Catering förgyller inflyttningsfesten

Hur firar man in sitt nya boende? Med en rejäl inflyttningsfest naturligtvis. Det är en fest som brukar utgöra ett startskott för det nya livet och där man som husägare får en chans att visa upp huset från sin bästa sida och sammankoppla det gamla livet med det nya. En rolig fest som dessutom ger en möjlighet att träffa alla som man gillar i form av släkt och vänner. Sådana möjligheter växer inte på träd och dessa måste man ta tillvara på.

Det man ska vara medveten om är att en inflyttningsfest kan vara något spartansk. Det är också en del av charmen; ni kanske har beställt en ny soffa som inte kommit, ni kanske inte hunnit möblera som ni tänkt er och ni kanske ännu inte hunnit med att packa ur alla kartonger. Något som, enligt oss, är en del av charmen.

Därför så kan man också, med gott samvete, lägga sin inflyttningsfest så nära inpå inflyttningsdatumet som man kan - utan att behöva skämmas för att man inte kommit iordning. Gästernas fantasi ska också få rum att leva, eller hur?

Däremot så bör man se till att förbereda på andra sätt. Catering är en väldigt bra väg att gå i detta. Ska du flytta in i ett hus i Stockholm och väljer catering så väljer du nämligen mer än bara det uppenbara - god mat. Du väljer även olika tilläggstjänster som kan hjälpa dig att nå festens maximala potential.

Catering är mer än bara mat

Vad kan man då välja som gör en catering i Stockholm mer komplett? Vi ger några exempel:

  • Bord och stolar. Du kommer att ha många gäster och du kommer - förmodligen - att ha färre sittplatser och bord. Det går att inkludera och hyra detta i samband med catering; gärna i kombination med nästa punkt.
  • Partytält: En fest inomhus - mitt i sommaren? Tack, men nej tack. Under sommaren vill man vara ute och er trädgård tillhör också huset och er inflyttningsfest. Ett partytält ger er det bästa ur två världar och ett sådant kan ni beställa tillsammans med mat, bord och stolar. Om ni verkligen vill ha en fest att minnas och ett party som aldrig ser ut att sluta så väljer ni att hyra en ljudanläggning också. Här bör ni dock informera grannarna och förbereda dessa på vad som väntar. En inflyttningsfest är någonting trevligt - den ska inte ligga till grund för dålig grannsämja.
  • Servering. Du är värdinna, men du vill därmed inte offra hela kvällen på att servera dina gäster. Av samma anledning som du väljer catering för att slippa laga mat så kan du välja serverings om tillägg och slippa gå omkring och duka och duka av borden. Du blir festens epicentrum och tillsammans med ert nya hus så kommer du dra till dig allas blickar. Passa på att njuta fullt ut av denna förmån.
  • Menyn. Vi måste ändå nämna maten. Många tror sig att catering är trist och dyr. Så är det definitivt inte. Dagens menyer är spännande och kan ta dig och dina gäster på en kulinarisk resa runt hela jorden. Alla får någonting; catering är inte enbart för de som äter kött och som är toleranta mot alla olika ingredienser och livsmedel. Nej, faktum är att den vegetariska maten och menyn ofta är roligare och betydligt mer tilltalande. Vågar du avstå kött? Det finns definitivt ett värde i att göra så!
28 Jan 2019