Behöver du renovera i din nya bostad?

Har du köpt eller är du i processen att köpa en nya bostad? Det är mycket som ska till innan man kan flytta in. Lån ska fixas, besiktning göras och avtal ska skrivas på innan bostaden är din. När det väl är gjort återstår det roliga att flytta in. Behöver ni sedan renovera ett eller fler rum?

Vi har ett nytt år, och också ett nytt inredningsår. Det är spännande med inredningen för det är så mycket nytt som kommer – och annat som återkommer. Heltäckningsmattor till exempel. Vi ser både heltäckningsmattor med kort lugg, men särskilt är det mattor med lång lugg, som var poppis under förra året i alla fall och vi ser att den trenden fortsätter även i år. 

Ombonad känsla med heltäckningsmatta

Enligt bloggen trendenser.se har vi alltmer tagit tillbaka heltäckningsmattorna. Särskilt i sovrummet där heltäckningsmattan skapar en ombonad känsla. Vi har sett att tekniken har kommit ikapp heltäckningsmattorna och har numera maskiner som mycket lättare än förut rengör dem så de nästan är som nya igen. 

Vi tar också in mer färger i våra hem och har gått från det strama vita, gråa och svarta. Därför passar det med en heltäckningsmatta i inredningstrenden, som ger färg åt hela rummet.

En heltäckningsmatta isolerar bättre

Även villalivet.se har heltäckningsmattor som de placerar i sovrummen. En heltäckningsmatta isolerar rummen bättre, vilket ger lägre energianvändning till uppvärmning. Sedan ger de ett mjukt underlag för barfota fötter. Vem vill stiga upp på ett kallt golv på morgnarna? I barnens rum passar det också med heltäckningsmattor då barnen helst sitter på golvet och leker. Då slipper de bli kalla i dragiga rum och slipper bli förkylda, då rummen blir mer isolerade med en riktig heltäckningsmatta. De slår sig mindre också på en mjuk heltäckningsmatta. Har man en liten baby, som snart ska lära sig krypa och gå, är en heltäckningsmatta perfekt. Har man en riktigt mjuk och med lång lugg, behöver man inte vara lika rädd för kyla eller att golvet skulle vara för hårt.

Heltäckningsmatta i vardagsrummet?

Varför inte prova att lägga in en heltäckningsmatta i vardagsrummet? Den ramar in och ger färg åt hela rummet. En ljus matta ger effekten att rummet ser större ut, medan en mörk gör tvärtom. Välj en heltäckningsmatta i en nyans som du inte tröttnar på i första hand. En heltäckningsmatta kan gott och väl ha en livstid på tio, elva år. Läs mer här om heltäckningsmattor i Stockholm.

Andra trender är tjockare gardiner

Nu när den strama, skandinaviska stilen utgår allt mer, ser vi också att vi lägger mer färger på gardinerna och de kommer i lite tjockare material. Vill du att dina fönster och väggar ska se större ut, hänger du dem i skenor i taket och låter gardinerna hänga ner i hela sin längd. Då ser det ut som att det är högre i tak.

7 Feb 2018