Dräneringen är viktig för ditt hus i Stockholm

Huspriserna är höga i Stockholm, så man måste vara aktsam och vårda sitt hus så det behåller värdet. Dränering är en livsviktig sak, så att man inte längre fram får in fukt och mögel i huset.

Fuktskador kostar pengar att åtgärda. När man övertar ett hus kollar man först och främst att tak och husgrund håller fukten borta. Men det är också viktigt att sköta om sitt hus under tiden man bor där. Vid minsta misstankar om att det finns fukt bör du kontakta ett företag för dränering i Stockholm. De gör mätningar och ger dig förslag som du kan behöva.

Det klassiska rådet är att se upp med planteringar precis intill husväggen. Det är frestande att hälla ut hinkar med vatten på de fina rosorna. Kanske är det ändå bäst att flytta rosenbusken till ett mer öppet ställe och lägga plattor vid husgrunden. Men om du ska göra en dränering, får du förstås gräva först och sätta plattor efteråt. Dräneringen behöver du troligtvis bara göra en gång, för man beräknar att den håller i närmare femtio år.

Alternativ till grävning vid dränering

Många i Stockholm inreder sitt källarförråd till bostad istället för att bygga ut och får då större boyta. Det finns speciell isolering av kapillärbrytande cellplast som man kan sätta utvändigt på källarväggen för att leda ut fukten därifrån. Det finns också invändiga källarväggsmattor som kan stoppa fukt. Fråga en expert så får du klara besked på vad som kan fungera i just ditt hus.

17 Sep 2021