Fastighetsboxar för inom- eller utomhusbruk

Ska ni sätta in nya säkerhetsdörrar? Passa då på att även sätta in fastighetsboxar. Då kan ni välja bort brevinkastet i ytterdörren vilket ökar säkerheten.

Allt fler bostadsrättsföreningar och fastighetsägare väljer bort brevinkast i ytterdörrarna och väljer istället att få posten levererad till fastighetsboxar. En ytterdörr som saknar brevinkast är mycket säkrare mot både inbrott och brand. Man slipper även det störande ljud som kan uppstå när post levereras genom ett brevinkast i dörren.

Med fastighetsboxar blir det även möjligt att ta emot lite större försändelser vilket gör att man slipper ge sig iväg till ett utlämningsställe. Även brevbäraren föredrar postboxar då det underlättar arbetet. Dels blir det mindre spring i trappor för brevbäraren och arbetsställningen blir också betydligt bättre. Det kan vara bra att känna till att det även finns postboxar för utomhusbruk. Man behöver alltså inte ha en stor entré för att kunna sätta in postboxar.

Viktigt att tänka på när man väljer fastighetsboxar

Vill man sätta in fastighetsboxar finns det några saker som kan vara bra att tänka på. Först och främst ska man välja en modell och tillverkare som är godkänd av posten. Välj rätt storlek på postboxen. Ganska ofta måste man ta hänsyn till det utrymme man har då man bestämmer storleken.

Välj också en modell som har ett så litet brevinkast som möjligt. Då blir det svårt att stjäla post. Brevbäraren har en huvudnyckel och kan öppna för att lägga i större försändelser. Fundera också på vilket låssystem ni vill ha. Det finns elektroniska fastighetsboxar som öppnas med brickor men även de som öppnas med en nyckel.

12 Feb 2023