Blogg

Mäklare på Södermalm kan området väl

7 dec 2021

När man söker bostad i Stockholm så finns det mycket att välja på men en mäklare på Södermalm har goda kunskaper om det centrala och attraktiva området och kan komma med många bra förslag.

Kanske barnen flyttat ut och det är dags för en ny fas i livet. Nu behövs inte längre en gräsmatta att leka på, eller sandlåda och gungor som en villa kan erbjuda. När man börjar tänka på sina egna behov och inte barnens blir det kanske uppenbart att man vill ha något mer centralt.

På Södermalm är det liv och rörelse och det är ett vackert område med unika hus och lägenheter. Lägenheten behöver kanske inte vara så stor längre eftersom man lätt kan tillbringa kvällar och dagar i den fina miljön där det finns ett rikligt utbud av caféer och restauranger.

En mäklare vet att det är mycket med en flytt och finns till hands tills det är klart

Genom en bra mäklare som har god kännedom om området kan man hitta precis den lägenhet man vill ha. Det kan vara i en gammal historisk byggnad som sett sjuttonhundratalets pigor byka i tvättstugan, eller i en toppmodern lya med all elektronisk utrustning.

Att få ordning på alla papper, köpekontrakt och bankförhandlingar tar tid, och då är det skönt att ha sin mäklare som stöd för att reda ut allt. En bra mäklare finns nämligen till hands från att man gjort sin första intresseanmälan till att man äntligen kan stänga dörren om sig i sin nya efterlängtade lägenhet.

Laddbox för bostadsrättsförening skapar förtroende

3 dec 2021

Om man bestämmer sig för att installera en laddbox i bostadsrättsföreningen tar man ett steg mot ett hänsynsfull och miljövänlig omgivning eftersom alla då har möjlighet att skaffa elbil.

Fler och fler bostadsrättsföreningar som tänker på miljön och som tänker ekonomiskt väljer att installera laddbox för de boende. Det är bekvämt att kunna ställa sin bil på tankning under natten. Det minskar också på stressen att veta att bilen alltid är fulladdad när dagen börjar.

En laddbox för bostadsrättsförening installeras enkelt och ansluts till fastighetens elnät. Sedan kan man se hur mycket varje box använt och fakturera efter det. Tillgång till laddboxen får man genom en personlig tagg.

Från att man kontaktat företag som installerar laddbox för bostadsrättsförening tills allt är klart behöver det inte ta mer än 2–3 veckor eftersom installationen är enkel. Laddboxarna är diskreta och tål vårt svenska klimat.

En laddbox för bostadsrättsförening höjer värdet på fastigheten

Det är inte bara för att man tänker ekonomiskt och tänker på miljön som det är bra att göra det bekvämt att ladda hemma. Underlättar man för de boende att ha elbil så vinner man också mycket för närmiljön. Elbilar släpper inte ut avgaser i området och de är tysta så de stör inte med motorbuller.

En laddbox på parkeringen visar att det är en modern bostadsrättsförening som tänker på framtidens samhälle, och det gör fastigheten mer attraktiv. Alla tjänar på att satsa och ställa om redan nu.

Företag som arbetar med laddboxar har stor erfarenhet och kommer gärna ut och planerar för anläggningen.

Lyx eller budget, köksrenovering i Stockholm

28 nov 2021

Alla har inte möjlighet att lägga stora summor på renoveringar. Men vare sig du vill ha lyx eller budget kan du få mycket för pengarna vid köksrenovering i Stockholm. Allt för ditt drömkök.

Bara längtar du efter ditt nya kök som ska sättas in? Det finns så många stilar att välja mellan idag. Att hitta den rätta är inte alltid så enkelt. Men tack vare smidiga program kan man testa sig fram för vad som passar in. Dessutom kan man idag gå in i affärer som har färdiga modeller av kök vilket kan ge en tanke om hur man vill ha sitt eget kök. Även fast du kanske inte vill ta modellen rätt av kan du hitta mycket inspiration när du letar. En köksrenovering kan vara allt från att byta ut köksbänkarna, till att ta bort allt och sätta in helt nya saker. Såklart kostar det mer ju mer du ska göra.

Njut av din köksrenovering

Man spenderar trots allt väldigt mycket tid i köket. En del älskar att laga mat, andra inte. Kanske kan det ändras om du har ett kök du trivs i? Det finns flera anledningar till varför du ska göra en köksrenovering. Det kan vara att köket du har nu inte alls passar din stil, men det kan även vara att det är väldigt slitet och omodernt. Med en renovering väljer du själv hur mycket du ska göra. Vare sig det är lyx eller budget, antingen det är en totalrenovering eller bara renovering av vissa delar.

Är det möjligt med solpaneler i Västmanland

27 nov 2021

Alla landskap i Sverige har sin beskärda del av sol och regn. Kan det trots det fungera med solpaneler i Västmanland? Eller behövs en mera solsäker plats för att det skulle löna sig ekonomisk.

Frågorna var några av dem som fyllde Lennart när han planerade framtiden för sitt lantbruk. De beslut han tagit hade lett honom till frågan om solpaneler. Gården var ekologiskt anpassad och nu var det en sista ändring. Han ville ha el som gick i samma linje som hans övriga miljötänk.

Funderingarna ledde till att han kontaktade en företagare som arbetade med paneler för att få dennes åsikt. Entreprenören skulle komma på besök nästkommande vecka.

Läget passar bra för solpaneler

Lennart tog emot Magnus, entreprenören, en perfekt dag med vackert väder. Han hade dukat med bullar och kaffe på ett bord utanför huset. Där hade de perfekt utsikt över både ladugård och hus.

Han berättade om sina funderingar och sin oro. Magnus lugnade honom med detsamma. Förklarade att hans fastigheter var perfekta för solpaneler. Bara genom att sätta paneler på ladugårdens ena taksida skulle han säkra sin el.

Ville han kunde han sätta upp fler på hustaket och lagra el för de gråa dagarna. Men Magnus skyndade sig att tillägga att panelerna fångade solenergin trots att det var molnigt. De samlade även vintertid när solen reflekteras mot snön.

Som sagt, sa Magnus, så kan du spara elen och använda den senare. Som en liten bonus fick han veta att han även kunde sälja elen som blev över om han önskade. Läs mer om solpaneler på denna webbsida: solarinvest.se

Stort utbud när du behöver bänkskiva i Stockholm

19 nov 2021

En bänkskiva är nästan lite som kronan på verket. Men att välja bänkskiva inför köksrenoveringen i Stockholm är inte alltid det lättaste. Här kommer några tips på viktiga saker att tänka på.

Att välja bänkskiva till köket är inte alltid så lätt då det finns flera olika faktorer att ta hänsyn till. Hur bänkskivan ser ut är viktigt för kökets design och hur man uppfattar rummet, men en bänkskiva måste också oftast klara av en hel del slitage. När man väljer bänkskiva är det därför viktigt att tänka på materialet och hur enkelt det är att rengöra, och om det måste underhållas med jämna mellanrum. Vissa material klarar hög värme bättre, medan andra lämpar sig bättre för saftkok och spill. Därför är det bra att också välja bänkskiva efter den typ av matlagning som man oftast ägnar sig åt.

Unik bänkskiva av sten

Hur bänkskivan ser ut har stor betydelse för kökets totala uttryck och då det inte är så ofta man renoverar köket är det bra att välja en bänkskiva som klarar slitage och håller sig snygg länge. Det material som är mest hållbart är sten. Det tål både slitage och värme bra men är också både snyggt och miljövänligt. Samtidigt ger det köket den där lite lyxigare känslan trots att det inte kräver särskilt mycket underhåll. Bänkskivor av sten finns i många olika färger och mönster som exempelvis marmor och granit. Då sten är ett naturligt material är varje bänkskiva unik med sin alldeles egna sammansättning och mönster.

Boka en målare i Stockholm istället

27 okt 2021

Gillar man att måla, så varför inte. Men om det är ett sätt att spara pengar vid renovering, finns det bättre sätt. Ett är att hyra in en målare från Stockholm och lägga tiden på något roligare.

Att ge sig in på ett projekt som man gör bara för att spara pengar brukar ofta sluta precis tvärtom. Det hände Anders för några år sedan, när han inte visste bättre. Hade han tänkt efter innan så hade han förstått att det inte var någon bra ide, eftersom han saknade både tålamod och öga för det estetiska. Material för förarbetena och själva målningen köptes hem. Hans entusiasm visste inga gränser när han började spackla igen hål och ojämnheter.

En målare från Stockholm hade sparat tid och pengar

Projektet tog många veckor då han ofta gav upp för att senare börja igen. Resultatet efter allt slit blev inget vidare. Hålen han spacklat för var borta, men istället hade det bildats släta gupp då han inte slipat ner tillräckligt.

Den offwhite han valt till väggen gjorde att att lister såg smutsiga ut. Kronan på verket var att han hade glömt att ta bort maskeringstejpen direkt. Färgen hade runnit under tejpen på vissa ställen medan den på andra följt med maskeringstejpen och gjort den gamla färgen synlig.

När det blev dags för renovering visste han bättre. En målare från Stockholm hyrdes in. När Anders kom hem från en fyra dagars kryssning syntes inte ett spår efter målaren, förutom det snygga rummet som nu var perfekt målat. Läs mer om målare på denna sajt: målarenstockholm.se

Mäklare Mölndal - rätt val ger högre slutpris

4 okt 2021

Att välja mäklare ska aldrig ske av slentrian. Det är ett val som i slutändan kan vara skillnaden mellan en hyfsad affär och en riktigt, riktigt bra sådan. Med tanke på att priserna för bostäder ökat över hela Sverige så kan man, genom att välja rätt mäklare, nå nya höjder vad gäller slutpris även i exempelvis Mölndal.

Fler och fler söker sig bort från våra större städer. Detta som en följd av den pandemi som hållit oss i ett järngrepp. Vi är beredda att ompröva våra liv. Varför bo i en liten tvåa i Göteborg när man kan få ett helt hus i Mölndal för samma pengar? För första gången på 20 år ser man en större utflyttning än inflyttning till både Stockholm och Göteborg.

Vi arbetar hemifrån, vi bor därmed på våra arbeten och vi behöver möjligheter att kunna röra oss mer fritt: att välja bort storstadens puls till förmån för lugnet på landet är tilltalande för många idag. Vill du sälja en bostad i Mölndal så har du idag trumf på hand - men det kommer att kräva rätt mäklare för att du ska nå ett större klientel och få det riktigt stora intresset kring ditt objekt.

Så hittar du rätt mäklare i Mölndal

Det viktigaste man kan göra i samband med att man ska välja mäklare i Mölndal är att de facto skaffa sig ett urval. Med detta menar vi att du måste ta dig tid att träffa så många mäklare som möjligt, se över vad de erbjuder, hur mycket betalt de begär - fast pris eller i provision - samt hur er personkemi känns. Det senare är viktigt. Du lägger din livs affär i händerna på en annan person och dennes jobb kan antingen leda till ett högt slutpris, eller ett lägre sådant. Det är därför viktigt att du känner förtroende och tillit till den mäklare du slutligen väljer.

Hur mäklaren arbetar är idag viktigare än tidigare. Vilka kanaler kommer det att annonseras i? Med tanke på att vi idag använder internet och lever i ett digitalt samhälle så finns alla möjligheter att dra till sig spekulanter även utanför bubblan Mölndal. Som sagt, fler är intresserade att flytta från större städer - men det gäller också att de ser Mölndal i allmänhet och ditt objekt i synnerhet som något att överväga. Den mäklare du anlitar ska kunna använda digitala hjälpmedel för att nå folk över hela Sverige. Det är viktigt.

Hitta en mäklare som ger dig valuta för pengarna

Hur planen för försäljning ser ut är också avgörande. Kan mäklaren genom bilder och text göra ditt objekt rättvisa? Finns det möjlighet att renovera innan - och i så fall hur? Kan mäklaren ordna med en professionell homestylist som gör din bostad mer säljande?

Kort sagt: mäklaren ska kunna ge dig professionella tips och komma med idéer om hur du ska agera för att just din bostad ska skilja sig från mängden. En viktig del i detta handlar även om när ni ska trycka på startknappen. När är bästa läget för din mäklare i Mölndal att lägga ut bostaden? Det uppenbara är höst och vår, men samtidigt så är konkurrensen störst just under dessa årstider. Målet för dig är att vara bäst i klassen, du ska inte drunkna i den stora massan.

Att välja mäklare idag är viktigare än någonsin. För att det ska bli din livs affär i en positiv bemärkelse så krävs det en kunnig, skicklig och hängiven mäklare vid din sida. Ta dig tid att undersöka dina alternativ innan. Det tjänar du på.

Dräneringen är viktig för ditt hus i Stockholm

17 sep 2021

Huspriserna är höga i Stockholm, så man måste vara aktsam och vårda sitt hus så det behåller värdet. Dränering är en livsviktig sak, så att man inte längre fram får in fukt och mögel i huset.

Fuktskador kostar pengar att åtgärda. När man övertar ett hus kollar man först och främst att tak och husgrund håller fukten borta. Men det är också viktigt att sköta om sitt hus under tiden man bor där. Vid minsta misstankar om att det finns fukt bör du kontakta ett företag för dränering i Stockholm. De gör mätningar och ger dig förslag som du kan behöva.

Det klassiska rådet är att se upp med planteringar precis intill husväggen. Det är frestande att hälla ut hinkar med vatten på de fina rosorna. Kanske är det ändå bäst att flytta rosenbusken till ett mer öppet ställe och lägga plattor vid husgrunden. Men om du ska göra en dränering, får du förstås gräva först och sätta plattor efteråt. Dräneringen behöver du troligtvis bara göra en gång, för man beräknar att den håller i närmare femtio år.

Alternativ till grävning vid dränering

Många i Stockholm inreder sitt källarförråd till bostad istället för att bygga ut och får då större boyta. Det finns speciell isolering av kapillärbrytande cellplast som man kan sätta utvändigt på källarväggen för att leda ut fukten därifrån. Det finns också invändiga källarväggsmattor som kan stoppa fukt. Fråga en expert så får du klara besked på vad som kan fungera i just ditt hus.

Ska du flytta? - Anlita en flyttfirma i Göteborg

14 sep 2021

Det är både svårt och överväldigande att hinna med allting själv vid en flytt. Mycket ska göras och om man är ensam kan man behöva all hjälp man kan få. Till exempel en flyttfirma i Göteborg.

Att ens ta beslutet att flytta är en stor sak. Att bryta upp från den plats man bott på för att flytta vidare till något helt nytt kan kännas tungt. När beslutet att flytta har tagits måste man först leta reda på ett nytt hem. Sedan börjar kaoset. Allting i ens hem ska packas ihop och ned i kartonger för att antingen slängas eller flyttas med till det nya hemmet.

Det är jobbigt att flytta, särskilt om man är ensam och inte har någon till hjälp. Kanske är det så att släkten och familjen bor på annan ort och inte kan hjälpa till vid flytten? Om så är fallet behöver man ta hjälp av en flyttfirma i Göteborg som kan komma och assistera.

En flyttfirmas tjänster

Att slippa köra allting själv fram och tillbaka är en stor hjälp. Flyttfirmor använder sig av lastbilar i olika storlekar för att frakta ens saker och möbler till det nya hemmet. Oftast behöver man också hjälp att bära alla saker man ska flytta. Även sådant kan en flyttfirma hjälpa till med. En del flyttfirmor erbjuder dessutom packhjälp om man skulle behöva hjälp med det.

Om man har möbler som ska magasineras kan det också ordnas av flyttfirman. Det bästa är alltid att fråga. Fråga vad flyttfirman erbjuder för tjänster och våga fråga om sådant som inte finns med i utbudet. Att fråga kostar inget och kanske kan det vara så att de kan hjälpa dig även med sådana saker som inte finns listat som en tjänst.

Låt flyttfirman göra det du vill slippa

Det roligaste med en flytt är ju faktiskt inte att flytta sakerna eller städa ur den gamla bostaden. Att få packa upp och göra iordning i det nya hemmet är ju det allra bästa och mest härliga med att flytta. Hänga upp tavlor och gå omkring och fundera över var alla möbler ska stå är kul. Man får möjlighet att skapa ett helt nytt hem liksom.

Att anlita en flyttfirma till hjälp med flytten sparar på tid och energi. Man kommer ha mycket roligare med att göra iordning och inreda det nya hemmet istället för att kånka kartonger och köra flyttlass flera gånger per dag.

Hitta en målare i Stockholm

10 sep 2021

Att måla är kul, fast är du inte beredd att lägga ned tid på det viktiga underarbetet, är det bättre att anlita en målare i Stockholm. Med ROT-avdraget behöver det inte ens bli särskilt dyrt.

Med ny färg på väggarna kan du på ett snabbt och billigt sätt förändra och fräscha upp ett hem. Men för att resultatet ska bli riktigt snyggt och hållbart krävs det en hel del förarbete. Underlaget måste vara både rent och jämnt, och ibland kan det innebära att du först måste riva ned gamla tapeter eller rent av bredspackla. Är du inte stadig på handen som en professionell målare, gör du bäst i att också tejpa kanterna redan från början för att inte måla utanför. För att slippa merarbete och att skrapa bort färgspill kan det vara bra att också täcka golvet med en skyddande papp.

Målare - jämför priser och referenser

Tack vare ROT-avdraget är det väldigt prisvärt att anlita en professionell målare vid renoveringsarbeten i hemmet. Det går att få hjälp med målning av tak, väggar, golv, snickerier, köksluckor, fasad, fönster och mycket mer. Men det kan vara bra att jämföra priser mellan några olika målare i Stockholm innan du bestämmer sig. Självfallet vill du också att det ska gå smidigt och att resultatet ska bli det bästa. Opålitliga hantverkare kan vara ett jobbigt stressmoment. Be därför också om referenser i samband med offertförfrågan och kolla upp dessa. Vissa målerifirmor har också konton på sociala medier där de visar upp sina arbeten.

Solpaneler är en smart investering

10 aug 2021

Solen skiner gratis på oss, och vi kan utnyttja den energin maximalt. Anlita en firma som kan montera upp dina solpaneler, så är du i princip självförsörjande när det gäller elektricitet.

Det är en långsiktig investering när man skaffar solpaneler, för man har tillgång till egen elektricitet under årtionden och man behöver inte bry sig så mycket om elpriser och avtal. Ibland pratas det om elbrist och att det är många som vill ha laddstolpar, men man behöver inte oroa sig för detta. När solpanelerna sitter på plats har du egen el och kan till och med få mer än du behöver. Då kan du sälja överskottet.

De är aldrig i vägen och är underhållsfria

Solpaneler behöver inte monteras i söderläge, även om de ger mest ström där, för all solenergi kommer till nytta i alla fall. Panelerna är underhållsfria, och de är smart placerade uppe på taket. De är aldrig i vägen och man tänker inte ens på att de finns där. Det hela sköter sig utan att man behöver bekymra sig alls.

Man kan få extra kapacitet om man anlitar en firma för att montera solceller, för man får ström till ännu fler maskiner. Vill du ha en bastu, egen laddstation eller något annat, har du ganska god hjälp av solcellerna, och därför har du mer handlingsfrihet hemma ifall det är någon elektrisk maskin du har funderat på att skaffa. Du kan göra det om du har ett elöverskott hemma. Prata med en expert på solpaneler.

Upplands Väsby stoltserar med duktiga mäklare

4 aug 2021

Söker du bostad i Upplands Väsby ska du aldrig tveka att ta kontakt med en mäklare. Du kan förvänta dig stor kunskap om objektet och en professionell hantering av både köp och försäljning.

Mäklaren kan vara din bästa vän när det gäller ditt livs stora köp. Tänk dig att du ska köpa en lägenhet eller en annan bostad. Du kan ingenting och vill ha svar på många av dina frågor. Det är då en mäklare kommer in i bilden. Hen ger dig all information du behöver och svarar på alla frågor du har. Ingen fråga är för dum eller barnslig. Fråga på bara! Du står ju inför ett stort beslut.

Det är viktigt att du som mäklare har bra personliga egenskaper för att trivas i rollen som mäklare. Du som är kund kommer då att få möta en person som både brinner för det den gör och kan genomföra en affär så att både köpare och säljare känner sig nöjda och belåtna. Empati, psykologi och pedagogisk talang är egenskaper som är viktiga utöver den springande punkten. Att du gillar att sälja.

Vad gör en mäklare i Upplands Väsby?

En mäklarens uppgift är att kunna hantera de ekonomiska och juridiskt bindande avtalen i en fastighetsaffär. För att klara av detta är det viktigt att ha fler strängar på sin lyra än bara det rent tekniska och administrativa. Du som kund behöver bli bemött av en mäklare som är väl bevandrad i det mänskliga psyket. Inom varje utbildning berörs därför ämnet etik och psykologi.

Tack vare att professionella mäklare föreläser vid utbildningarna kommer varje mäklare få en utbildning som är knuten till det verkliga livet. Praktiken är det sista steget för att kunna börja arbeta och få en anställning.

Vill du bli mäklare kan du gå en utbildning

För att du ska kunna få titulera dig certifierad mäklare krävs det en hel del studier och på toppen av det ska du ha genomgått 10 veckors praktik. Det bästa är att gå en komplett utbildning på en högskola, men det går även att bygga ihop din utbildning genom att ta flera fristående kurser.

En utbildning innehåller flera kurser. Du får till att börja med lära dig allt om fastighetsrätt och fastighetsförmedling. Därefter finns det kurser som tar upp ekonomi och civilrätt, vad det innebär med skatterätt, och så följer det kurser som behandlar ämnet byggnadsteknik. Sist men inte minst behöver du kunna en hel del om fastighetsvärdering.

En bättre investering

28 jul 2021

Letar du också efter något sätt att dryga ut kassan på? Kollar lite smått på internet om där finns något man kan göra hemifrån. Det hade varit skönt att ha lite extra pengar i fickan i månaden.

De flesta vanliga Svensson i Sverige jobbar hårt för att komma dit man vill. Det är flera år av planering och hårt arbete. Att äga en egen fastighet, det är det långt ifrån alla som gör. Trots att fler kanske vill göra det så finns det helt enkelt inte möjlighet. I vår vardag har vi en massa kostnader runt omkring oss. Bor man i hyreshus så är det hyra, el, telefon, internet, med mera. Pengarna rusar otroligt snabbt i väg. Det är som han sjunger: “Kung i baren, den 25:e smäller det’’ ja, visst smäller det. Men inte till saker han sjunger om, utan snarare räkningarna. När räkningarna är klara ser man vad man har kvar för månaden, inte så mycket att hurra över denna månad heller.

Väl värd investering

För att få en plan och ett upplägg över hur du ska få ned dina månadskostnader måste du tänka smart. Vad använder du för värmekälla? I dag finns det så man kan komma undan mycket om man har en pump. Hur mycket lägger du på elkostnader varenda månad? De har ju dessutom höjts nyligen. Kanske är det dags att i stället installera solceller för din fastighet. Det kan vara investeringen som behövs för att du ska ha mer pengar över varenda månad. För att du ska slippa vända på varenda krona, värt att ta en funderare.

Passar överallt

Det bästa med solceller är att de passar överallt. Det spelar ingen roll var du bor, du kan ändå ha solceller. Bor du i din bil? Ja men på med dem på taket. Solceller tar bort elkostnaden, så länge det finns el därifrån så behöver du inte betala för någon annan användning av el. För du använder ju inte den. Solceller ger el via solen, panelerna som sitter på taket fångar solens strålar. Dessa omvandlas till energi som sedan blir el i ditt hem. Ekonomiskt och dessutom snällare mot miljön. För att ta det hela vägen behöver du kontakta ett företag som säljer solceller. De kommer ut och hjälper dig med den bästa lösningen för dig. Man behöver inte köpa fullt ut direkt om man inte vill. Men ju mer man köper, desto bättre pris får man.

Många fördelar med en säkerhetsdörr

7 jul 2021

Med en bra säkerhetsdörr kan man sova tryggt och många gånger slippa inbrott. Dagens moderna säkerhetsdörrar är dessutom snygga och stänger även farlig brandrök och störande oljud ute.

Fördelarna med att byta till en säkerhetsdörr är många. Och inte bara att inbrottsskyddet blir bättre och man försvårar för tjuven att ta sig in. Med en modern säkerhetsdörr får man också ett bättre brandskydd. Säkerhetsdörren nämligen både förhindrar giftig brandrök, och även fungerar som en viktig komponent i en brandcell, och kan sakta ned ett brandförlopp.

Det innebär också att man slipper känna matos, cigarettrök och andra dofter från grannarna. Dagens välisolerade säkerhetsdörrar bidrar även till en lägre energiförbrukning, men höjer även värdet på bostaden. Särskilt om man väljer en säkerhetsdörr som passar med husets arkitektur.

Säkerhetsdörrar i olika säkerhetsklasser

Förutom att det finns säkerhetsdörrar i olika slags design för både äldre fastigheter och moderna, finns det även dörrar med olika säkerhetsklass. Vissa säkerhetsdörrar står emot inbrottsförsök med enkla handverktyg bra, medan andra även klarar avancerade elektriska verktyg.

Vilken säkerhetsklass man ska välja beror exempelvis på om det är en säkerhetsdörr till en privatbostad eller företag. Och om det är enkelt att upptäcka ett inbrottsförsök eller inte. Ibland har även försäkringsbolaget specifika krav, särskilt för företag.

Vill man köpa en säkerhetsdörr ska man vända sig till ett företag som säljer certifierade dörrar, som dessutom uppfyller de krav säkerhetsdörrar i olika säkerhetsklasser har. Självfallet är utseendet också viktigt, och bäst blir det om man väljer en säkerhetsdörr som passar till husets arkitektur.

Sanering – viktigt att det sker på rätt sätt

22 jun 2021

Sanering är ett viktigt jobb. Det är för att kontrollera att det inte finns farliga ämnen i en bostad. Detta är vitalt om du funderar på att bygga ut. Du måste då anlita hjälp med saneringen.

Många har stora drömmar om att bygga ut sitt hus. Men inte alla tänker på säkerheten kring detta, speciellt många äldre byggnader. Det handlar inte heller om att enbart kontrollera väggar och se till att du inte råkar ta ner en vägg som är viktig. Utan också för att se till att det inte finns några farliga ämnen. Sanering innebär att kontrollera att det inte finns farliga ämnen i ditt hem. Speciellt för äldre hus kan detta vara något som finns. Men du kan inte göra saneringen själv. Utan du måste vända dig till en firma för att fixa detta åt dig. De kontrollerar då att ditt hem inte har farliga ämnen som PCB och asbest som kan skapa allvarliga sjukdomar hos människor.

Olika sorter av sanering som finns

Många tänker inte på att få bort asbest från byggnader när det kommer till sanering. Utan istället människor med skyddskläder för att hantera någon farlig kemikalie. Detta är en form av sanering vilket kallas för smittisolering. Då rengör de lokaler med bakterie- och virusdödande vätskor, detta för att minska att det blir en smittspridning. Det finns även social sanering vilket innebär att lokaler och bostäder blir sanerade, speciellt om bostaden inte har blivit ordentligt omhändertagen. Detta från skadedjur, smuts, djuravfall, kroppsvätskor och dåliga lukter. Läs mer om sanering på denna sida: saneringnorrköping.nu

← Äldre inlägg