Att köpa hus i Stockholm

Att köpa hus i Stockholm skulle nog av de flesta beskrivas som dyrt. Dock går det att komma ner i pris en hel del om man bara väljer en bostad en bit utanför de centrala delarna av Stockholm. Dock är det just här många vill bo – främst är det fina lägenheter med t.ex. balkonger i ett attraktivt område som eftersöks. Dock kan man nästan med säkerhet säga att alla områden i innerstaden får anses vara attraktiva.

Kan du röra dig inom länet?

Om du kan röra dig ut från Stockholms innerstad och längre ut i länet kan du säkerligen hitta en bostad som har allt det du vill – oavsett om det är balkonger, fina utsikter eller något annat du drömmer om. Många som vill bo lite större väljer att flytta till exempelvis Norrtälje, varifrån det tar ungefär en timme att åka in till Stockholm.

För alla är dock inte Norrtälje ett alternativ – oavsett om det innebär att man hittar fina lägenheter med balkonger och sjöutsikt eller inte. Det är helt enkelt för långt bort för många. I sådana fall kan man titta på närförorter och förorter till Stockholm, men man får då också räkna med att betala ett lite högre kvadratmeterpris. Det ska inte glömmas bort att det även går att göra en balkongrenovering om det önskas om man kollar upp det med sin fastighet. Här kan du läsa mer om balkonginglasning, som blir allt mer populärt: https://www.balkonginglasning.nu

Hitta en bostad nära en tunnelbane- eller pendeltågsstation

Om du kan hitta en bostad i närheten av tunnelbane- eller pendeltågsstation spelar det nästan ingen roll var i Stockholm du bosätter dig. Du kommer ändå att ha enkelt att pendla och sällan alltför långa restider in till innerstaden. Många väljer att helt och hållet skippa bilen i jobbpendlandet och förlita sig på kollektivtrafiken.

Till exempel finns många populära bostadsområden i förorter som Upplands Väsby och Bålsta. Dessa ligger längs med pendeltågslinjen, och det tar under en timme att ta sig in till centrala Stockholm. Vissa morgnar kan det visserligen vara rejält trängsel med pendeltåget och man kan behöva stå hela eller delar av vägen. Att ta bilen bör ta ungefär lika lång tid som pendeltåget från dessa platser, men kan skilja sig åt beroende på trafiken.

Hur ser din budget ut?

Kanske behöver du kompromissa lite, beroende på vad det är du söker. Om du drömmer om stora lägenheter med balkonger och fina utsikter får du kanske, som tidigare nämnt, vara beredd på att söka en bostad i en förort eller på annan plats i länet. Det här beror såklart helt på vilka resurser du har. Har man en stor budget kan man givetvis hitta detta innanför tullarna om det är där man vill bo.

23 Dec 2017