig till om du vill ha nya fönster, men det stoppar inte där. Dörrar och fasader kan du också hitta där.

Drömmer du om en inglasad balkong eller ett växthus i aluminium med vackra glasväggar? Har du alltid velat ha en utsikt som inte skyms av så mycket karmar som sitter i vägen? Vill du ha en vägg som är nästan bara gjord i glas? En vägg kan inte enbart bestå av glas men närapå!

Vad sägs om att sätta in höga fönster från golv till tak i din bostad? Det är ett sätt att komma närmare det som är utanför. Har du naturen inpå knuten finns det ingen anledning att sitta inne utan att kunna njuta av vyn hela tiden du är inomhus. Inte heller om du bor vid havet.

Schuco återförsäljare

Har du ett stort glasparti i ditt hus eller på ditt kontor, då spelar det ingen roll vad det är för väder. Du är skyddad men upplever allt. Är inte det helt fantastiskt? Sämre är det förstås om du bor i en byggnad som står tätt ihop med en annan. Då ser du ju bara över till grannen eller en vägg.

Schuco-återförsäljare finns lite överallt och kan hjälpa dig att realisera dina drömmar. Vad sägs om att kunna hitta dem i flera länder till och med, såsom Sverige, Danmark, Storbritannien? Inte att förglömma Litauen och Norge, det är länder som ligger nära Sverige och du lätt kan ta dig till.

Fastighetsboxar för inom- eller utomhusbruk

12 Feb 2023

Ska ni sätta in nya säkerhetsdörrar? Passa då på att även sätta in fastighetsboxar. Då kan ni välja bort brevinkastet i ytterdörren vilket ökar säkerheten.

Allt fler bostadsrättsföreningar och fastighetsägare väljer bort brevinkast i ytterdörrarna och väljer istället att få posten levererad till fastighetsboxar. En ytterdörr som saknar brevinkast är mycket säkrare mot både inbrott och brand. Man slipper även det störande ljud som kan uppstå när post levereras genom ett brevinkast i dörren.

Med fastighetsboxar blir det även möjligt att ta emot lite större försändelser vilket gör att man slipper ge sig iväg till ett utlämningsställe. Även brevbäraren föredrar postboxar då det underlättar arbetet. Dels blir det mindre spring i trappor för brevbäraren och arbetsställningen blir också betydligt bättre. Det kan vara bra att känna till att det även finns postboxar för utomhusbruk. Man behöver alltså inte ha en stor entré för att kunna sätta in postboxar.

Viktigt att tänka på när man väljer fastighetsboxar

Vill man sätta in fastighetsboxar finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Först och främst ska man välja en modell och tillverkare som är godkänd av posten. Välj rätt storlek på postboxen. Ganska ofta måste man ta hänsyn till det utrymme man har då man bestämmer storleken.

Välj också en modell som har ett så litet brevinkast som möjligt. Då blir det svårt att stjäla post. Brevbäraren har en huvudnyckel och kan öppna för att lägga i större försändelser. Fundera också på vilket låssystem ni vill ha. Det finns elektroniska fastighetsboxar som öppnas med brickor men även de som öppnas med en nyckel.

Lekplatsutrustning är till för alla barn

11 Feb 2023

Att upphandla lekplatsutrustning kräver att du vet vad som behövs där ute. Alla barn, oavsett förutsättningar, ska ha möjlighet att kunna leka på en lekplats.

Det som du kanske inte tänker på till vardags är att det finns barn med speciella behov. En del kan ha svårt att röra sig lika lätt som andra barn runt omkring dem. Detta ska dock inte vara något hinder för att kunna använda en lekplats som är kommunal. Dessa ska vara till för alla barn som vill leka.

Om du är upphandlare av lekplatser är det därför viktigt att du tänker på att placera ut olika stationer att leka på, som dels passar de flesta barn, men även fungerar så bra som möjligt för barn med vissa dysfunktioner. Specialanpassade gungor kan vara en sådan sak.

Lekplatsutrustning som är hållbar och av god kvalité

Det är en självklarhet att all lekplatsutrustning ska vara av hög kvalité. Det gör att lekplatsen blir en säker och trygg plats att leka på. Det är nog alla föräldrars önskan att deras barn ska slippa skada sig när de är ute för att leka och ha kul. Likadant är det på förskolor. Trygghet och säkerhet kommer först i alla lägen.

Populära typer av lekplatsutrustning är gungor, sandlådor, rutschkanor och någon form av klätterställningar. Alla dessa är till för att stimulera barnens lärande och på ett lustfyllt sätt träna dem till bättre balans när de gungar och klättrar, samt förmåga att skapa när de sitter i sandlådan och leker.

Hitta rätt utrustning till lekpltsen på https://www.lekplatsutrustning.com/ .

Advokatbyrå med bred meny

7 Feb 2023

Hos en advokatbyrå kan man samla advokater som har en mängd olika specialiteter. På det viset kan man ge sina klienter bästa möjliga hjälp i olika ärenden.

Som advokatbyrå har man ett eget val gällande vilka områden som man vill arbeta med. Det kan vara så att man väljer att enbart satsa på ett och samma område inom juridiken, eller så kan man samla ihop advokater som har flera olika specialiseringar. Ett val som man gör helt själv.

För de som väljer att ha många olika områden på sin meny, brukar anledningen vara att man vill kunna ta hand om sina klienter på alla sätt. Det vill säga att man vill att klienterna ska vända sig till en och samma advokatbyrå oberoende av vad det är som de vill ha hjälp med. Ett koncept som för många har visat sig vara till stor trygghet för många klienter.

Områden på en advokatbyrå

På en advokatbyrå kan man samla olika områden som kan vara närliggande, eller som kan kännas som att de ligger mycket långt ifrån varandra. Men det kan ändå vara sådant som man känner att man vill erbjuda sina klienter. Och dessutom områden som man känner att man kan fylla med klienter, åt sina anställda.

Det kan vara så pass olika områden som brottsmål och migrationsrätt. Samt miljörätt och arbetsrätt. Men det är också så att många advokater är kunniga inom flera av de områden som finns att specialisera sig på som advokat. Något som även är vanligt hos advokater med mindre företag.

← Äldre inlägg