Därför ska du ha chevronparkett i ditt hem

Trä är ett underbart material att ha i sitt hem och ett golv i chevronparkett bidrar till att ge ditt boende ett snyggt, sofistikerat och stilrent utseende.

Chevronparkett eller chevron parquet var vanligt förr i tiden men föll sedan ur smaken, så som det brukar vara med mode. Det är vanligt att hitta det framförallt i lite äldre bostäder. Dock har den här sortens golv fått något av en renässans på senare år och blivit populärt igen.

Det är inte särskilt svårt att förstå varför det var populärt från början eller varför det har blivit lite inne nu. Det ser helt enkelt väldigt snyggt ut! Det har en unik karaktär och elegans som ger ditt hem ett smakfullt och sofistikerat intryck.

Olika sorters chevronparkett

Trä är ett fantastiskt material. Till att börja med är det hållbart och kan enkelt repareras om några skador skulle uppstå. Sedan är det så klart snyggt och bidrar till en hemtrevlig och varm känsla där hemma. Men du kan få tag i chevronparkett i en del olika utföranden.

Ek är ett klassiskt material att använda sig av, det är otroligt hållbart och ser väldigt bra ut. Med snygga, skiftande färgtoner och variationer har varje golv i ek sin egna speciella karaktär. Vill du ha någonting lite annorlunda kan du kolla upp chevronparkett i rökt ek, vilket ger det en stilren mörk ton. Det är inte särskilt svårt att installera heller och kan vara ett mycket prisvärt alternativ jämfört med andra sorters parkettgolv.

12 Jul 2023