En innergård som passar dig i Stockholm

Skiljer sig innergårdarna mellan storstäder som Stockholm och mindre orter? Eller är det endast skillnader som beror på vilka som bor i huset och vilken ekonomi som fastighetsägaren har?

Vad drömmer du om när det gäller en innergård? Vill du ha rejäla grillar, en stor sandlåda till barnen, ett gemensamhetshus för fester eller en stor gräsmatta där barnen kan springa omkring medan du solar? Innergårdar finns det nästan lika många olika som det finns hus. Men några funktioner och typer av växtval brukar ofta komma igen. Får du inblick i en innergård i Stockholms innerstad så brukar du kunna hitta en ganska strikt och sparsmakad design. Det kan till och med vara så att innergården används till parkering eller som funktionsyta på något annat sätt. Men om du kommer i utkanten av Stockholm, eller på andra orter, så kan innergårdarna se lite annorlunda ut. Lite mer som vanliga trädgårdar.

Minst slår på största trumman

Även om du kanske tror att den fastighetsägare som har bäst ekonomi också är den som har den lummigaste och finaste innergården, så är det sällan så. Det finns de innergårdar där de boende själva har haft möjlighet att inreda och ta hand om innergården, det blir vanligare med innergårdsrenovering i Stockholm. Ofta innebär det att det är fullt med växter, gott om sittplatser och även förutsättningar för att barnen ska kunna leka. Det behöver inte vara så stiligt utan vinner istället oftare på en frodig grönska och en funktion som passar för allas smak.

23 Mar 2021