Blogg

RSS

Thujor - en modern klassiker i trädgården

16 maj 2022

Har du problem med insyn till din trädgård? I vissa lägen så vill man vara ifred och slippa känna sig iakttagen av grannar eller av förbipasserande. Ett vanlig staket kan skydda, men kanske inte i den omfattning man behöver. Här kan en häck anlagd av Thujor vara en väldigt bra lösning. Thujor har blivit lite av en modern klassiker i den svenska trädgården - och det är lätt att förstå varför.

Thujan - eller Tuja, som även det är en vedertagen stavning - härstammar från Nordamerika och fyllde där, under 1500-talet, en stor och viktig funktion i att exempelvis virket användes för att bygga kanoter. Så småningom så upptäckte också kolonister att växten kunde användas som läkemedel. Skörbjugg var långt ifrån ovanligt och barren från Thujor visade sig, bokstavligt talat, rädda liv. Med detta i åtanke är det inte konstigt att Thujor också kallas för livets träd.

Thujor är lättskötta och passar vår svenska klimat

Med denna lilla historielektion som bakgrund så går vi dock vidare till vår tid och vår plats. Passar denna nordamerikanska växt verkligen i Sverige? Svaret är ja - ett rungande sådant. Thujor har visat sig vara perfekta för vårt klimat och detta oavsett om man bor i Norrland eller i Skåne.

Thujor är frodiga, de växer både tätt och snabbt och de kräver inte mycket underhåll i form av skötsel. Två gångers beskärning per år räcker för att en thuja ska må bra. De tål fukt extremt bra och de klarar även den kallaste vintern. Ett litet förbehåll ska ges gällande värme då en thuja vid mer extrem och ihållande sådan bör ges lite kärlek i form av vatten.

En annan fördel med Thujor är att de kan planteras såväl som fristående som i en del av en häck. Du kan alltså välja att plantera en thuja som ett slags estetiskt, rogivande inslag i din trädgård - likväl som du kan använda flera thujor och anlägga dessa som en, mot insyn, skyddande häck runt din tomt. En thuja klarar sig själv, men mår lika bra av sällskap. Vill du ha en växt som är enkel att sköta, som klarar våra svenska förhållanden och som smälter bra in i vår flora och fauna så är definitivt thujor ett val för dig.

Så kan studenter kliva in på bostadsmarknaden via mäklare i Gävle

16 maj 2022

Studenter kan också tjäna pengar på bostadsmarknaden. Låt en mäklare i Gävle guida dig till ditt allra första bostadsklipp. Satsa på hög prisutveckling.

Du som ska börja studera vid högskolan i Gävle har säkert undrat över hur det ska lösa sig med bostad. Många städer i Sverige har stor brist på bostäder, och Gävle är knappast något undantag. Särskilt brukar det ta lång tid innan en billig studentlägenhet kommer inom räckhåll, även om du ställt dig i studentbostadskön i samma stund som du fick ditt antagningsbesked.

Men kanske kan det vara en idé att helt enkelt strunta i att hyra. Även som student har du möjlighet att göra dig en hacka på bostadsmarknaden. Så länge som du kan hosta upp pengarna till handpenningen är Gävle bra mark för att ta dina första steg i bostadskarriären. Och eftersom priserna i Gävle är generellt lägre än de i till exempel Stockholm, har du större chanser att faktiskt ha tillräckligt med kontanter till handpenningen.

Mäklare i Gävle hjälper dig till en bra affär

Ring runt till stadens mäklare och fråga vilket område de tror kommer ha starkast prisutveckling under de år du planerar att plugga i Gävle. När du köper lägenhet med tanken att tjäna pengar på affären är läget och potentialen viktigare än om du själv trivs i lägenheten. Men med tanke på att du ska tillbringa majoriteten av din tid i skolan och på studentpuben så gör det kanske inte så mycket.

Hemstädning - Sollentunas vapen mot dammråttor

13 maj 2022

Med hemstädning får man det städat och fint i hela bostaden i Sollentuna på en gång. Man väljer själv hur ofta man vill att firman kommer och städar hemmet.

Livet gick sin gilla gång. Dammråttan levde ett stilla och undangömt liv. Trots att familjen städade ofta, så växte den lilla dammråttan sakta, sakta. Dammråttan hade bott hos familjen sedan hon var ett minimalt dammkorn som fötts till världen. Så fort hon försökte få till lite större storlek hade den där envetna dammoppen tagit bort det. Som den vackra dammråtta hon ändå var klamrade hon sig fast med hår och hull där hon bodde.

Bland de små dammkornen började det gå ett rykte att familjen hade tröttnat på att städa. Det ryktet gillade dammråttan. Enligt ryktet skulle det dock komma en firma som skulle utföra hemstädning hos familjen i Sollentuna. Anledningen var det nyfödda pyret som tog ork och kraft. Dammråttan hade hört om hemstädning förr – de var väldigt noggranna in i minsta vrå.

Hemstädning får dammråttorna att försvinna

Dammråttan trivdes i sitt hörn, och ibland fick hon sällskap av en borttappad studsboll eller en vante. Men plötsligt märkte hon hur känslan i hemmet förändrades. Det var nya röster och det luktade rengöringsmedel. Ryktet om hemstädning var sant, och nu skulle varje vrå bli skinande ren. Plötsligt flyttades soffan ut för att de skulle komma åt bakom och vips fick dammråttan flytta in i dammsugarpåsen istället. Aldrig mer skulle dammråttan få bo i trygghet under just denna soffa.

Därför ska du välja rätt stängsel till gården i Uppsala

9 maj 2022

Stängsel gör att folk och fä inte rymmer från din gård i Uppsala. Eller tar sig in på den. Men det finns olika typer av stängsel och det gäller att välja rätt.

Det finns många anledningar till att vilja sätta upp ett stängsel runt gården vid sin fastighet. Men de flesta av alla de individuella anledningarna kan nog ändå kokas ned till två grundläggande önskemål: att vilja hålla någon eller något ute från gården, eller att vilja stänga någon eller något inne på den. Djur eller människor, vad som helst som rör sig.

Beroende på vem eller vad det är du vill förhindra att röra sig in eller ut på gården, finns en uppsjö av varianter på stängsel att överväga. Elstängsel är till exempel mindre lämpligt om du vill se till att ditt lilla barn inte rymmer från trädgården. Men det är ett bra alternativ om du vill hålla korna eller fåren kvar i sina hagar.

Därför ska du rådgöra om stängsel i Uppsala

Du som letar efter stängsel i Uppsala gör klokt i att rådgöra med leverantören om vilken typ av stängsel som passar just dina behov. Som i exemplet med korna och barnet ovan är det viktigt att det inte blir helt på tok.

Det kan också handla om att en viss typ av stängsel lämpar sig olika väl för olika ytor. En sort kan vara bra för mindre gårdar, men inte tillräckligt stabilt för större ytor. Förutom elstängsel finns också exempelvis pallisadstängsel, panelstängsel och fältverk på marknaden.

En låssmed i Järfälla erbjuder många olika tjänster

7 maj 2022

Det är inte enbart då du har tappat bort din dörrnyckel som du kan behöva en låssmed i Järfälla. Det kan även gälla vid ett flertal andra tillfällen.

Det finns många olika tillfällen då en låssmed kanske är det första som du tänker på. Det kan gälla om du har tappat bort din dörrnyckel eller om du har fått den stulen. Du vill givetvis kunna komma in i ditt hem och då kan en låssmed hjälpa dig med det.

Du kan även få ditt dörrlås utbytt om din dörrnyckel är på villovägar, så att ingen obehörig kan ta sig in i ditt hem. Det är viktigt att du känner dig trygg och säker i din bostad. Om du vill veta vem som ringer på din dörr kan du få ett dörröga installerat av en erfaren låssmed.

Låt en låssmed hjälpa dig med säkerheten

När du vill öka på säkerheten i ditt hem kan du kontakta en låssmed i Järfälla. De kan hjälpa dig med att montera lås på dina fönster. Du öppnar dem med en kod som bara du själv känner till. Det blir därmed omöjligt att öppna dina fönster utan rätt kod.

Du kan även få ett brytskydd installerat på din dörr. Det kan vara en bra idé ifall du bor i ett inbrottsbenäget område. Ditt dörrlås förstärks då, och det är viktigt eftersom ett lås alltid är dörrens svagaste punkt. Med effektiva skydd kan du känna dig trygg i ditt hem. Kontakta en låssmed via denna hemsida: www.låssmedjärfälla.se 

Få en rättvis bedömning av mäklare i Vasastan

4 maj 2022

Hur mycket man kan sälja sin bostad för spelar beror på flera saker. Det är inte bara byggnaden utan även annat, som läget. Det förklarar mäklare i Vasastan.

Går du i tankar på att lämna boet och hitta ett nytt hem? Kanske känner du att du har gjort ditt i Vasastan och vill hitta ett lite lugnare område? Eller så är det helt tvärtom, du vill bo ännu mer centralt i staden. För det är en av fördelarna när man bor i Vasastan, det finns gott om parker där, men det är ändå nära till stadslivet. Med flera affärer bara runt hörnet och dessutom närhet till Stockholms centrum, så har man alltid att göra. Det är ett högt tryck på bostäder i Stockholm, inte minst i Vasastan, vilket innebär att man som säljare kan få ut ett bra pris för sin bostad. Är du nyfiken på att veta hur mycket din bostad är värd? Kontakta då en mäklare i Vasastan som gör en värdering åt dig.

Professionella mäklare

Det är många moment innan man kan sälja sin bostad. För att få spekulanter så behöver man visa upp den från dess bästa sida. Även om du känner ditt hem bättre än mäklaren, så vet mäklaren exakt hur bostaden ska presenteras. De skriver ihop en bra annons som tydligt beskriver bostaden och dess fördelar. Där berättar man även om området och av den anledningen ska man alltid anlita en mäklare som har lokalkännedom. De jobbar för att göra det bättre för dig.

Välj en flyttfirma med gott rykte i Stockholm

28 apr 2022

Stockholm har under senare år fått ett enormt uppsving bland antalet aktiva och verksamma flyttfirmor och detta går att leda till hur situationen ser ut gällande bostäder i just Stockholm. Ser man till den extrema och unika situationen så förstår man också varför så pass många flyttföretag vill ta en del av kakan. Det här är inte enbart av ondo – det är viktigt att komma ihåg. Även fördelarna är klara och handlar här mest om den ekonomiska biten – det har helt enkelt blivit billigare att anlita en flyttfirma i Stockholm i dagsläget än vad det har varit någonsin tidigare. Vidare fördelar med den stora ökningen i branschen handlar om att man som kund på ett helt annat sätt kan sätta sig i förarsätet.

Menas med detta – som kund kan du i dagsläget i Stockholm kräva att den flyttfirma du anlitar även ska se till att exempelvis flyttstädning ska inkluderas i priset eller att packning av dina saker ska följa med. Små detaljer som är jobbiga vid varje flytt och som brukar kosta lite extra om man väljer extern hjälp; något som således går att påverka i dagens Stockholm.

Så långt allting gott gällande flyttfirmor och deras ökning till antalet i Stockholm – men om vi istället fokuserar på de negativa aspekterna som denna kraftiga expansion fört med sig så handlar detta uteslutande om kvaliteten på jobben som de utför.

Nya företag har större problem

Detta gäller framförallt de nyare företagen som inte har samma vana som de mer etablerade firmorna i staden. Det är också en sak som är ganska enkelt att förstå. Man kan tänka sig att utifrån sett så är en flyttfirma ganska lätt att driva, man skaffar en skåpbil, man anställer några muskulösa killar och därefter så är man i stort sätt igång – så tänker många då de öppnar. Tyvärr är det inte riktigt så enkelt och smidigt.

En flyttfirma är svår att driva och att genomföra en flytt är svårt – speciellt m man ser till Stockholm. Det som skiljer Stockholm åt mot andra städer handlar dels om storleken och dels också om trafiken – ska du genomföra en flytt inom en viss tid så är du beroende av att allting flyter på och det är här som många av de nyare flyttfirmorna inte håller måttet. Det som sker då man anlitar en sådan är att de stressar sig igenom flytten, att de tar onödiga risker, att de har dålig planering – detaljer som i slutändan drabbar dig som kund med förseningar och trasiga saker som följd.

Det som man som kund – inför en flytt i Stockholm – måste göra är att se öer hur den flyttfirma man tänkt anlita skött sig under tidigare uppdrag; det vill säga, man måste ringa tidigare kunder och man måste höra sig för. Riskerna är för stora för att man ska chansa. Visst – du kommer att få din flytt genomförd till ett billigare pris. Frågan är bara om det verkligen är värt att se möbler, porslin och annat bohag gå sönder bara för att man anlitat en slarvig flyttfirma för ett billigare pris? Läs mer om flytt på den här hemsidan: peterakare.se

Gör försäljningen enklare med mäklare på Kungsholmen

23 apr 2022

Är det dags att byta upp dig till en större bostad och sälja din bostad på Kungsholmen? Med rätt mäklare får du ut mer av försäljningen och gör den enklare.

Det kan kännas vemodigt att ta steget och lägga ut sin älskade bostad på marknaden. Den har trots allt varit en plats där man skapat både ett hem och en hel del minnen. Så att lämna det bakom sig är inte det enklaste. Men när tiden är kommen så är den, då är det dags. För man kommer hitta en ny bostad som blir ens hem. Där man får en chans att blomma ut och skapa nya minnen. Men det är inte alltid så enkelt, för varken försäljning eller köp är helt okomplicerat. Men det blir betydligt bättre om du har en mäklare med kunskap om Kungsholmen vid din sida.

Mäklare som kan området

Att anlita en mäklare ger dig väldigt många fördelar. Ska du sälja din bostad så fixar de med i princip allting. De tar fram det bästa i bostaden och visar upp den. De skriver även väldigt inbjudande om den och området i annonsen. Det är av den anledningen man alltid ska anlita en mäklare som kan området man bor i. Människor väljer sitt nya hem även med på tanke på var det finns. Av en mäklare kan du få hjälp med att sälja din bostad, och även hitta ditt nya hem. Vägen blir betydligt enklare på det sättet och du slipper handskas med allting själv.

Nitisk mäklare i Strängnäs

20 apr 2022

I alla yrkesgrupper finns olika personligheter. Mäklarna i Strängnäs är inget undantag. Det fick Maria erfara när hon skulle sälja sin etta inne i stan och behövde all hjälp hon kunde få.

Maria hade haft sin lilla enrummare i många år. Nu var det dags att flytta vidare till en annan stad. Lägenheten skulle ut till försäljning. Den låg kanske inte perfekt men hade en bra hyra. Maria var ändå orolig att den skulle gå till underpris. Ingen skulle betala bra för en sådan eftersatt lägenhet. Det var hon ganska säker på.

Därför tog hon kontakt med en mäklare som hade kontor inne i centrala Strängnäs. Denne kom på besök och gick igenom lägenheten rum för rum. Hon såg inte nöjd ut, konstaterade Maria och fick lite ont i magen.

Mäklare visste hur man tog betalt

Mäklaren hade rynkor i pannan som skvallrade om att hon funderade intensivt. Sen log hon plötsligt ett stort leende.

“Jag ska säga som det är”, sa hon. “Din lägenhet är hemsk.” Maria fick inte fram ett ord. “Men jag älskar utmaningar så det här ska vi ordna, ska du se.”

Hela lägenheten skulle målas i vitt. Alla privata saker skulle ut och hon skulle införskaffa blommor, frukt och fruktskål. Några snygga kuddar i säng och soffa skulle också lånas hem.

Två veckor senare hade bilder tagits på lägenhet. Den var så fin. Mäklaren hade lyckats intressera många lägenhetsköpare och flera visningar var på gång. Det skulle gå vägen, tack vare den nitiska mäklaren som hjälpt henne.

Några saker att tänka på innan du köper fönster

12 apr 2022

Ska du till att köpa fönster? Då är det några saker du behöver fundera igenom innan du gör din beställning. Läs vidare här och få lite mer information på vägen.

Se till att släppa in dagsljuset. Nu för tiden spenderar vi mer tid inomhus än vi människor egentligen är ämnade för. Därför är det viktigt att se till att vi exponeras för så mycket dagsljus som möjligt. Detta sker via fönster och mängden ljusinsläpp beror på antal, placering och storlek. Men också vilket sorts glas.

Välj hög kvalitet på dina fönster. Oavsett om du väljer fönster i trä, aluminium eller plast så finns det olika kvalitetsnivåer. Är det viktigt för dig att dina fönster håller länge är kvalitet en självklarhet. Fönster av låg kvalitet leder mycket snart till sprickor, röta och kondens, vilket förstör fönsterna så de måste bytas.

Fönster och säkerhet

Se till att köpa fönster som är säkra för både vuxna och barn. Det finns två aspekter av det. Det ena handlar om hur lätta fönsterna är att öppna. Barnsäkra fönster ska ha särskilda spärrar så det inte enkelt kan öppnas. Detta är extra viktigt om det är en lägenhet som ligger högt upp.

Den andra aspekten handlar om fönstrets karaktär vid krossning. Olyckor kan ske för både vuxna och barn och glas har som bekant en tendens att krossas lätt. Det finns dock olika sorters glas, där vissa har behandlats så att de krossas som ett fint grus snarare än som de vassa piggar som kan skada illa.

Överraskande tjänst hos mäklare i Sundsvall

11 apr 2022

Mäklare i Sundsvall säljer hus, lägenheter och andra typer av fastigheter. Det vet de flesta, men att de även säljer tomter kanske kommer som en överraskning.

Marie och Per hade diskuterat möjligheterna att köpa en lägenhet inne i stan. Bekymret var bara att de inte hade särskilt mycket pengar då båda nyligen avslutat sina studier, så det verkade få vara en dröm ännu ett tag framöver. De beslutade sig iallafall för att öppna ett sparkonto med namnet “vår nya lägenhet”.

Marie berättade för sin storasyster om kontot och sa att drömma fick man väl. De orden skulle hon alltid förknippa med just den dagen. Marie hade glömt att de fick ärva en bit mark av sin farbror när de var tonåringar. Systern hade inte heller haft en tanke på marken men tyckte nu att det var en bra idé att sälja.

Mäklare i Sundsvall hjälpte med försäljning

De tog kontakt med en mäklare i Sundsvall och bokade tid för att titta på tomten. Den låg utanför stan men ändå nära en större väg. Några fastboende fanns i närheten så vatten och el var draget strax utanför tomtgränsen. Nackdelen var att den var igenväxt, men det kunde de få hjälp med.

De fick mobilnummer av mäklaren till ett företag som tog hand om att rensa på tomten. De lämnade ändå en hel del skog så att de nya markägarna kunde bygga hus, men själva fick besluta om skogen. Mäklaren lade ut tomten till försäljning och äntligen kunde de börja hoppas på sin lägenhet i stan. Kolla in denna hemsida för att komma i kontakt med en mäklare: www.mäklaresundsvall.net

Därför behöver du en professionell mäklare i Umeå

11 apr 2022

Du måste inte anlita mäklare för att sälja din lägenhet. Men det kommer tjäna dig väl att göra det. En mäklare i Umeå kan bespara dig både huvudvärk och pengar.

Det är inget krav att anlita en mäklare när du ska sälja din bostad. Du kan göra jobbet själv. Men det finns många fördelar med att anlita en mäklare i Umeå när du ska sälja din lägenhet. Mäklaren har ansvar för att allt går rätt till vid försäljningen, vilket är en trygghet för både säljaren och köparen.

Fastighetsmarknaden är nämligen hårt reglerad. Ett hus- eller lägenhetsköp får inte gå till hur som helst, och det är många avgifter och skatter som ska tas med i beräkningen. Även om det känns lockande att slippa mäklarens arvode kan det i slutändan faktiskt bli ännu dyrare om du avstår från att anlita en mäklare.

Mäklaren vet vad hen gör

Att sälja fastigheter är ett kvalificerat yrke. Den som jobbar som mäklare är speciellt utbildad för att marknadsföra och genomföra försäljning av hus och lägenheter. Du som funderar på att sälja lägenheten på egen hand bör fundera över om du verkligen kommer kunna göra jobbet lika bra som Umeås bästa mäklare. Sannolikt inte.

Även i en mindre stad som Umeå är de utbildade mäklarna riktigt bra på sina jobb. Betydligt bättre än en lekman. Och för dig som säljare innebär den kunskapen pengar i fickan. För ju mer kvalificerad din mäklare är, desto mer pengar kommer hen kunna sälja din lägenhet för.

← Äldre inlägg