Dagens markiser håller hög standard

Markiser har gått och ned i popularitet och på senare år har utvecklingskurvan nästan varit spikrak uppåt. Nedgångarna har kunnat förklaras av en sak och detta i form av bristande kvalitet. Villaägare som för några tiotal år sedan investerade i markiser har sällan några goda ord att säga om detta.

Oavsett om det har handlat om fönstermarkiser, terassmarkiser eller om exempelvis vertikalmarkiser så har det funnits problem i hållbarhet. Något år har gått bra, men sedan har förfallet börjat. Tyget har spruckit och dragit till sig smuts som inte gått att tvätta av. Vevarmar och övrig mekanik har tenderat att låsa sig och rosta sönder och i vissa fall har man även sett hur markiserna i fråga kollapsat som en följd av att monteringen inte hållit måttet.

Markiser är ett säkert kort som solskydd

Man kan säga att det har varit en ganska rejäl uppförsbacke att sälja in markiser till nya generationer som en följd av att tidigare sådana lämnat omdömen av det mer negativa slaget. Men, nu har alltså utvecklingen vänt och markiser är återigen ett solskydd som folk i gemen väljer - och man gör det med all rätt dessutom. Den främsta anledningen handlar om att det skett en enorm teknisk utveckling för materialet. Både för tyget och för all mekanik.

Markiser idag är tillverkade även för oss i Norden och inte enbart med tanke på invånare i länder kring Medelhavet. Väljer du detta solskydd idag så gör du, helt enkelt, ett säkert, snyggt och rakt igenom bra val. De stora fördelarna är fortfarande kvar. Du får ett solskydd som du kan styra själv och där du har ett enormt urval både val gäller färger och former. Du kan på ett enkelt och prisvärt sätt höja hela det estetiska intrycket av din villa - men utan att ge avkall på funktionen. Vilket annat solskydd har egentligen den potentialen?

Välj lokala installatörer och återförsäljare

Det man ska tänka på är emellertid att markiser kräver lite förarbete. Vilken modell passar din villa, hur ska man förankra den på ett säkert sätt och hur ser exempelvis avstånd till grannar ut? Även villans läge i förhållande till solen är en faktor att ha i åtanke.

Rådet är att man tänker mer lokalt i denna fråga. Visst, vi lever i en global värld och allt finns på nätet - men i vissa frågor så tjänar man på att använda hemmaplansfördelen. Bor du i Södertälje - köp dina markiser i Södertälje. Det ger dig en möjlighet att få en professionell installation och planering. Det ger dig garantier och möjlighet till framtida service och reparationer och det ger dig, i och med allt detta, en större trygghet.

Idag så kan du även använda ditt Rot-avdrag för installationen av markiser. Det innebär att du kan dra av 30 % av den totala kostnaden för arbetet. Utöver allt detta så ger en mer lokal handel dig även en möjlighet att rent fysiskt se - och känna - på de markiser du planerar att köpa. Att bara se en bild ger sällan hela verkligheten.

1 Mar 2022