Bergvärme levererar säker energi till hus i Göteborg

Bergvärme i Göteborg är ett smart val. Till skillnad från olja som verkar kunna bli hur dyrt som helst. Det fina med berget är att det står där det står.

Du som fortfarande eldar med olja för att värma upp ditt hus behöver sannolikt inte mer övertalning om bergvärmens fördelar än en blick på din senaste räkning från oljebolaget. Priserna på alla oljebaserade drivmedel har skjutit i höjden på sistone, och det är en utveckling som sannolikt kommer hålla i sig.

Det finns alltså all anledning att se över hur du värmer upp kåken. Oavsett när under året du läser detta bör du få en ny lösning på plats innan nästa vinter. Det finns nämligen vissa säsongsmässiga begränsningar kring när du kan borra efter bergvärme. Vintertid behöver du vänta tills efter tjälen släppt taget om marken.

Bergvärmen kommer inte direkt ta slut

Att installera bergvärme i Göteborg är nog det rimligaste valet för dig som letar efter ett alternativ till olja. Även drivmedel som pellets innebär en råvarukostnad, och eventuella problem med leveranser och logistik. Berget flyttar däremot aldrig på sig, och den värmen är att betrakta som gratis, på sätt och vis.

Självklart får du räkna med en installationskostnad för din bergvärmepump. Till det kommer också en elkostnad för att driva pumpen, men det är inte alls omöjligt att komma ned i mycket låga uppvärmningskostnader även för en lite större villa, så länge som du ser till att din bergvärmepump blir rätt programmerad.

21 Jun 2022