Behöver du slipa golv i den nya bostaden?

Det är lätt att ryckas med i ett lyckorus i samband med att man köpt en bostad. Av naturliga skäl så vill man komma på plats så fort som möjligt och man sitter gärna och räknar dagarna som föregår inflyttningsdatumet. Det är självklart - men vi manar ändå till visst lugn. Det vi menar är att det är troligt att du kommer att vilja förändra i ditt hem och sätta din personliga prägel på det. Det kan innebära att du vill måla om, att du vill renovera i något rum eller att du vill slipa ett golv i exempelvis vardagsrummet.

Vår tanke är att du gör detta innan du flyttar in och genom detta också sparar in väldigt mycket besvär. Att slipa golv kommer - av naturliga skäl - att förutsätta att rummet i fråga är tomt och att det inte finns några möbler där. Handlar det om flera golv som du ska slipa så blir det ännu mer påtagligt om varför du ska avvakta med att bära in alla saker och istället fokusera på denna golvslipning. Eller målning - som även det är ett projekt som mår bäst av tomma rum och där du får mer utrymme att genomföra ett bättre jobb.

Liten slipmaskin

Anlita professionell hjälp för ett effektivare jobb

Att slipa golv är dessutom ingentings om du behöver göra själv. Tvärtom - det är ett projekt som ofta mår bättre av professionell hjälp. Faktum är att det heller inte är så dyrt. Detta med tanke på att en golvslipning inkluderas i Rot-avdraget och att du i och med detta kan anlita professionell hjälp med en skatterabatt på 30% av den totala kostnaden för arbete. Utöver det billiga priset och det bättre jobbet så kommer även en annan fördel att bli tydlig: jobbet går fortare.

Har du aldrig provat att slipa golv så kommer det att ta tid innan du får kläm på det och din inflytt kommer i och med detta att förskjutas. Tar du professionell hjälp så är det klart på en- eller två dagar - beroende på hur många golv det handlar om samt vilken ytbehandling du väljer.

Går det att få avdrag på köpeskillingen?

En tanke som kan vara gångbar är denna: hur ställer sig säljaren till att sänka priset för bostaden om du erbjuder dig att sköta flyttstädningen? Den delen av en flytt är extremt påfrestande och många betalar gladeligen för att slippa städa på ett så krävande och omfattande sätt som vid en flyttstädning.

Även om det idag finns golvslipningar som är att anse som dammfria så kommer det ändå att behöva städas efter att golven slipats. Det kommer att florera visst slipdamm, arbetarna kommer att ha skor på sig och det kommer att vara rätt rörigt.

Det kan således vara en god idé att ta tag i städningen efteråt och söka en uppgörelse med säljaren angående ett avdrag på priset. Gällande möbler och övrigt bohag så kan magasinering vara en lösning medan era golv blir slipade. Det går att magasinera över en kort tid, exempelvis över en helg. Under tiden så kanske ni kan unna er en weekend på hotell som plåster på såren över att er inflytt blivit framflyttad.

Läs mer om golvslipning på https://www.golvsliparnastockholm.nu/

10 May 2019