Få kontroll över din elförbrukning med hjälp av en energideklaration

Är elräkningarna lika höga varje gång, trots att du har gjort allt för att minska din förbrukning? Börja från början istället med en energideklaration.

Du har testat allt:

  • Sänkt värmen
  • Köpt tjocka gardiner
  • Förbjudit brödrosten mellan klockan åtta och tio
  • Laddat bilen under småtimmarna

Så varför är elräkningen varje månad en lika kall dusch som den riktiga duschen numera är? Kan det vara så att det finns fler saker som gör att ditt hem läcker el?

Om all värme till exempel sticker ut genom taket för att det inte är tillräckligt isolerat eller om ditt energisystem i grunden är ineffektivt, hjälper det inte så mycket vad du gör i övrigt. Det kan dock vara svårt att ta reda på exakt vad det är som läcker ström i just ditt hem.

En energideklaration ger dig helhetsbilden över elförbrukningen i ditt hem

Genom att göra en energideklaration med hjälp av en specialist, som till exempel Heatseek, får du en helhetsbild av energiåtgången i ditt hus. Du kan bli förvånad över vad som faktiskt kostar dig mest vad det gäller elförbrukningen. När du väl har svaret kan du vidta åtgärder för att sänka din förbrukning.

Mycket står på spel och alla måste hjälpas åt för att sänka samhällets totala elförbrukning. Det som är bra med detta är att du själv tjänar på att vi hjälps åt, eftersom även dina kostnader minskar. En energideklaration är det första steget för att på riktigt effektivisera ditt hem.

19 Feb 2023