Blogg

Lagt golv ligger

6 apr 2021

Har du lust att lägga in ett helt nytt golv? Vet du inte om du vill göra det själv eller anlita en golvfirma? Har du någon aning om hur mycket jobb det är och om du överhuvudtaget kan klara av det?

För att hitta en bra golvläggare är det en god idé att du har en inblick i vad det innebär att lägga ett golv. Det lönar sig att läsa på och ta reda på så mycket som möjligt innan du anlitar någon firma för uppdraget. Förarbetet är en stor del som kan inkludera att riva mattor, spackla och slipa innan det nya golvet läggs in. Det finns firmor som valt att specialisera sig på industrigolv och de som valt en mer traditionell väg. Det förekommer flera sorters golv som en golvläggare behöver vara bekant med, som till exempel plastmattor, trägolv och laminatgolv för att nämna några. De är alla speciella på sitt sätt.

Viktigt att man själv väljer utbildning

Vill du utbilda dig till golvläggare är det viktigt att du tar reda på om den utbildning du vill ha stämmer överens med vad du får. Det är oftast stor efterfrågan på golvläggare så att få jobb efter utbildningen borde inte vara något större problem. Det blir inte bara golvläggning som ligger på schemat. Självklart får du prova snickeriarbeten och regling av väggar och kanske till och med betongarbete. Datahantering och nyföretagande finns också med. Vem vet, du kanske blir den som startar ett eget företag och ägnar dig helhjärtat åt att lägga golv. Mer om golvläggning kan du läsa här: golvläggarestockholm.net

Värme i luften

30 mar 2021

Sättet att dra nytta av värmen och energin runt omkring har mer och mer börjat nyttjas av villaägare. På det viset kan man få en stabil och billig uppvärmning som även är vänlig för miljön.

Ett system som använts under ganska många år nu är den som nyttjar värmen som finns i luften utomhus. Även om temperaturerna kan börja vandra nedåt så kan man dra nytta av den värme som finns och skapa en behagligare inomhusmiljö. Genom att installera en luftvärmepump i Karlstad kan man skapa förutsättningar som tillsammans med exempelvis en kamin kan göra att man inte behöver mer el än vad som krävs för belysning och för att driva pumpen. Ett mycket billigt och miljövänligt sätt att leva på.

Ute och inne

När man installerar en luftvärmepump så gör man ett hål i väggen och sätter sedan en del på utsidan och en del på insidan. Man brukar välja att sätta montaget på en plats där man kan dra nytta av den så mycket som möjligt och därför hamnar den oftast mitt på husets långsida.

Har man en ovanvåning så väljer man också ofta att sätta den så att värmen kan sprida sig uppåt på ett enkelt sätt. På många luftvärmepumpar finns även möjligheten att använda den som en airconditioner under de varmaste dagarna. Då kan man få en svalka ur pumpen istället för en värme, och man kan då skapa en inomhusmiljö som är lättare och trevligare att vara i när det är mycket varmt på utsidan.

En innergård som passar dig i Stockholm

23 mar 2021

Skiljer sig innergårdarna mellan storstäder som Stockholm och mindre orter? Eller är det endast skillnader som beror på vilka som bor i huset och vilken ekonomi som fastighetsägaren har?

Vad drömmer du om när det gäller en innergård? Vill du ha rejäla grillar, en stor sandlåda till barnen, ett gemensamhetshus för fester eller en stor gräsmatta där barnen kan springa omkring medan du solar? Innergårdar finns det nästan lika många olika som det finns hus. Men några funktioner och typer av växtval brukar ofta komma igen. Får du inblick i en innergård i Stockholms innerstad så brukar du kunna hitta en ganska strikt och sparsmakad design. Det kan till och med vara så att innergården används till parkering eller som funktionsyta på något annat sätt. Men om du kommer i utkanten av Stockholm, eller på andra orter, så kan innergårdarna se lite annorlunda ut. Lite mer som vanliga trädgårdar.

Minst slår på största trumman

Även om du kanske tror att den fastighetsägare som har bäst ekonomi också är den som har den lummigaste och finaste innergården, så är det sällan så. Det finns de innergårdar där de boende själva har haft möjlighet att inreda och ta hand om innergården, det blir vanligare med innergårdsrenovering i Stockholm. Ofta innebär det att det är fullt med växter, gott om sittplatser och även förutsättningar för att barnen ska kunna leka. Det behöver inte vara så stiligt utan vinner istället oftare på en frodig grönska och en funktion som passar för allas smak.

Räddaren i nöden

21 mar 2021

Där står man utanför dörren med skrikande barn och tunga matkassar och kan plötsligt inte hitta sina nycklar. Eller så kommer man till butiken där man ska arbeta ensam och kommer inte in.

Om man någonsin har tappat bort sina nycklar och inte har någon som innehar kopior, så har man säkert också fått kontakta en låssmed i Sundbyberg och på annan ort. Det är en yrkesgrupp som är vana att rycka ut när någon desperat står utanför en dörr och inte kan komma in, för att nyckeln är borttappad eller glömd långt därifrån. Om man bor på en större ort så kan man till och med få hjälp under dygnets alla timmar, för de som kanske arbetar sent eller som kommer hem från en trevlig kväll på stan.

Skapa nya nycklar

Men det kan finnas behov av en låssmed även om man inte har en krissituation av något slag. Man kanske behöver fler nycklar av samma sort för att ge bort eller så kanske man vill byta lås av någon anledning. Vad man än behöver inom området lås och nycklar så kan man börja med att kontakta en låssmed för att få hjälp eller råd gällande hur man ska gå tillväga.

Det är en yrkesgrupp som är vana vid att få höra att man är en räddare i nöden och som även vet hur dåligt det kan gå om man inte kan komma in genom en dörr. Kanske står mat på spisen eller ett barn är ensamt.

Funktion och utseende

19 mar 2021

Gör du misstag ibland? Välkommen i gänget. Vi har alla stått där och valt lågt pris framför kvalitet. När vårt projekt sen snabbt faller ihop har vi plötsligt valt besvär och högt pris. Oops.

Du har troligen hört det förr men det tål att upprepas. Kök och badrum är bostadens viktigaste utrymmen. Där tittar husköpare extra noga, och där är alla medvetna om att renovering är dyrt men också att det lönar sig. Köket är hemmets hjärta där vi lagar mat, äter och umgås. Badrum är den lugna oasen där vi blir rena och njuter tio minuters extra frid helt ogenerat dagligen. Alltså behöver vi lägga extra omsorg på just de utrymmena, och även en liten extra slant ibland. Bänkskivor är mycket tydliga markörer i köket, tillsammans med köksluckor och golv sätter de hela stämningen och stilen. En bra bänkskiva är oumbärlig.

Satsa på kvalitet

I vissa fall kan man välja att satsa på billigare och mindre tåliga material i hemmet. Köket är dock inte platsen för detta. I västkustmiljö såväl som på andra håll ska du kunna höja huvudet med stolthet och säga att du gjort ditt bästa. Att välja dåliga budgetalternativ straffar sig ofta innan du ens hinner säga fläskpannkaka. I köket ska det finnas bra material så se till att välja en högkvalitativ bänkskiva i Göteborg. Natursten är det givna valet i ett landskap där graniten definierar naturen på ett lysande sätt. Natursten är ett brett begrepp och du kan alltid finna ett alternativ som passar just ditt kök.

Hur vill du ha det i ditt kök?

17 mar 2021

Om du skulle renovera hemma idag, hur skulle du vilja ha det då? Vilka färger, material och vilken stil känner du för just nu? Vår smak varierar över livet och utifrån mode och trender.

Först och främst behöver du veta vilka funktioner du vill ha i ditt kök. Därefter vilken känsla och stil. När du vet dessa detaljer kan du börja planera för att skapa ett modernt kök i Östersund. Anlitar du hantverkare så får du stöd och hjälp genom hela processen. Ju mer förberedd du själv är desto mer tid och pengar kan du spara på projektet som helhet.

Är det ljusa och naturnära färger du längtar efter. Vill du ha trä eller marmor på dina bänkskivor? Vilken färg känner du att köksluckorna bör ha? Beroende på hur du använder köket kan du tänka lite olika. Har du till exempel matplatsen i köket eller är det enbart utrymme för matlagning?

Stort eller litet kök spelar roll

Är ditt kök stort eller litet? Det är en av grundförutsättningarna i planeringen. Troligen vill du framförallt kunna laga god mat, du vill slippa diska och alltså ha plats för en diskmaskin. Bra förvaring i många skåp är alltid en fördel. Har du städskrubben i köket? Vill du ha ett fullstort skafferi samt stor kyl och frys? Drömmer du om att ha en köksö där dina vänner kan samlas och samtala med dig medan du lagar mat? Trivsel och bra arbetsytor i ett kök vars färger får dig att må bra, det är receptet.

Inglasad balkong

12 mar 2021

Har du funderat på att glasa in din balkong? Det finns många fördelar med att ta det steget. Allt från energibesparingar till ökad bostadsyta. Inglasning ger mindre buller och mer trivsel.

Att låta glasa in sin balkong är ett steg som allt fler människor tar. Det finns förstås flera anledningar till att man väljer att göra detta. Vad som är viktigast för dig vet bara du. Många som glasar in balkongen tänker i termer som användbarhet. En inglasad balkong blir varm och torr. Den kan också användas för förvaring.

Det slutar inte heller där. Att låta glasa in balkongen ger dig mer fördelar än så. En inglasad balkong leder till lägre energikostnader. Bor du i innerstan? Då är det säkert intressant för dig att veta att en inglasad balkong även fungerar som bullerdämpning. Din balkong blir renare, varmare, tystare och säkrare.

Hur går en balkonginglasning till?

En balkonginglasning i Uppsala behöver inte vara krånglig. Du kontaktar en specialiserad firma och gör upp om en offert. Hur vill du ha din balkong? Behöver du glas på alla sidor? Ska alla delar vara öppningsbara? Behöver du också ett tak eller finns det våningsplan med balkong ovanför?

När du bestämt dig kan allt bara bli bättre. En kompetent firma kommer och monterar och ser till att allting fungerar perfekt. Därefter kan du lugnt börja möblera och kanske rentav skaffa dig en liten kryddträdgård? Din utesäsong har plötsligt förlängts betydligt och du kan känna dig trygg, varm och glad. Och inga katter kan rymma!

Bättra på bostaden i Sundbyberg

5 mar 2021

En bostad blir aldrig mer attraktiv än sitt badrum. En lägenhet kan vara snygg och modern men ett slitet badrum drar alltid ner intrycket. Man får inte ut fulla värdet vid en försäljning.

Att renovera bostaden handlar alltid i första hand om trivsel och komfort för de personer som bor där. Att ha ett snyggt och ändamålsenligt inrett badrum gör livet bra mycket trevligare. Det finns en hel del bostäder där just badrummet håller en äldre standard och behöver en uppgradering. Delvis, faktiskt, av försäkringsskäl.

Idag finns en helt annan medvetenhet runt saker som vattenskador och spärrar. I äldre badrum finner vi inte alltför sällan material och konstruktioner som inte är helt säkra. Äldre rör kombinerat med felaktiga väggmaterial ses inte med blida ögon av ditt försäkringsbolag. Det är heller inte roligt att vara utan ett fungerande badrum i månader medan ett fuktskadat utrymme först ska torkas och sedan byggas upp på nytt.

Att göra om och att göra rätt

Att uppgradera badrummet och göra en komplett badrumsrenovering i Sundbyberg är alltid en bra idé. Det ger omedelbara fördelar i form av komfort och en trevlig miljö. Man får den inredning och det badrumsporslin man egentligen vill ha och allt blir modernt och säkert.

De långsiktiga fördelarna är också viktiga. När ditt badrum är renoverat enligt konstens alla regler med våtrumsintyg är du säker på att få rätt ersättning vid en eventuell framtida skada. När ditt badrum ser attraktivt och fräscht ut får du också ut fullt pris vid en framtida försäljning.

Fuktskador i hemmet

11 jan 2021

Har du upptäckt fukt i hemmet och behöver få hjälp med att få bukt med det? Börja då med att kontakta duktiga hantverkare som är kunniga inom branschen, så kan de hjälpa dig att hitta källan.

Fukt är inget man vill ha i hemmet, så de flesta gör vad de kan för att hålla den ute. Fukten tränger sig enkelt in på olika ställen, så det är viktigt att förebygga det. Att taket är i bra skick är viktigt, då det annars snabbt tar in fukt. Man kan även behöva göra en dränering längs husgrunden för att skydda mot fukten. Detta behöver man anlita en hantverkare för. Har man kunskap kan man kolla taket själv, men är man osäker bör man anlita någon att göra det åt en.

Börja med avfuktare

Det är inte alltid man direkt kan få tag på en hantverkare, för att de kanske inte har någon tid ledig, men ens ekonomi kanske inte heller tillåter det. Man kan börja göra en avfuktning i huset, som en tillfällig lösning. Man behöver inte heller äga en avfuktare, utan man kan hyra avfuktare om man behöver det. Detta är dock ingen lösning i längden, och det kommer ändå att behövas en hantverkare som kan ta itu med problemet. När du ska se om du har fuktskador är det bra att börja kolla nära taket och i källaren. Det vanligaste är att fukt tar sig in via taket, och nere i källaren sprider det sig väldigt snabbt, så man vill få bort det direkt. Läs mer om avfuktare på denna sida: hyraavfuktare.nu

Fördelarna med att ta hjälp av en besiktningsman

26 dec 2020

När man köper en bostad bör man vara medveten om vilket skick den är i och vad man betalar för. Därför kan det vara en god idé att låta en besiktningsman göra en kontroll innan man slår till.

Det finns nästan inga felfria hus eller bostäder, men man bör vara medveten om bristerna innan man skriver på köpekontraktet. Köper man ett hus har man dessutom undersökningsplikt och måste då noga undersöka huset innan köpet går igenom. Genom att låta en certifierad besiktningsman undersöka huset får man veta hur det mår och har samtidigt möjlighet att ställa frågor och be om råd. Genom att känna till en bostads brister kan man enklare planera för framtida renoveringar och kan då kostnadsmässigt också förbereda sig. Hittar man fel under besiktningen kan man be säljaren att åtgärda dem eller försöka förhandla ner priset. Man har självfallet också möjligheten att dra sig ur bostadsköpet helt.

Fuktkontrollera huset och spara pengar

Även som ägare till ett hus eller en lägenhet kan det vara bra att anlita en besiktningsman. Det kan vara värt att exempelvis kontrollera om badrummets tätskikt fortfarande håller tätt så att man hinner åtgärda eventuella problemen innan de leder till omfattande och kostsamma fuktskador. Vid renoveringar och ombyggnader ska man också ta hjälp av en oberoende besiktningsman för att säkerställa att arbetet har utförts enligt gällande byggregler och att det håller förväntad kvalitet. Finns det fel måste byggfirman åtgärda detta innan det på nytt görs en besiktning. Läs mer om en besiktningsman på denna hemsida: https://www.besiktningsmanistockholm.se/  

Vad är en överlåtelsebesiktning?

23 dec 2020

Vid en husförsäljning görs det nästan alltid en besiktning. Det är köparens ansvar att se till att allting är som det ska och att huset inte har några dolda fel. Boka din besiktning idag.

När ett hus eller någon annan fastighet ska säljas eller på något annat vis överlåtas till någon annan, så görs det alltid en så kallad överlåtelsebesiktning. Detta genomförs så att skador och andra eventuella fel ska upptäckas innan försäljning av fastigheten. Dessa kan i sådana fall åtgärdas innan köparen skriver på kontraktet. Köparen har skyldigheten att kontrollera detta, så att det inte uppstår några överraskningar senare. Köparen har en större skyldighet än säljaren att göra detta. Det kostar en slant att göra en sådan besiktning, men det är det värt i slutändan. Hellre att man upptäcker ett fel innan köpet än långt efteråt.

Överlåtelsebesiktningen genomförs av besiktningsman

En överlåtelsebesiktning tar mellan två och fem timmar på ett ungefär. Själva besiktningen ska alltid genomföras av en auktoriserad besiktningsman, det är alltså ingenting som ni själva kan göra, då kommer den inte att gälla. Om det nu inte skulle vara så att någon av er som säljer är en certifierad besiktningsman såklart. Både det yttre och det inre av huset ska synas på flera olika sätt. Besiktningsmannen använder alla sinnen vid en besiktning - syn, lukt och hörsel. På så vis kan många fel och problem upptäckas. Vinden, taket och andra vrår av huset kontrolleras och dokument såsom ritningar, bygglov och annat ska tas upp under besiktningen.

Vikten av att välja rätt fastighetsskötare

26 nov 2020

Oavsett om man äger och hyr ut enskilda fastigheter, eller om man har en bostadsrättsförening. Att ha en tillförlitlig och kompetent fastighetsskötare är a och o för att ha nöjda boende.

De som bor i fastigheten ska helst känna det som att det aldrig finns några problem. Yttre miljön ska också vara precis lika välskött som fastigheten i sig. Att få hjälp snabbt när något väl dyker upp gör att de boende känner sig trygga och pratar väl om sin hyresvärd inför andra. Vilket i sin tur gör att lägenheterna aldrig står tomma särskilt länge när någon flyttar ut.

Vilka tjänster har fastighetsbolagen?

Det kan vara lite olika utbud beroende på kompetensen i företagen. Hos de flesta hittar man grundläggande och daglig skötsel, som löpande reparationer, att se till att uppvärmningen fungerar som den ska samt byte av luftfilter mm. Men ofta finns andra tilläggstjänster för den som önskar. Det kan handla om att besikta fastighetens lekplats. Men även sådant som att ta hand om snöröjningen på vintern och rabatter och gräsmattor på sommaren, att underhålla befintliga staket samt bygga nya vid behov. En annan tjänst som kan vara väldigt användbar är slamsugning. Att ha ett företag som har många olika kunskaper gör att driften löper friktionsfritt och att man får allt på samma faktura. Visst kan det vara smidigt att ta hand om allt själv, men det kan ofta bli dyrt. Hyr man in en fastighetsservice har de ofta underleverantörer som håller priserna på en bra och acceptabel nivå. Läs mer om fastighetsservice på denna hemsida: https://www.fastighetsservicestockholm.se/ 

Viktigt att anlita rätt låssmed

10 okt 2020

Ofta kontaktar man en låssmed akut då man har låst sig ute eller har tappat nyckeln. Då är det lätt att anlita första bästa men det ska man helst inte göra utan låssmed ska man välja med omsorg.

Husets lås är tillsammans med fönster och dörrar dess säkerhetssystem och därför ska man vara noga med vilken låssmed man anlitar. Precis som man är förberedd på att akut behöva kontakta banken om man skulle tappa betalkortet, bör man tänka med låssmeden, och därför ha ett telefonnummer inlagt i mobilen till en seriös låssmed. Den låssmed som man väljer ska vara auktoriserad och medlem i Sveriges lås- och säkerhetsleverantörers riksförbund. Men det är även viktigt att be låssmeden legitimera sig. Helst ska låssmeden även ha en fysisk adress då även detta visar på en seriös låssmed som dessutom är lätt att få tag på. En låssmed tar betalt per timme och därför kan det även vara bra att välja en låssmed i närområdet, eftersom man även får betala för låssmedens restid.

Låset är bostadens säkerhetssystem

Har man precis flytta in i en ny bostad kan det vara bra att se över alla lås och byta ut dessa. Inte sällan händer det att nycklar finns på vift och då kan någon okänd enkelt ta sig in i bostaden. En auktoriserad låssmed kan enkelt byta alla lås till godkända av bra kvalitet, och dessutom komma med bra tips på förbättringar man kan göra för att hålla tjuven ute. Speciellt om man bor på nedre botten bör man tänka på att se över sina lås och kanske även sätta lås på sina fönster. Har man en garageingång eller altandörr finns det en hel del att tänka på då det gäller bra lås. Och en skicklig låssmed vet allt om detta.

Betala aldrig kontant

Letar man efter en bra låssmed i området kan man börja med att fråga sina grannar om de känner till någon och som de vill rekommendera. Man kan även söka på internet men det är viktigt att i så fall även kontakta Sveriges lås- och säkerhetsleverantörers riksförbund, för att försäkra sig om att låssmeden är medlem där. Naturligtvis kostar det mer att anlita en låssmed akut en lördagkväll än om man bokar en tid i förväg. Men en låssmed ska alltid innan arbete påbörjas kunna tala om vad det kostar. En seriös låssmed tar aldrig betalt kontant utan man betalar mot faktura eller med kort.

En välskött fastighet blir en attraktiv bostad

24 sep 2020

Ofta märker vi inte hur en fastighet sköts förrän den inte längre gör det. När trapphuset är dammigt och sandigt och fimpar samlas på marken utanför ytterdörren - då ser vi vad som brukar göras.

Att äga fastigheter är en intressant sysselsättning som medför mycket arbete och mycket ansvar. När man tagit steget och äger mer än sin egen bostad blir det plötsligt en mängd sysslor som ska utföras som man aldrig tidigare funderat över. Varje fastighet, oavsett om den används som bostad eller kontor, kräver engagemang. Saker går sönder, underhåll behöver utföras och städning är nödvändigt.

När det handlar om större fastigheter är det inte bara skötseln som är viktig utan ryktet. För att fastigheter ska upplevas som attraktiva behöver de upplevas som rena och välordnade. Fel och problem drar genast ner trivsel för nuvarande hyresgäster och gör det svårare att få nya.

Vad kan sägas ingå i fastighetsförvaltning?

Naturligtvis varierar behoven. Allt passar inte alla och även om man som fastighetsförvaltare kan sätta ihop färdiga paket skulle kunderna inte alltid vara helt belåtna. Dock finns det sysslor som nästan alltid anses ingå i begreppet.

Underhåll och skötsel av gemensamma utrymmen som trapphus, tvättstugor och eventuell parkering tillhör dessa. Städning kan anses vara del av detta.

Vidare ingår ofta skötsel av fönster, belysning och värme i de sysslor en fastighetsförvaltare ägnar sig åt. Städning, sopning av eventuella trottoarer samt snöröjning vintertid är också vanliga sysslor. Finns innergård kan man också räkna in skötsel av eventuella växter och klippning av gräsmatta.

Vissa fastighetsägare har behov av alla dessa tjänster medan andra endast behöver några. Frekvensen är även den varierande.

Den välskötta fastighetens fördelar

En fastighet som är välskött och snygg upplevs som attraktiv och prisvärd. Och det med all rätt! Få personer vill vara hyresgäster i ett ruckel med skum belysning, trasiga rutor och mark beströdd med fimpar och andra onämnbara skräp.

Förutom den höjning av marknadsvärdet som bra fastighetsskötsel innebär handlar det också rent konkret om husets värde. Underhålls hus regelbundet minskar risken för permanenta skador och onormalt slitage. Fastighetsförvaltning ger konkreta och synbara resultat.

Som fastighetsägare söker man samarbetspartners med erfarenhet och ett gott sinne för service. Ett långvarigt samarbete ger fastighetsförvaltaren möjlighet att lära känna din fastighets egenheter, fördelar och svagheter. Därmed blir det enklare att ta tag i problemen nästan innan de uppstått. Och där finns också chansen att hålla nere kostnaderna.

Väggar av glas

18 sep 2020

Det är många som tycker att en balkong är härlig att ha. Där kan man umgås och få sig lite extra frisk luft utan att gå ut. Men hur ser man till att balkongen är en säker plats för barn och husdjur?

Den vanligaste anledningen till att man glasar in balkonger är för att utöka användningen. Med de svenska somrarna kan man inte ens vara säker på att få soliga dagar och ljumma kvällar. Det kan regna och blåsa som om det vore mer höst eller vår.

Därför blir inglasning mer och mer vanlig i landet. Och ibland glasar man till och med in balkonger direkt på nybyggda hus. En åtgärd som ofta kan öka värdet på boendet med mer än det kostar att montera.

Med en inglasning skapar man en jämnare temperatur som man kan styra själv. Eftersom man kan hindra vind och regn från att tränga in så kan man till och med installera en radiator. Kanske också en fläkt för de extra varma dagarna. Solens strålar kan man också styra genom att hänga upp gardiner av något slag. Eller så använder man sig av persienner när det behövs.

Funktion som fallskydd

Fast balkonginglasning i Västerås oftast används för utökad användning så är det också en säkerhetsdetalj. Om man har husdjur eller mindre barn så stoppar inglasningen eventuella fall. För att öppna fönstren i inglasningen brukar man behöva utföra två olika åtgärder. Det är därför alldeles för komplicerat för små barn. Det är inte heller något som husdjur kan lyckas öppna av misstag. Istället för att använda sig av ett nät för att hindra fall för husdjur så är detta ett snyggare alternativ. Det kan också vara lättare att stänga till inglasningen om barnen leker på balkongen när man bara ska hämta något.

Extra tåligt glas

Glas finns i många olika kompositioner. En del är mer känsliga än andra och går lättare sönder. Det glas som används när man glasar in balkonger brukar vara ett tjockare glas. Därför är det mer tåligt och går inte lika lätt sönder. En trygghet om ett djur eller litet barn skulle råka trilla emot det eller banka på rutan. Men detta är endast ytterligare en säkerhetsåtgärd. Man bör aldrig låta djur eller små barn leka ensamma på en balkong, antingen den är inglasad eller ej. Syftet att få ökad användning av sin balkong ska ändå alltid vara nummer ett.

← Äldre inlägg