Byggföretag Stockholm - tänk på detta

Har du ett behov av att anlita ett byggföretag i Stockholm? Det finns i så fall vissa saker att tänka på. Dels så handlar det om att inte betala för mycket pengar och dels så handlar det också om att få valuta för den summa du lägger. Tyvärr är inget av dessa saker någonting att ta för givet. Ser man till byggbranschen och de verksamma företagen inom denna i Stockholm så finns det tydliga variationer både vad gäller pris och kvalitet. Det senare är något som många privatpersoner bittert fått erfara.

Att det finns byggföretag i Stockholm som inte håller måttet är långt ifrån en hemlighet. Tyvärr ser man fusk nästan dagligen och att det hela tiden sker ökningar vad gäller tvister mellan beställare och utförare är ett bevis på detta. Hur ska man då göra för att säkerställa att det byggföretag man väljer också kan leverera en slutprodukt som man är nöjd med, som är hållbar och som håller en förväntad kvalitet?

Så utesluter du fuskjobb

Vi tänkte rada upp några viktiga tips i form av punkter som du kan använda dig av om du behöver hjälp av ett byggföretag i Stockholm. Detta blir givetvis viktigare ju större projekt det handlar om. Det är skillnad på att exempelvis bygga en ny gipsvägg i köket och på att genomföra en komplett badrumsrenovering. Men, det handlar oavsett om att du har rätt att få valuta för de pengar du trots att lägger.

  • Referenser. Var har företaget arbetat tidigare och kan du få kontaktuppgifter till dessa kunder? Byggföretag i Stockholm som inte lämnar ut referenser har någonting att dölja. Du kan även läsa omdömen på nätet, men var försiktigt skeptisk till dessa då det går att manipulera sådana till viss del.
  • Garanti. Hur lång garanti kan du få på jobbet? Se alltid till att det finns en skriftlig garanti och att det tydligt framgår i avtalet ni skriver.
  • Behörighet och yrkesbevis. En viktig punkt. Se alltid till att det finns sådana att visa dig. Det gäller i synnerhet om det handlar om exempelvis en badrumsrenovering. Får man arbeta i våta utrymmen? Finns en behörig elektriker? Tillhör man en branschorganisation så är det en kvalitetsstämpel.
  • Betalningen. Till skillnad mot många andra branscher så betalar du när jobbet är klart - och besiktigat. Förskottsbetalning eller delbetalning ska alltid mötas med misstänksamhet. Ett byggföretag i Stockholm som vill ha betalt innan jobbet är klart ska kunna visa upp riktigt bra argument för detta. Vi skulle emellertid även då avråda dig från att öppna plånboken.
20 Feb 2023