Behöver du hjälp att renovera badrummet?

Börjar badrummet kännas alltför slitet och har sett sina bästa dagar? Det som en gång var ett nytt och fräscht badrum är nu hopplöst eftersatt. Våra badrum utsätts dagligen för mycket och eftersom det är ett rum med mycket fukt och värme slits det extra mycket. Det är lätt att fukt och vatten tar sig in i väggar, tak och golv och kan ge upphov till skador måste man vara uppmärksam.  

Då är det dags för en grundlig renovering av badrummet. Det finns massor med roligt att göra med ett gammalt badrum.

Skaffa inspiration

Det har hänt en del sedan det gamla badrummet byggdes, det är ett som är säkert. Det finns massor med sätt att hitta inspiration så man får sitt moderna drömbadrum. Ett bra tips är att titta på något av alla bygg- eller intredningsprogram på TV och få nyttiga uppslag. Eller varför inte söka på internet eller bläddra i inredningsmagasin. Och såkart så finns ju internets tusen och tusentals sidor med inspiration. Ju mer du letar ju lättare kommer du kunna hitta och kan lätt russinen ur kakan för det ultimata badrummet just för dig.

Hitta en bra hantverkare

För oss vanliga dödliga som inte är så händiga att vi klarar en totalrenovering rekommenderas att anlita en byggfrima för renoveringen. En badrumsrenovering är absolut inget man ska ge sig på utan fackkunskaper och behörighet för våtrum. Det kan vara direkt livsfarligt att dra elen och försäkringsbolaget kräver behöriga för att försäkringen ska gälla. Lägg sedan till risken för framtida fukt- och vattenskador så är det ett lätt beslut att låta byggfirman sköta arbetet.

Leta på internet

Om du inte blivit tipsad om en bra och erfaren byggfirma i närheten finns det massor med byggfirmor såklart på nätet. Där finns all inormation du behöver och det är lätt att göra en offertförfrågan online. Det är också enkelt att söka bland kundomdömen så du får ett hum om deras historia. Var noga med att aldrig anlita svart arbetskraft hur lockande det än må vara. Många är de som fått stora problem med svartarbeten.

Använd ROT-avdrag

Byggtjänster som till exempel en badrumsrenovering ingår i ROT-avdraget vilket innebär att du kan dra av 30 % av arbetskostnaden. Det går för varje vuxen i hushållet att dra av maximalt 50 000 kronor per år. Det är dessutom mycket enkelt för dig som kund. All administration med skatteverket sköter byggfirman och allt dras direkt och den nya summan blir synlig direkt på slutfakturan.  

6 Aug 2019