Byt garageportar för ett säkrare hem

Vilket är den svaga punkten i ditt hem och vilket ställe är det som en tjuv först riktar sin uppmärksamhet för ett inbrott? Dessa frågor är något som man som husägare måste fråga sig med jämna mellanrum och om man ska ge ett gemensamt svar som de flesta ger så lyder det: ingen aning.

Kort sagt: de flesta husägare har ingen som helst aning om att deras hus är som en öppen dörr för en tjuv och om vi förklarar detta genom ett exempel så kan vi hålla oss till ett hus i den stad där inbrott är vanligt förekommande: Stockholm.

Vi säger att du äger ett hus i Stockholm och att du vill förhindra inbrott i detta och att du således ställer dig frågorna i ingressen. Svaren som vi kan ge här är att följande saker bör du se över som husägare i Stockholm:

  • Det här området har många ingen aning om – men faktum är att väldigt många inbrott sker just genom äldre, osäkra och lättforcerade garageportar. För många tjuvar – inte bara i Stockholm – så är garageportar den självklara och enkla vägen in i ett hus. En investering i nya garageportar är således en investering i sin egen säkerhet. Som en bonus – utöver säkerheten – så kan vi även tillägga att nya garageportar i Stockholm även är en investering gällande energikostnad för dig som husägare; har du en äldre modell så är det också stor chans att denna släpper ut varm luft och låter kall sådan komma in i ditt hus. En ohållbar och dyr kombination och sett till det så finns det ytterligare en anledning till varför nya garageportar kan vara en nödvändig investering.
  • Fönster. Fönster är ofta väldigt lätta för en tjuv att bryta sig igenom och även här kan ett byte vara nödvändigt för att slippa ett ovälkommet besök i Stockholm. Liksom vid garageportar så kan ett fönsterbyte vara lättare att motivera genom att tänka på att man sänker sin årliga energikostnad.
  • Dörren. Naturligtvis. Investera i en rejäl säkerhetsdörr och detta gäller även dig som lägenhetsägare. Kontakta här en låssmed i Stockholm eller en specialist på just säkerhetsdörrar för att hitta en komplett lösning för ditt boende.

 Det är naturligtvis sorgligt att man ska behöva oroa sig för inbrott och samtidigt se att det inte finns resurser från polisen att vare sig förebygga eller lösa sådana i Stockholm. Så länge läget är på det här sättet så får man skydda sig själv och sin egendom på bästa sätt. Man får lov i att investera i sin egen säkerhet, helt enkelt.

6 Apr 2017