Att köpa hus i Norrtälje

Är du intresserad av ett vackert hus i Norrtälje, med stor tomt, markiser och närhet till vatten? Allt som oftast finns det mängder av objekt ute till försäljning. Att hitta ett hus som uppfyller dessa kriterier bör inte vara alltför svårt (husets markiser kan du dock givetvis sätta upp på egen hand).

Många som köper en fastighet i Norrtälje gör det för att ha det som fritidsboende. Det finns dock en rad permanentboenden ute till försäljning i skrivande stund, och finns det säkerligen när du tittar också. Kanske är du en av dem som har varit på besök i Norrtälje och vill flytta hit permanent. Oavsett anledning och syfte, finns det en del saker som är bra att känna till inför en flytt hit.

Flytande återvinningscentral

Många som har ett hus i trakterna kring Norrtälje har det ute på en ö utan varken bilfärje- eller broförbindelser. Om du tittar på ett hus på en ö med sådana förutsättningar, har du möjlighet att lämna ditt grovavfall kostnadsfritt på kommunens flytande återvinningscentral.

Du får dock inte slänga allt på färjan. Till exempel får du inte slänga fyrverkerier, matavfall eller byggavfall. Du får till exempel inte slänga fasta installationer till bostaden. Om du är osäker på om du får slänga ett par gamla markiser eller något annat som ligger lite i gränslandet, kan du höra av dig till kommunen och fråga. Vanliga markiser bör visserligen räknas som en fast installation på bostaden, men kanske får du åtminstone slänga själva duken om du vill bli av med den.

Att göra

Norrtälje passar bra för den som gillar natur och friluftsliv. Särskilt bra passar det den som är intresserad av att åka båt, fiska eller den som bara gillar sjön i allmänhet. I kommunen finns mängder av badplatser och även tre badplatser, vilka hittas i Norrtälje, Rimbo och i Hallstavik. Badmöjligheter är det alltså ingen brist på i Norrtälje med omnejd.

Därtill finns goda möjligheter till andra friluftsaktiviteter. Till exempel finns här många lekparker, motionsspår, naturreservat, Norrtälje Skatepark, preparerade längdskidsspår och vackra strövområden.

Storstaden aldrig långt borta

Även om den service du kan tänkas behöva säkerligen finns i Norrtälje, ör det avgörande för många att Stockholm fortfarande ligger ganska nära. Till exempel går det direktbussar till KTH och centrala Stockholm från centrum i Norrtälje, vilket gör att du fortfarande har nära till större evenemang, som hålls i till exempel Friends Arena och Globen, och kanske också vänner som du lämnat kvar i storstaden.

7 Aug 2017