Blogg

Vrid tillbaka klockan för din parkett med golvslipning i Göteborg

24 jan 2022

Med åren kan ditt vackra trägolv förlora sin lyster, få repor och andra skador som gör att det ser tråkigt ut. Med golvslipning i Göteborg vrider du tillbaka klockan och ger ditt golv nytt liv.

Trägolv ger en slags värme åt ett hem. En vacker parkett är inte bara en fröjd för ögat men även skönt att gå på. Dock gör tiden sitt med ditt vackra trägolv. Det ser mer och mer matt ut med tiden, och repor och andra skador kan lätt uppstå. Med golvslipning i Göteborg så behöver du inte köpa nytt golv, utan du kan vrida tillbaka klockan för ditt gamla golv och ge det ett rejält ansiktslyft till ett bra pris. Golvslipning utförd av proffs är smidig, ger ett fantastiskt resultat och får hela huset att kännas som nytt igen.

Anlita experter med mångårig erfarenhet av golvslipning

Företag som jobbar med golvslipning i Göteborg har personal med mångårig erfarenhet av att slipa och sköta om trägolv. De använder sig av den senaste tekniken och verktygen och har många bra tips på hur du själv bör sköta om ditt golv för att inte behöva kontakta dem varje år. Inget jobb är för stort eller för litet. Experter tittar på slitaget och vad för typ av golv det rör sig om. Därefter slipar de golvet beroende på hur det ser ut och ger dig specifika råd för just ditt golv angående inoljning, lackning med mera. Kolla upp golvslipning i Göteborg om du vill snygga till dina trägolv.

Låt din fastighet göra ett bra första intryck med trappstädning i Stockholm.

20 jan 2022

Ett städat trapphus bidrar till bättre hälsa och välbefinnande. Allt utförs med miljövänliga produkter och professionalitet. Ge din fastighet i Stockholm ett bra första intryck.

Trapphuset är det första du ser när du går in i en flervåningsfastighet. Därför bör du se till att det är snyggt och städat så att din byggnad ger ett bra första intryck. I trapphuset samlas mycket smuts och det påverkar inomhusmiljön och luften, vilket kan innebära sämre hälsa för de som bor i fastigheten. Därför är det viktigt att regelbundet få trapphuset ordentligt städat för att försäkra dig om nöjda och friska hyresgäster. Städningen utförs med miljövänliga medel och av kunnig personal, och städningen av ditt trapphus skräddarsys då inget trapphus är det andra likt.

Trappstädning till konkurrenskraftiga priser

Trappstädning i Stockholm medför konkurrenskraftiga priser då det finns ett stort antal städfirmor i staden. Du får seriösa aktörer som arbetar för alla tänkbara kunder varje dag, och det finns även stor möjlighet till flexibilitet vad det gäller tidpunkten för städningen. I trappstädningen ingår sopning, skurning, torkning, rengöring, dammsugning av dörrmattor samt städning av hissar. Med andra ord en komplett service som anpassas efter vad ditt trapphus behöver. Förbättra hälsan hos de boende och ge ett bra intryck åt de som besöker byggnaden för första gången. Tag kontakt idag och låt teamet göra en inspektion på plats där de även kan uppskatta tid och skräddarsy städningen för bästa möjliga resultat till bästa pris. Läs mer om trappstädning på denna sajt: stockholmtrappstädning.se

Maskinarbete som underlättar för fastighetsägare

17 jan 2022

Oavsett om du äger en villa eller flera fastigheter finns det ofta behov av att låta utföra maskinarbete. Det kan vara för att lägga grus på uppfarten eller för regelbunden snöröjning.

Att äga en villa eller att äga fastigheter innebär arbete och behov av underhåll. Det skiljer sig förvisso åt om det rör sig om en större bostadsrättsförening eller om du har ett radhus. Gemensamt är att du kan behöva hjälp med maskinarbete för olika typer av insatser. Du kan anlita exempelvis Råums maskin för alla sorters arbeten där du behöver professionell hjälp med maskinarbeten.

Maskinarbete, vad innebär det?

Maskinarbete innebär kort sagt att du får hjälp av ett företag som antingen hyr ut maskiner till dig eller som utför hela arbetet. Vanliga tjänster kan vara att röja snö kring fastigheter. Som fastighetsägare är du skyldig att se till att det är säkert att vistas runt fastigheten, därför bör du även ta bort istappar och snö från taken som kan skada personer som vistas i området.

Maskinarbete kan även innebära olika typer av markarbeten. Från att dränera kring privatbostäder till att anlägga stora parkeringsplatser eller att schakta. Vill du som privatperson få hjälp att ta bort stubbar och röja på tomten kan du också anlita någon som har maskiner.

Trädfällning kan vara en stor utmaning och då är det lämpligt att anlita ett företag som kan utföra arbetet tryggt och säkert. Så maskinarbete kan innebära alla möjliga typer av arbeten som kräver specialister eller maskiner som gör jobbet.

Axema – ett smart låssystem

11 jan 2022

Det behöver inte vara krångligt med flera olika system för inbrottsskydd, dörrlås och porttelefon, utan allt kan enkelt samordnas om man väljer ett komplett passersystem som Axema.

Om man slutligen bestämmer sig för att modernisera låssystemet i en fastighet så undrar man varför man inte gjorde det tidigare. Allt blir mycket enklare när man inte behöver hantera en massa tunga nycklar. Nycklar har dessutom en förmåga att komma bort, bli slitna eller stulna. Skulle det hända när man har ett passersystem som Axema så är det lätt att åtgärda.

Men om man börjar från börja så är Axema passersystemet som endast använder nyckelbrickor av plast för att öppna dörrar.

I nyckelbrickor från Axema är det programmerat vilka dörrar de ska öppna

I ett hyreshus eller en bostadsrättsförening innebär det att varje lägenhetsinnehavare har en nyckelbricka som ger tillgång till de dörrar som denne behöver. Lägenhet, soprum, cykelrum, garage eller vad det nu kan vara som man behöver låsa upp – allt finns inprogrammerat i nyckelbrickan.

Systemet är kopplat till en dator och integreras lätt med porttelefonen. Det finns informations- och bokningstavlor kopplade till funktionen, och till fastighetsboxar med namn. De fastigheter som har larm installerat kopplar enkelt ihop det med axema och larmet blir mer effektivt.

Axema erbjuder en smidig totallösning med enkel administration och använder ett gränssnitt som gör att man kan koppla upp sig via webbläsare. Systemet är lätt att installera och sätta i drift oavsett hur många nyckelbrickor det handlar om. Egentligen undrar man hur man klarade sig med bara vanlig nyckel.

Förbättra luft och ekonomi med ventilationsfirma i Stockholm

11 jan 2022

Din hälsa och din ekonomi är viktiga. Hemmet är den plats där du ska kunna känna dig trygg och må bra. Se till att anlita en ventilationsfirma i Stockholm som har rätt kompetens för jobbet.

En ren ventilation är en bra ventilation. Hur inomhusklimatet är i hemmet eller på arbetsplatsen spelar stor roll. Alla har vi väl någon gång haft huvudvärk efter en dag i dåligt ventilerade lokaler? Långtidseffekterna av att leva och arbeta i utrymmen med dålig luftväxling kan vara besvärande.

För den som använder sig av luftvärmepump i hemmet är det ett bekant faktum att den måste rengöras med jämna mellanrum. När man rengör filter och rörliga delar blir det uppenbart hur mycket partiklar som ständigt bildas. Vi behöver se till att hantera detta.

Ta hjälp av en ventilationsfirma

Moderna byggnader har ofta ventilationssystem som fungerar bra och som är relativt enkla att hantera. Problemet är snarare att en majoritet inte bor i eller arbetar i moderna byggnader. Ibland behöver delar av ventilationen bytas och andra gånger räcker det med service. Vilket som gäller får du veta när du anlitar en ventilationsfirma i Stockholm.

När firman gjort sitt jobb kan du vara säker på ett par saker. Den första är att ditt ventilationssystem fungerar som det ska. Skickliga proffs lämnar inget åt slumpen. Det andra är att nu kommer dina elräkningar att bli lite billigare. En fungerande ventilation ger en bättre inomhusmiljö som håller värmen som den ska. Ta kontakt för en bedömning och offert.

 

 

Hitta en byggfirma i Stockholm som har fasadrenovering som specialområde

7 jan 2022

Är ni en bostadsrättsförening i Stockholm som behöver hjälp med att renovera fasaden? I så fall ska ni anlita en kunnig byggfirma som har fasadrenovering som sitt specialistområde.

Fasaden får gärna vara snygg men den är först och främst till för att hålla fukt och kyla borta. Till fasaden hör också fönster och dörrar, och det kan löna sig att samtidigt se över dessa. Inte minst för att man kan göra stora energibesparingar. Men också för att passa på att nyttja byggnadsställningarna till både fasaden och fönstren. Att hyra in byggnadsställningar är annars en stor utgift, och vet man att fönstren eller kanske taket snart behöver bytas eller renoveras finns det pengar att spara genom att göra allt på en gång.

Upprätta ett detaljerat avtal innan fasadrenoveringen påbörjas

En fasadrenovering är ofta omfattande och kostar en hel del. För att få en fasad som håller riktigt länge och som inte drabbas av problem är det viktigt att man är noga med val av byggfirma. Företaget man anlitar måste ha kunskap i byggnadsvård och ha fasadrenovering som sitt specialområde. Därför kan man inte bara gå på priset när man väljer aktör utan måste även titta på referenser och tidigare uppdragsgivare. När man sedan har valt byggföretag är det viktigt att man skriver ett detaljerat avtal innan renoveringen börjar. Där bör det anges när renoveringen ska påbörjas och vara färdig för slutbesiktning, vad som ska göras och med vilka material, samt totalpris för hela renoveringen.

Fastighetsautomation gör det överskådligt

5 jan 2022

Moderna fastigheter ställer höga krav på driftsäkerhet och kontroll. Man gör det så mycket enklare om man väljer att ha fastighetsautomation där alla system enkelt kan kontrolleras.

Att ha en bra balans i inomhusklimatet är förutsättningen för trivsel och god hälsa. För att uppnå det krävs det att man har bra och pålitliga anläggningar, men också att man har möjlighet att kontrollera och stämma av att allt fungerar som det ska. Den kontrollen görs lätt med fastighetsautomation.

Ett företag som Automationsbolaget har möjlighet att hjälpa till att skapa de goda förutsättningar som behövs. Man är gärna med redan från projekteringsstadiet eftersom det blir lättare att integrera systemen om man är med från början. När installationen är klar hjälper företaget till med driftsättningen. Det innebär att man går igenom alla funktioner som är konstruerade för anläggningen. Då får man ut ett avprickat protokoll som visar att allt fungerar efter driftkortens beskrivning.

Fastighetsautomation gör anläggningen användarvänlig

En anläggning måste ju anpassas till varje verksamhet och därför är det viktigt att man får en programmering som gör systemet lätt att använda. Målet är att skapa en hälsosam inomhusmiljö där värme, ventilation och luftkonditionering fungerar i balans. Moderna krav på energisnålhet måste också uppfyllas och det blir lättare att kontrollera att det görs om man har en anläggning med lättskötta inställningar och kontrollfunktioner.

Som alla andra system så behöver en fastighetsautomation regelbunden service och underhåll. Därför har företag som Automationsbolaget välutbildad och erfaren personal som är van vid att hantera systemen.

 

 

Få hjälp av en inredare i Stockholm

22 dec 2021

Vill du göra ditt hem mer mysigt och inbjudande? Då kanske du har funderat på att ta hjälp av en inredare? I Stockholm finns det många bra inredare att välja på, så det är bara att sätta igång!

Många drömmer om ett mysigt och harmoniskt hem, men det är inte alltid så enkelt att få till den känslan. Då kan man ta hjälp av en inredare, istället för att försöka själv. En inredare har känsla för färg och form. Vilka nyanser som matchar och vilka som får varandra att “poppa”. Han eller hon förstår vad som kommer fungera i olika rum och miljöer. En bra inredare har även koll på hur man ljussätter ett rum på bästa sätt. Om det är ett arbetsrum som ska inredas bör de även ha kunskap om ergonomi.

Hur arbetar en inredare?

Hur fungerar det egentligen om man väl bestämt sig för att anlita en inredare? Hur går ett inredningsuppdrag till? Du kontaktar en firma som du tycker verkar bra och beskriver vad du vill ha hjälp med. I Stockholm finns en hel del inredare att välja på. De brukar erbjuda både mindre stylingar, såväl som totalmöbleringar där allting fixas från scratch. Först brukar de göra hembesök. Sedan brukar man få en offert och en tidsplan. Man brukar få se en moodboard för hela projektet, eller för varje rum som ska göras i ordning. Då vet du på förhand vilken känsla det kommer bli. Sedan är det bara att njuta av ditt nya, mysiga hem.

Solpaneler - en sund investering

21 dec 2021

Med stigande elpriser och med ett klimathot över oss så söker många privatpersoner, företag och fastighetsägare nya vägar till att bidra till en bättre värld - och samtidigt sänka sina kostnader. Ett av de mest populära alternativen idag stavas solpaneler och om dessa ska vi gå in lite mer på djupet här.

Solpaneler och solenergi har visat sig vara den investering som står överst på många villaägares önskelista. Samma sak gäller för BRF:er, företag och fastighetsägare. Dels så handlar det om rent ekonomiska skäl: genom att fånga upp och omvandla solenergi till elektricitet så gör man sig själv oberoende av omvärldens priser och man får en konsekvent låg kostnad. Dels så handlar det också om att man gör skillnad och bidrar till en lite bättre värld.

Den stora knäckfrågan handlar dessutom inte om kostnaden för solpaneler längre. På bara tio-femton år så har kostnaderna sjunkit med närmare 80 % för installationen och dessutom så finns också en statlig morot i form av Grön Teknik-bidraget som vanliga privatpersoner kan använda sig av. Det senare fungerar som Rut- och Rot-avdraget och innebär att man kan dra av halva kostnaden för både material och installation av exempelvis solpaneler till en villa. Knäckfrågan idag - och det som får många att tveka - handlar om det uppenbara: fungerar verkligen solpaneler i Sverige? Kan man som villaägare välja solpaneler i Stockholm och få en god effekt av dessa? Svaret är ja.

Vi lever förvisso i ett land där klimatet ger oss ett halvår av mörker. Men, vi lever också i ett land där solen skiner under extremt många timmar under sommaren och att vi då också kan skapa ett överskott. På det stora hela så har vi lika många soltimmar som exempelvis Tyskland och där har man redan betydligt fler anläggningar och ett tydlig försprång. Dessutom har det visat sig att solpaneler fungerar utmärkt under kalla, krispiga vinterdagar så solen reflekteras av snön och man får en högre effekt.

Har du rätt förutsättningar för solpaneler?

Naturligtvis så handlar det emellertid om att ha rätt förutsättningar för solpaneler också. Taket är viktigt sett till exempelvis lutningen och rätt läge spelar även det en avgörande roll. Villor i söderläge har fördelar. Installationen kommer även den att vara avgörande kring vilken effekt man kan få av solpaneler. Att välja rätt företag är ett måste. Vill du ha solpaneler i Stockholm så måste du undersöka marknaden och välja ett företag för både material och installation med omsorg.

Med rätt installation så kan du faktiskt - som många andra - få ett överskott av el som sedan kan säljas vidare. Det gör skillnad och givetvis gäller samma sak för dig som fastighetsägare eller företag: se över vilka alternativ som finns, kolla alltid referenser och välj med omsorg. Solpaneler gör skillnad, men de blir aldrig bättre än det företag du väljer för planering och installation.

Hitta drömhuset hos en mäklare i Norrköping

16 dec 2021

På vägen till jobbet passerar du ett vackert hus med en skylt där det står: Till salu. Nu gäller det att gå ut på nätet och leta hos alla mäklare i Norrköping för att hitta fler bilder på huset.

De flesta som letar efter ett nytt hus ger sig ut på nätet för att hitta något som passar. Det kan vara så att man går in på en mäklares hemsida, eller att man går in på någon av de samlingssidor där flera mäklare tillsammans presenterar sina objekt. Men ibland är det tvärtom. Du kanske är ute och rör dig och passerar en skylt som visar att huset är till salu. Då kan du göra tvärtom. Du kan ge dig ut på nätet för att leta upp den mäklare i Norrköping som har satt ut skylten. Och därigenom få mer information om objektet.

Mäklarens kunskap blir din styrka

När du hittat ett hus som du är intresserad av, så är det viktigt att du kontaktar mäklaren. Där kan du få mer information och även boka en visning. Det kan vara så att du får gå på en visning där det enbart är du och din partner, eller så kan det vara en öppen visning där många kan dyka upp samtidigt. Hur det än är, så kommer mäklaren vara din trygghet genom hela affären, för mäklaren jobbar lika mycket för säljaren som för den som ska köpa huset. En trygghet som också blir din styrka.

Sprinklersystem räddar när det behövs

15 dec 2021

I vissa byggnader med hög brandrisk eller med varor av väldigt högt värde kräver försäkringsbolagen att det finns ett fungerande sprinklersystem, men alla har glädje av att installera ett.

Det är lätt att vara efterklok, men det är också helt onödigt att vara det. Det är så mycket bättre att investera i ett bra sprinklersystem än att efteråt undra varför man inte gjorde det. Kanske tror man att det inte kommer att behövas. Men eftersom man skaffade en försäkring så anade man nog ändå att något kunde inträffa.

Hur säker en byggnad än är så kan det uppstå en brand och då kan varor, inventarier och annat blir förstört. En del kanske inte ens går att ersätta. Tar man kontakt med ett företag som installerar sprinklersystem så har man gjort sig själv en stor tjänst. Maxcons sprinklersystem erbjuder exempelvis hjälp med allt från projektering, leverans och montering till driftsättning.

Väljer man Maxcons sprinklersystem kan man få service och funktionskontroll

Om man nu ska göra sig den stora tjänsten att installera ett sprinklersystem så är det också viktigt att det underhålls och kontrolleras regelbundet. Det företag som skött installationen vet precis hur allt fungerar och kan se till att systemet alltid håller högsta standard.

För säkerhets skull utbildar man dessutom personalen på företaget som har hand om säkerheten så att de vet hur Maxcons sprinklersystem fungerar. Blir det dags att bygga om eller bygga till så blir det heller inga problem. Ett bra system kan anpassas till de förändringar man gör i byggnaden.

Exklusiv vindsvåning till salu i Stockholm

11 dec 2021

Är du på väg att köpa eller sälja en exklusiv vindsvåning i Stockholm? Fastighetsbyrån Simon Crest är expert på unika lägenheter och har kompetens att bistå dig genom hela processen.

Att köpa och sälja vindslägenheter är speciellt. Ofta är objekten unika. En del vindsvåningar har stora och öppna planlösningar med takbjälkar och snedtak. Andra är etagevåningar, kanske med ett mysigt loft och en massa biyta. Häftiga takterrasser med hänförande utsikt över takåsarna är vanligt förekommande bland vindsvåningarna. Eftersom objekten är speciella vänder de sig även till en snävare kundkrets. Valet av mäklare är därför extremt viktigt. Som säljare vill du vara säker på att du får så bra betalt för din bostad som möjligt medan en köpare vill att det ska kännas i magen att man just köpt sin drömbostad till rätt pris. Det är en ekvation som ibland kan vara svår att få ihop men en bra mäklare är duktig på just det.

Mäklarbyrå Sinom Crest är proffs på nyproducerade vindsvåningar

Att köpa en nyproducerad vindsvåning i Stockholm med omnejd är ett stort beslut. Det handlar om att kolla på många lägenheter innan man vet vad man söker. När man säljer vill man anlita en mäklare som kan marknaden på sina fem fingrar och har en stor befintlig kundkrets. Fastighetsbyrån Simon Crest vet hur man sammanför köpare och säljare på bästa sätt. Efter många år i branschen har personalen skaffat sig spjutspetskompetens. Du som köpare eller säljare kan vara säker på att det levereras kvalitet rakt igenom hela processen.

Mäklare på Södermalm kan området väl

7 dec 2021

När man söker bostad i Stockholm så finns det mycket att välja på men en mäklare på Södermalm har goda kunskaper om det centrala och attraktiva området och kan komma med många bra förslag.

Kanske barnen flyttat ut och det är dags för en ny fas i livet. Nu behövs inte längre en gräsmatta att leka på, eller sandlåda och gungor som en villa kan erbjuda. När man börjar tänka på sina egna behov och inte barnens blir det kanske uppenbart att man vill ha något mer centralt.

På Södermalm är det liv och rörelse och det är ett vackert område med unika hus och lägenheter. Lägenheten behöver kanske inte vara så stor längre eftersom man lätt kan tillbringa kvällar och dagar i den fina miljön där det finns ett rikligt utbud av caféer och restauranger.

En mäklare vet att det är mycket med en flytt och finns till hands tills det är klart

Genom en bra mäklare som har god kännedom om området kan man hitta precis den lägenhet man vill ha. Det kan vara i en gammal historisk byggnad som sett sjuttonhundratalets pigor byka i tvättstugan, eller i en toppmodern lya med all elektronisk utrustning.

Att få ordning på alla papper, köpekontrakt och bankförhandlingar tar tid, och då är det skönt att ha sin mäklare som stöd för att reda ut allt. En bra mäklare finns nämligen till hands från att man gjort sin första intresseanmälan till att man äntligen kan stänga dörren om sig i sin nya efterlängtade lägenhet.

Laddbox för bostadsrättsförening skapar förtroende

3 dec 2021

Om man bestämmer sig för att installera en laddbox i bostadsrättsföreningen tar man ett steg mot ett hänsynsfull och miljövänlig omgivning eftersom alla då har möjlighet att skaffa elbil.

Fler och fler bostadsrättsföreningar som tänker på miljön och som tänker ekonomiskt väljer att installera laddbox för de boende. Det är bekvämt att kunna ställa sin bil på tankning under natten. Det minskar också på stressen att veta att bilen alltid är fulladdad när dagen börjar.

En laddbox för bostadsrättsförening installeras enkelt och ansluts till fastighetens elnät. Sedan kan man se hur mycket varje box använt och fakturera efter det. Tillgång till laddboxen får man genom en personlig tagg.

Från att man kontaktat företag som installerar laddbox för bostadsrättsförening tills allt är klart behöver det inte ta mer än 2–3 veckor eftersom installationen är enkel. Laddboxarna är diskreta och tål vårt svenska klimat.

En laddbox för bostadsrättsförening höjer värdet på fastigheten

Det är inte bara för att man tänker ekonomiskt och tänker på miljön som det är bra att göra det bekvämt att ladda hemma. Underlättar man för de boende att ha elbil så vinner man också mycket för närmiljön. Elbilar släpper inte ut avgaser i området och de är tysta så de stör inte med motorbuller.

En laddbox på parkeringen visar att det är en modern bostadsrättsförening som tänker på framtidens samhälle, och det gör fastigheten mer attraktiv. Alla tjänar på att satsa och ställa om redan nu.

Företag som arbetar med laddboxar har stor erfarenhet och kommer gärna ut och planerar för anläggningen.

Lyx eller budget, köksrenovering i Stockholm

28 nov 2021

Alla har inte möjlighet att lägga stora summor på renoveringar. Men vare sig du vill ha lyx eller budget kan du få mycket för pengarna vid köksrenovering i Stockholm. Allt för ditt drömkök.

Bara längtar du efter ditt nya kök som ska sättas in? Det finns så många stilar att välja mellan idag. Att hitta den rätta är inte alltid så enkelt. Men tack vare smidiga program kan man testa sig fram för vad som passar in. Dessutom kan man idag gå in i affärer som har färdiga modeller av kök vilket kan ge en tanke om hur man vill ha sitt eget kök. Även fast du kanske inte vill ta modellen rätt av kan du hitta mycket inspiration när du letar. En köksrenovering kan vara allt från att byta ut köksbänkarna, till att ta bort allt och sätta in helt nya saker. Såklart kostar det mer ju mer du ska göra.

Njut av din köksrenovering

Man spenderar trots allt väldigt mycket tid i köket. En del älskar att laga mat, andra inte. Kanske kan det ändras om du har ett kök du trivs i? Det finns flera anledningar till varför du ska göra en köksrenovering. Det kan vara att köket du har nu inte alls passar din stil, men det kan även vara att det är väldigt slitet och omodernt. Med en renovering väljer du själv hur mycket du ska göra. Vare sig det är lyx eller budget, antingen det är en totalrenovering eller bara renovering av vissa delar.

← Äldre inlägg