Anlita en städfirma för bättre livskvalitet

Väldigt många personer i Stockholm har problem med att få sitt livspussel att gå ihop och extra tydligt blir detta för familjer med barn och där föräldrarna är mitt i sina respektive karriärer, något som heller inte är ovanligt att man är. Det här berör alltså en stor del av personerna som bor i Stockholm och det är också av den anledningen som man har kunnat se effekterna av rut-avdraget som tydligast just där.

Det som skett är att väldigt många barnfamiljer valt att anlita en städfirma i Stockholm och fått denna att arbeta mot rut-avdraget; något som alltså leder till att priset blir betydligt billigare. Är man berättigad till rut-avdraget så kan man dra av upp till 50.000 kronor per år och per person – en synnerligen generös skattesubvention som alltså gjort att många personer i Stockholm kunnat fokusera på sig själva, sin familj och sin karriär utan att behöva ägna energi åt att städa sitt hem.

En städfirma har goda förutsättningar i Stockholm

Att många privatpersoner i Stockholm väljer att betala för bekvämligheten som finns i att anlita en städfirma har gjort att det också har skapats en väldigt stor konkurrens mellan de verksamma företagen. Kort sagt; i takt med att man kunnat få ett reducerat pris i och med rut-avdraget så har fler städfirmor startat verksamhet i Stockholm och detta har gjort att tjänsterna blivit än billigare. Det här har hittills inte på något sätt mättats och man ser fortfarande att det finns alla möjligheter för en städfirma att – trots denna konkurrens – hitta lönsamhet. Det finns dock en oroväckande detalj i detta och här ställer vi oss en fråga: vad händer om rut-avdraget försvinner?

Kommer en städfirma att överleva med halverat rut?

Det som diskuteras på regeringsnivå är nämligen en fråga om rut-avdraget vara eller icke vara och som allt ser ut så kommer man här att nå en kompromiss i form av det halveras vid årsskiftet. Ett tungt slag för både privatpersoner och företag i Stockholm. Känslan här är nämligen att de privatpersoner i Stockholm som valt att anlita en städfirma i dagsläget även kommer att göra det i fortsättningen – men då utan att betala skatt.

För en person som arbetar på en städfirma så blir detta naturligtvis väldigt ofördelaktigt – man tappar en pensionsgrundad inkomst, man tappar olika fördelar i form av exempelvis försäkring och dessutom så kommer även statskassan att bli lidande av detta.

Vi får se hur framtiden ser ut och vad den har i sitt sköte; risken känns dock tyvärr stor att väldigt många städföretag i Stockholm antingen går omkull eller att de börjar jobba utan att betala den skatt man ska. Besök https://www.rozenclean.se/ för att läsa mer om en städfirma i Stockholm.

31 Jan 2023