Blogg

RSS

Gamla fina lägenheter i Stockholm har alltid stuckatur

30 Nov 2022

Stuckatur är gipsdekorationer som är vanliga i gamla lägenheter i Stockholm. De har endast dekorativt syfte men tillför en gammaldags charm till bostaden.

Har du tänkt på att gamla lägenheter i de finare stadsdelarna i Stockholm ofta har vissa utmärkande detaljer? Det är kakelugn, såptvättade brädgolv och spröjsade fönster. Dessutom har lägenheterna högt i tak och är dekorerade med stuckatur.

Vet du inte vad stuckatur är? Det kallas ibland kort och gott för “stuck” och är gipsdekorationer i taket. Stucken är ofta sirligt och dekorativt utformad. Den har ingen praktisk funktion. Det var ett sätt för de ursprungliga innehavarna av en lägenhet att visa att de hade så gott om pengar att de kunde slösa dem på rent dekorativa detaljer.

Taklister och rosetter i stuckatur

Titta gärna lite extra uppe i taket när du besöker en lägenhet med stuckatur i Stockholm. Visst är det vackert? Ofta är den i form av taklister som löper runt rummet, helt uppe i taket eller så att de går en liten bit ned på väggen. En vanlig detalj i stuckatur är också den så kallade takrosetten. Det är en eller flera koncentriska ringar, avsett för montering av en vacker taklampa i centrum.

Glädjande nog så finns det fortfarande de som kan utöva det gamla fina hantverket att skapa och restaurera stuckatur. Om du har en lägenhet som egentligen borde ha stuckatur, men inte har den kvar, så slå dem gärna en signal. De kommer att hjälpa dig att ge din bostad dess gamla glans tillbaka.

Plåtslagare för din säkerhet i Stockholm

30 Nov 2022

Hur kan en plåtslagare i Stockholm verka för din säkerhet? Jo, genom att de ser till att montera taksäkerhetsanordningar och fixa snöskottning av tak.

En plåtslagare är duktig på att hantera plåt på alla möjliga sätt. Hen kan använda handverktyg och allehanda maskiner för att forma en plåt på det sättet hen vill ha det. När formen är fixad är det bara att montera upp plåten där den ska vara. Det kan till exempel vara på ett tak eller på en fasad.

När det gäller säkerhet på tak kan det handla om att montera dit en anordning för att säkra takpannor och andra material på taket. Det finns speciella system för regnvatten och det är bland annat fönsterbleck. Sedan har vi takmålning och snöskottning som ingår i arbetsuppgifterna,

Plåtslagare kan vara något för både killar och tjejer i Stockholm

Någon av de viktigaste egenskaperna en plåtslagare bör ha är att vara duktig på problemlösning. Detta gör att både killar och tjejer passar lika bra för jobbet. Att lösa problem och se till att saker och ting fungerar kommer att bli en del av vardagen. Att arbeta med händerna är en annan sak.

Plåt är ett material som tillverkas av kolstål. Man delar in plåt i tre sorter. Grov, medium och en som är tunn. Den som främst används i olika stålkonstruktioner som till exempel i stora balkar är det grova stålet och det som är medium. Att vara plåtslagare i Stockholm är ett varierande yrke. Läs mer om plåtslagaryrket på denna hemsida: www.plåtslagarestockholm.nu

Fasadrenovering är vanligt i Helsingborg

29 Nov 2022

Det är inte ovanligt att det behövs fasadrenovering i Helsingborg. De salta vindarna från havet tär på ytskikten. Tur att det finns firmor som kan fixa det.

I Helsingborg finns många fina hus. Läget är också underbart, med närheten till havet och möjligheten att besöka Helsingör i Danmark med bara en kort tur med färjan. Det finns dock ett aber med närheten till havet. Det är de salta vindarna. De dagar som det inte blåser är lätt räknade.

Förutom att vinden sällan känns särskilt njutbar så har den nackdelen att saltet tär hårt på husens fasader. Ett hus vars fasad har börjat bli angripen kommer att bli sämre snabbt och det dröjer inte förrän det sätter sina spår även inomhus. Dessutom ser kommer huset att se riktigt tråkigt ut.

Fasadrenovering - helt eller delvis

Det är därför ingen ovanlighet att man med jämna mellanrum behöver byta fasad i Helsingborg. Förmodligen behövs det oftare här än inåt landet. Med tanke på detta är det kanske inte så konstigt att det också finns firmor i Helsingborg som erbjuder fasadrenovering. De kan det där med att välja rätt material för just den miljö som råder här.

Oavsett om det bara är lite som behöver fixas till eller om det finns behov av en totalrenovering så kan dessa experter hjälpa till på bästa sätt. Ny puts eller nya brädor är bara en del av det som kan behövas. Din nya fasad kommer att ge huset ett riktigt ansiktslyft samtidigt som den skyddar mot fuktiga och salta vindar.

Det finns mäklare i Sollentuna som har en egen stil

23 Nov 2022

När det är dags för dig att anlita en mäklare som är verksam i Sollentuna kan det vara lite av ett bryderi för hjärnan. Vilken ska du välja? Vem är bäst?

Det finns troligtvis ingen uppdelning av mäklare i bra och dåliga. Alla har de gått samma utbildning och vet hur man går tillväga när det gäller affärer med fastigheter. Vissa av dem kanske specialiserar sig på hus medan andra ligger mer åt bostadsrätter eller små trevliga affärslokaler.

Några jobbar mest med stora industrilokaler och andra har helt och hållet hoppat över den delen. En del har sin inriktning på fastigheter som inrymmer kontorslandskap så det finns olika inriktningar att jobba med som mäklare. I sak kan det dock variera och vara lite olika.

Mäklare från Sollentuna är trovärdiga

Hör du till dem som vill ha en fastighet för att driva ett företag bör du vända dig till en mäklare i Sollentuna som har det som specialitet. Vill du ha ett eget hem är det en helt vanlig mäklare i Sollentuna som kommer att vara det rätta valet för dig. Även om du vill sälja ditt befintliga hem.

När du ska sälja kommer det en mäklare för att titta på ditt hem, det vill säga din bostad, och värdera den. Bedömningen görs även delvis efter hur populärt området är. Det är alltså efterfrågan som styr priset per kvadratmeter. Likaså kan inflationen och räntorna, som bankerna har, vara av stor betydelse.

Prisvärt att anlita en golvläggare i Uppsala

17 Nov 2022

Ett nytt trägolv kan lyfta din bostad till nya höjder. Både utseendemässigt och värdemässigt. Bäst blir det om man anlitar en kunnig golvläggare i Uppsala.

Frågar man människor vilken typ av golv de helst vill ha i sin bostad svarar en majoritet trägolv. Det är lätt att förstå då trä är ett naturligt material som ger ett mjukt och ombonad intryck och som dessutom är skönt att gå på. Trägolv går också att variera och det finns många valmöjligheter.

Några av de mest älskade trägolven är fiskbensparkett, chevron och massiva trägolv i bok eller ek. Man kan också påverka ett trägolvs utseende och känsla med hjälp av ytbehandlingen. Det finns exempelvis pigmenterad golvolja som man kan färga in golvet ljust eller mörkt med. Men man kan också ljusa upp ett trägolv genom att behandla det med vitsåpa.

Rotavdraget gäller då man anlitar en golvläggare

Möjligheterna är stora och många för den som väljer att lägga in ett trägolv i sin bostad. Många väljer att lägga samma typ av trägolv i bostadens alla rum. Det ger ett stilrent och snyggt intryck. Men det kan också vara snyggt att blanda olika golvtyper överraska med exempelvis en chevronparkett i vardagsrummet.

Ett trägolv kan man inte lägga in själv utan man måste ta hjälp av en professionell golvläggare. Hur mycket det kostar att anlita en golvläggare i Uppsala beror på rummets storlek. Men priset kan också variera mellan olika golvläggare. Som privatperson kan man också använda sig av rotavdraget vilket får ner priset en hel del.

Platsbyggd eldstad för dig i Stockholm

2 Nov 2022

Hör du till dem som drömmer om en platsbyggd eldstad i Stockholm? Du är inte ensam. Det är en vanlig dröm som ständigt finns med i många människors liv.

Visst vore det väl fint om du kunde sitta och njuta av en öppen spis i ditt hem? När du bestämt dig för att låta uppföra en platsbyggd eldstad är bara det roliga kvar. Att titta på design och bolla idéer med dem som ska utföra arbetet kommer ge dig minnen för livet.

Företag som bygger upp en eldstad i ett hem är vana vid att se på ett hus eller en lägenhet med andra ögon. Du kan få tips och idéer du inte trodde var möjliga att genomföra. Att platsbygga en eldstad kan öppna möjligheter för dig som bor trångt men ändå vill ha en mysig och varm vrå i hemmet.

Platsbyggd eldstad i Stockholm kan ge dig en drömtillvaro

En platsbyggd eldstad i Stockholm gör att din lägenhet eller ditt hus går upp i värde. Du själv får ett underbart rum att vistas i. Under kyliga och kulna höstkvällar kommer du få många fina stunder där du njuter av god och härlig värme. Med en platsbyggd eldstad i ditt hem kan dina elräkningar sjunka markant.

För att det ska vara tryggt och säkert med en platsbyggd eldstad i Stockholm är det viktigt att du anlitar experter på området. Det är många säkerhetsföreskrifter som ska följas och det är viktigt att det blir rätt från början. Alltså inget jobb som ska utföras av en lekman.

Målare på uppdrag i Bromma

27 Oct 2022

Som målare i Bromma kan man hamna på en mängd olika slags uppdrag. Och hos en mängd olika typer av kunder. Här kommer en liten insyn i en målares vardag.

Eftersom man som målare i Bromma tar alla möjliga olika typer av uppdrag så kan man också hamna på en hel del olika uppdrag. Ena dagen kanske man målar ett tak i en lägenhet. Nästa dag spacklar man väggar i ett nytt köpcentrum, inför kommande målning. Och dagen därefter kanske man är på ett kontor och målar en fondvägg.

Ingen dag är den andra lik, för en målare. Och det är samtidigt detta som gör att det blir ett roligt yrke att vara i. Visst kan det hända att man hamnar på projekt, som köpcentret, där man ska måla hundratals kvadratmeter i samma färg. Men det är projekt som är av det mer ovanliga slaget. Och som samtidigt kan vara skönt under en period.

Uppdragsgivare åt målare i Bromma

Även uppdragsgivarna kan skilja sig mycket åt, för en målare i Bromma. Det kan vara stora företag, kommuner eller landsting som önskar få något utfört. Eller så kan det vara någon typ av förening eller privatpersoner som anlitar målaren. Det innebär att det kan skilja sig mycket åt hur kontakten är och även önskemålen.

Det som också kan vara intressant, och kul, är att man som målare kan få lära känna olika typer av människor. Såväl beställare som andra yrkesgrupper som man stöter på ute på uppdragen. Via denna hemsida kan du komma i kontakt med en proffsig målare: www.målarebromma.nu

Relining Stockholm - så får du nya stammar igen

22 Oct 2022

Att stammarna är viktiga att hålla under kontroll är en underdrift. Årligen så ser man att fastigheter och villor drabbas av vattenskador som en följd av att rör och ledningar inte håller måttet. Detta bär enorma kostnader och det tar dessutom lång tid att korrigera. Genom att anlita ett företag i Stockholm för en rörinspektion kan du som villaägare få svart på vitt kring statusen på dina stammar.

Skulle någonting visa sig vara problematiskt så har du också, genom ditt agerande, köpt dig tid att agera preventivt och förhindra en vattenskada. Något som sker primärt genom två olika alternativ i form av en relining eller ett klassiskt stambyte. Om det finns möjlighet ska du definitivt välja en relining i Stockholm. Varför? Av flera skäl, men främst för att en sådan innebär ett betydligt mindre projekt än vad ett stambyte gör.

Så fungerar en relining i Stockholm

En relining kan utföras i både villor och i större fastigheter och det är en teknik som bygger på att man fodrar inne i de befintliga stammarna snarare än att man river ut dem. Det som används som foder är epoxiplast som placeras in i stammarna, härdar och sedan fungerar som nya stammar inuti de befintliga. Jämför man tiden för en relining med ett stambyte så kan man se att de senare - i en större BRF - kan ta flera månader.

En relining i Stockholm däremot, det tar max någon vecka. Och, detta även till ett betydligt lägre pris. Har du någonsin varit med om ett stambyte så vet du att livet förändras ganska rejält för dig och dina grannar. Fastigheten förvandlas till en byggarbetsplats och man tvingas dela exempelvis dusch och toalett med de som bor i samma fastighet. Väljer man en relining i Stockholm så slipper man allt detta. Ett stambyte är fortfarande i vissa fall absolut nödvändigt, men finns möjligheten till en relining så är det definitivt ett både enklare och mer prisvärt alternativ - utan att på något sätt ge sämre resultat.

Kameraövervakning BRF Stockholm - tips och råd

14 Oct 2022

Ju större BRF i Stockholm - desto större problem. Lite så kan man sammanfatta det hela. Många BRF:er i Stockholm har problem som rör tryggheten för medlemmarna. Man har problem med stölder, man ser att inbrott sker och man kan upptäcka att exempelvis brottslighet kan ske i närliggande områden - bilstölder och exempelvis narkotikabrott.

Stockholm är en stor stad och brottsligheten finns överallt: genom att välja kameraövervakning av BRF i Stockholm så kan man skapa en större trygghet och bidra till att varje hem blir den borg man vill ha.

Det är egentligen inte så konstigt att problem kan finnas i en större BRF i Stockholm. Hur ska man veta vem som bor i fastigheterna, vem som kommer på besök och vem som är där av ett helt annat syfte - exempelvis att stjäla någonting? Man släpper in folk då man inte vill vara den jobbiga typen, även om man kanske vet att man borde säga nej.

Dessutom kan det finnas stora problem med exempelvis ungdomsgäng som använder lekparker, grönområden och parkeringar för mer ljusskygga aktiviteter - något som skapar en enorm osäkerhet och en känsla av uppgivenhet. Detta behöver man som boende definitivt inte acceptera.

Välj rätt företag för kameraövervakning för BRF i Stockholm

Genom kameraövervakning för BRF i Stockholm så kan man dels förebygga brottslighet och dels också - om brott sker - lättare identifiera brottslingarna i efterhand. Något som kan gälla för såväl ett inbrott i förråden som vid ett narkotikabrott på exempelvis parkeringsplatsen - eller en skadegörelse/stöld av en bil.

Kameror skapar trygghet, men det handlar även om att de kan användas som ett sätt att skapa bättre översikt av fastigheten och dess premisser. Hur vet ni när det är dags att skotta av taken? Hur ser det ut med värmepumpen? Kan det finnas något att åtgärda i exempelvis en tvättstuga? Med kameror kan man skapa ett bättre flöde i underhållet.

Men, givetvis: det handlar också om integritet. Vikten av att välja rätt partner i frågan om kameraövervakning för BRF i Stockholm är enormt stor. Se alltid till att välja ett säkerhetsföretag som vet vad som är tillåtet och vad som inte är det. Med kameror kommer också ett stort ansvar. Det får man aldrig glömma.

Så avhjälper man stopp i avlopp

12 Oct 2022

Har ni återkommande problem med stopp i avlopp i er fastighet? I så fall kan ni behöva göra en ordentlig stamspolning. Här kommer några användbara tips.

Stopp i avloppet beror oftast på att fett och smuts har klumpat ihop sig och täppt igen rörstammarna. Men det kan också bero på att man har spolat ner sådant som egentligen ska slängas i soporna. Det kan exempelvis vara hushållspapper, tamponger, kondomer och öronpinnar. Allt som fastnar i rören sliter på dem och kan även göra att de går sönder.

Vill man själv försöka förebygga avloppsstopp ska man vara noga med vad man spolar ner. Man kan också ha som vana att regelbundet hälla ner diskmedel i rören och spola efter med riktigt hett vatten för att lösa upp fett och tvålrester som fastnat.

Bästa sättet att fixa stopp i avlopp

Det mest effektiva och bästa sättet att avhjälpa stopp i avlopp är genom att utföra en professionell stamspolning. Med hjälp av en spolbil rengörs då fastighetens rörsystem med hett vatten som sprutas in under ett högt tryck. Tekniken är både effektiv och skonsam mot rörledningarna eftersom det inte används några kemikalier alls.

Det bästa är att utföra stamspolning regelbundet i förebyggande syfte. Hur ofta beror på hur gammal fastigheten är, men ungefär vart fjärde eller femte år brukar räcka. Många gånger kan man då helt slippa problem med stopp i avloppet. På köpet får man rörstammar som håller mycket längre. En stamspolning kostar inte särskilt mycket och är väl investerade pengar.

Pålning – förstärk grunden

10 Oct 2022

Om du misstänker att din tomt består av lösa jordlager måste du göra en geologisk undersökning av marken och kanske utföra pålning innan du börjar bygga.

Efter flera års letande har du och familjen äntligen kunnat förvärva en tomt i närheten av ett vattendrag, kanske en större å eller älv. Tomten ligger i en sluttning och från det hus ni tänker bygga kommer ni att få en vacker utsikt. Men du oroar dig för en sak. Finns det risk för att marken under huset kan komma att röra sig, och åstadkomma ett ras?

Du låter göra en undersökning av marken och mycket riktigt blir dina farhågor besannade. För att huset ska stå stabilt måste grunden förstärkas. Annars kommer det att vila på ett alltför löst jordlager. Men problem är till för att lösas och du kontaktar ett företag som specialiserat sig på pålningsarbeten.

Pålning – specialkunnande

Det finns flera metoder att utföra pålning eller markförstärkning. Ett expertföretag som exempelvis Rovalin kan lämna förslag till lämpligt förfarande för just er tomt. Ett sätt är att borra flera hål på tomten. Hålen fylls sedan med en blandning av torr kalk och cement. Grundvatten kommer att tränga in i hålen och därigenom sker en härdning och markan blir stabiliserad.

Ett annat sätt att förstärka marken, är att låta en pålningsmaskin slå ner pålar på tomten. Beroende på vad som finns under markytan kan pålarna vara olika. I många fall används betongpålar, som är den billigaste metoden. Om det finns hinder i vägen, som exempelvis stenblock, används pålar av stål.

Låssmed i Solna med journummer

10 Oct 2022

Den som har tappat nycklarna eller haft inbrott ska helst byta låsen så fort som möjligt. Här kommer några professionella tips från en låssmed i Solna.

En av de vanligaste orsakerna till att man behöver anlita en låssmed är att man har tappat sina nycklar. Att ha journumret till en pålitlig låssmed inlagt i mobilens adresslista kan spara massor av tid. Genom att också välja en låssmed i samma stadsdel får man snabbare hjälp, men det kostar också mindre.

Detta eftersom man också får betala för den tid det tar för låssmeden att köra till och från uppdraget. En låssmed kan hjälpa till med låsöppning och byte av lås men också inbrottssäkra hemmet med exempelvis lås på fönster och altandörr. Vill man anlita en låssmed för att göra hemmet så inbrottssäkert som möjligt ska man anlita en låssmed som är certifierad.

Man betalar aldrig en låssmed kontant

Behöver man hjälp med låsöppning kan man ringa en låssmed i Solna akut. De flesta låssmeder har journummer utlagda på sina hemsidor och som man kan ringa på kvällar och helger. Att anlita en låssmed akut kostar vanligtvis lite mer. Hur mycket beror ofta på tidsåtgången. En låssmed brukar i förväg kunna tala om hur mycket det kommer att kosta.

Man betalar aldrig en låssmed kontant utan man får en faktura skickad till sin adress eller via mejl. I vissa fall kan man också betala med kort, men då ska man vara noga med att få ett ordentligt kvitto där också låssmedens organisationsnummer finns med.

Fördelar med en trapphusrenovering

9 Oct 2022

Hur kan man skapa bättre grannsämja och samtidigt också öka värdet på fastigheterna? För en BRF eller en fastighetsägare så finns det många sunda investeringar att ta i dessa frågor, men av de mer effektiva handlar om en trapphusrenovering.

Genom att renovera trapphuset så skapar man en mer inbjudande atmosfär där folk går den där extra metern för att hålla det rent och snyggt - det skapar en bättre grannsämja och en ökad trivsel.

Rent ekonomisk så visar man genom en trapphusrenovering att man bryr sig om underhållet - och detta kan i sin tur leda till att man erbjuds mer förmånliga lån, samtidigt som också fastigheten ökar i värde. För den enskilda bostadsrättsägaren så kan en trapphusrenovering visa sig vara guld värd i samband med en försäljning. Den skapar den där wow-känslan hos spekulanter och bidrar till att det viktiga, första intrycket blir så bra som möjligt. Detta kan leda till budgivning och ett högre slutpris.

Trapphusrenovering - tänk på detta

Det finns emellertid vissa saker att tänka på i samband med att man planerar en trapphusrenovering. Vi tittar närmare på några av dessa:

  • Hur ska man renovera? Det finns några viktiga saker att förhålla sig till. Budget är givetvis en viktig sådan som blir avgörande för hur pass stort ingrepp man kan göra. Att exempelvis måla om kostar inte så mycket, men det gör en enorm skillnad. Om man planerar lite större åtgärder så är det också viktigt att försöka förhålla sig till den arkitektoniska stil som finns i bostaden. Att exempelvis sätta in en massa pråliga grejer i en stilren fastighet i jugendstil är ett helgerån. Vår poäng är att ni kan ta hjälp även med planeringen.
  • Totalentreprenad. Väljer ni totalentreprenad så får ni hjälp från start till mål - vilket även inkluderar exempelvis en arkitekt som hjälper er att hitta rätt ton för er trapphusrenovering. Det gör skillnad!
  • Säkerhet. Ett råd är att även se över exempelvis säkerhetsåtgärder - brandsäkra, säkerhetsdörrar, larm, etc - samt att passa på att byta ut exempelvis gamla elsystem. Det kostar lite mer, men det finns definitivt ett värde i att ta alla sådana kostnader direkt snarare än i framtiden.

Brandlarm räddar liv i Stockholm

6 Oct 2022

Det är lätt att missa att det brinner, tills det kan vara för sent. Därför är det viktigt att man har ett fullgott brandlarm i fastigheten i Stockholm.

Bränder sker i Stockholm varje dag. Som tur är så är de flesta bränder små och upptäcks snabbt. Men tyvärr sker det ändå stora, och allvarliga, bränder då och då. Det som ofta är skillnaden mellan liten brand och stor brand är ifall man har ett bra brandlarm. Ett system som påkallar uppmärksamheten hos boende och andra nära, så att branden snabbt kan släckas.

Idag finns det oftast sprinkler i stora hus, men även där behöver man bli förvarnad så att man kan ta sig ut ur byggnaden. Och finns det inte sprinkler så behöver man ha en brandsläckare till hands, så att man kan försöka släcka branden innan den hunnit sprida sig.

System med brandlarm i Stockholm

När man väljer exempelvis ett brandlarm från Mysec så får man en trygghet som gäller hela familjen. Eftersom en brand kan sprida sig mycket snabbt så kan det handla om sekunder som gör skillnad, även om man skulle känna av brandröken.

Brandlarm är något som man kan välja sort och storlek på helt själv. Kanske tycker man att det räcker med den lilla dosan som man sätter i taket. Eller så vill man ha ett brandlarm som tjuter. Det finns även brandlarm som går direkt till en larmcentral, så att brandkåren larmas och kan rycka ut för att släcka branden.

← Äldre inlägg