Behöver du rensa luften hemma?

Dags att rensa luften hemma? Har du känt att det har varit svårt att andas? Att det inte blir riktigt som du har tänkt dig det hela? Du kommer hem och märker efter ett tag att du blir dåsig och trött? Det behöver inte bara bero på att du har tagit ut dig på jobbet. Kanske dag att se över ventileringen som du har hemma? Den kanske inte är så effektiv som du tror? Om du har en gammal och ineffektiv ventilering kan det vara dags att förbättra den. Om du då tar kontakt med en ventileringsfirma, kan de komma ut och mäta syrehalten i din inomhusluft och åtgärda den genom att installera bättre och mer effektiva ventiler.

Om du har gammal och ineffektiva ventiler

Om du har gammal och ineffektiva ventiler kan du få luftvägssjukdomar i värsta fall. Om du inte har någon bra inomhusluft märker du det genom att luften inte byts ut, det kommer inte in någon luft om du känner efter vid dina ventiler. Ventilerna kanske är igentäppta, och sådant kan du se med blotta ögat, det behöver man inte komma ut och mäta med instrument. Vem som helst som ser igentäppta ventiler förstår att det ventilerna inte kan fungera särskilt effektivt då. Då kan du för det första rengöra ventilerna, men om problemet återkommer ofta kan det vara bra att byta ut dem helt och hållet.

Så kan du förbättra luften

De bästa slags ventiler som du kan skaffa dig är motoriserade ventiler och som samtidigt antingen värmer upp luften eller kyler ner luften innan den kommer ini huset. Genom att värma luften på vintern när det är kallt ute, kan du se till att sänka uppvärmningen av din villa. Så mycket som en tredjedel av den uppvärmda luften sipprar ut direkt genom ventilerna, vilket ju är slöseri med uppvärmningskostnader. Du eldar helt enkelt för kråkorna och de kanske är tacksamma, men plånboken blir snabbt tom på det sättet. Då kan du byta ut dina ventiler hemma till effektiva FTX-ventiler. De ser också till att den friska utomhusluften mer effektivt kommer in i huset. Om du är osäker på inomhusluften kan du be om en besiktning av luften och efter det när du har svart på vitt på hur bra dina ventiler är, fatta beslut om hur du ska göra med ventilerna.

Googla "ventilering Stockhlm" om du behöver få tag i en bra ventileringsfirma i Stockholm som kan komma ut och göra en OVK-besiktning, eller klicka på denna länk: https://www.ventilationstockholm.nu.

15 Jun 2019