En fungerande bostad för dig

Ett hem ska vara en bekväm och trygg punkt där du ska kunna umgås med nära och ladda dina batterier. Därför är det viktigt att du har en bostad som fungerar för dig, även med funktionshinder.

Oavsett om du bor i ett eget hus eller hyr en lägenhet så ska det vara en plats där du ska kunna leva på ett bra sätt. Du ska kunna ta dig in och ut, laga mat, lägga dig i sängen, duscha och gå på toaletten. Men livet kan förändras och det kan göra att du inte längre kan röra dig som tidigare. Kanske behöver du en rullator, en rullstol eller andra typer av hjälpmedel för att få en fungerande vardag och hemmaliv. Då kan du få hjälp med att anpassa din bostad efter dina behov och önskemål. Eller så kan det vara så att du vill flytta och istället behöver anpassa den nya bostaden efter dina behov.

Rätten till ett bra liv

Med hjälp av en bostadsanpassning kan du och din familj få ett fungerande och bra liv, även om du eller någon av familjemedlemmarna har särskilda behov. Det kan handla om något så enkelt som en ramp så att en rullstol, rullator eller permobil kan ta sig in i bostaden. Eller så kanske ett kök behöver byggas om så att du kan sitta i en rullstol och ändå laga mat. Vad dina önskemål och behov än är så finns det en mängd olika anpassningar som går att göra enkelt. Läs mer om bostadsanpassning på denna hemsida: bostadsanpassningstockholm.nu 

26 Apr 2021