Använd homestyling för att maximera försäljningen på din bostad i Stockholm

Bostadsmarknaden i Stockholminredning, homestyling är känd för sina höga priser. Inte bara på köpeobjekt, utan även på hyresobjekt, och då framförallt på andrahandsmarknaden. Kanske är det för få hyresrätter som har tvingat upp priserna på köpemarknaden. Att få en lägenhet genom Stockholms kommunala bostadskö tar många år.

Bostadsaffärer gör man kanske inte så många gånger i livet. När man väl gör det har man således ingen anledning att hasta sig genom affären. Genom diverse metoder kan man relativt enkelt höja sina chanser att få högre bud. I den här texten talar vi om homestyling, som kan göra hugade spekulanter mer villiga att lägga ett högre bud, och buda över varandra.

Så vad kan man egentligen göra? Här kommer ett par konkreta tips.

Trädgården

Framsidans trädgård är det första, och sannolikt sista, intrycket som spekulanterna får av din bostad. Det som händer först och sist koms ofta ihåg starkare än det som händer mittemellan. Tänk på att ställa soptunnan snyggt (eller dölja den), plantera vackra växter i rabatten och ställ upp fina krukor vid entrén. Klipp häcken och ställ undan leksaker och trädgårdsverktyg. Det första intrycket är viktigt.

I Stockholm är sannolikheten dock ganska stor att du bor i en lägenhet, snarare än ett radhus. Här kan du göra vad du kan för att förbättra det första intrycket. Är till exempel trapphuset lite smutsigt på visningsdagen? Ta en mopp och snygga till det.

Städningen

Städningen är viktigt inför en visning. Det bör vara skinande rent, annars kommer du inte få ut så mycket som du skulle kunna få av din homestyling. Allt som allt kan det leda till att spekulanternas vilja att buda sjunker.

Fönstren bör vara kristallklara, golven blanka och badrummet spotless. Du behöver kanske inte städa lika noga som inför själva flytten, men det som syns bör definitivt vara rent. Det bidrar till ett fräschare och mer attraktivt helhetsintryck. Även om spekulanter kan tänka att de kan ”tänka bort” en undermålig städning, lär det fortfarande påverka en hel del. Att ha det välstädat är ett enkelt och effektivt städknep, som inte bör underskattas.

Röj

Röj. Inte bara som en del av en vanlig städning, utan röj ordentligt. Ställ undan prylar och skapa så många stora och rena ytor som möjligt. Rena ytor, utan distraktioner, är behagligare att titta på och får dessutom rummen att kännas stora. Låt till exempel golv, skåp, bänkar och byråer vara fria från saker i den mån det är möjligt. Att röja ordentligt är ett moment som lämnar utrymme för din homestyling.

 

5 Apr 2019