Axema – ett smart låssystem

Det behöver inte vara krångligt med flera olika system för inbrottsskydd, dörrlås och porttelefon, utan allt kan enkelt samordnas om man väljer ett komplett passersystem som Axema.

Om man slutligen bestämmer sig för att modernisera låssystemet i en fastighet så undrar man varför man inte gjorde det tidigare. Allt blir mycket enklare när man inte behöver hantera en massa tunga nycklar. Nycklar har dessutom en förmåga att komma bort, bli slitna eller stulna. Skulle det hända när man har ett passersystem som Axema så är det lätt att åtgärda.

Men om man börjar från börja så är Axema passersystemet som endast använder nyckelbrickor av plast för att öppna dörrar.

I nyckelbrickor från Axema är det programmerat vilka dörrar de ska öppna

I ett hyreshus eller en bostadsrättsförening innebär det att varje lägenhetsinnehavare har en nyckelbricka som ger tillgång till de dörrar som denne behöver. Lägenhet, soprum, cykelrum, garage eller vad det nu kan vara som man behöver låsa upp – allt finns inprogrammerat i nyckelbrickan.

Systemet är kopplat till en dator och integreras lätt med porttelefonen. Det finns informations- och bokningstavlor kopplade till funktionen, och till fastighetsboxar med namn. De fastigheter som har larm installerat kopplar enkelt ihop det med axema och larmet blir mer effektivt.

Axema erbjuder en smidig totallösning med enkel administration och använder ett gränssnitt som gör att man kan koppla upp sig via webbläsare. Systemet är lätt att installera och sätta i drift oavsett hur många nyckelbrickor det handlar om. Egentligen undrar man hur man klarade sig med bara vanlig nyckel.

11 Jan 2022