Behöver du renovera efter inflyttning?

Hur är det nu mäklare brukar beskriva äldre hus, som egentligen behöver en riktig renovering? "Ett hus med potential"? "Ett objekt med stor charm"? Ibland ser man de beskrivningarna på hus och bostäder som ingen har renoverat på många år. Det är därför inte så konstigt om man möter rum som senast såg en målare för 30-40 år sedan. Väggarna har fortfarande medaljonger på sina mönster i tapeter, eller så är inredningen i köket helt byggt efter 1980-talets mått. Det var under 80-talet som man tyckte om marmorn, både som stenmaterial, men även i mönster och färger i inredning.

Renovering av hus behöver en målare

Många tänker att det inte är särskilt svårt att måla om en vägg, eller ett rum, men ska man göra det på ett professionellt sätt, är det viktigt att underarbetet görs på ett professionellt sätt. Det innebär att man river ut allt som ligger under den gamla tapeten, spacklar väggen och slipar ner den så att underlaget är så slätt som möjligt. Sedan är det viktigt att tapetsera med en vävtapet så att färgen blir riktigt snygg på väggen. Att måla direkt på en gammal tapet blir sällan snyggt. Den gamla tapeten är sällan så där slät så att det blir snygggt att smälla upp färg på den gamla tapeten. Endast om den gamla tapeten är välbehållen och har en struktur kan det vara snyggt att måla om en gammal tapet.

Behöver du renovera om kök och badrum?

Vad än programledare på olika renoveringsprogram på TV, säger och påstår att man själv kan renovera kök och badrum, avråder vi från det. Det  blir sällan bra att göra det på egen hand. Särskilt gäller detta i kök och badrum som är platser i ett hem där man handskas med stora mängder vatten varje dag. Därför är det mycket viktigt att någon som kan konstruktioner som har med vattenlås, och byggamterial som ska kunna stå emot förslitningar som har med vattenmängd att göra. När det kommer till våtutrymmen är det mycket viktigt att man inreder med vattensäkra byggmaterial.

Behöver du en målare i Göteborg?

När det kommer till att anlita hantverkare i storstäderna är det viktigt att få råd om duktiga hantvekare, då det råder stor skillnad (tyvärr) mellan de duktiga och de som inte är särskilt noggranna hantverkare. Därför bör man alltid ta referenser på de hantverkare som man funderar på att anlita. Man kan tyvärr inte bara anlita vem som helst, och tänka att de utför jobbet på liknande sätt. Därför är det bra att googla "målare Göteborg" och ta kontroller och referenser om målarna därifrån.

28 Jan 2019