Fiskbensparkett - ett klassiskt golv

Ett av de mest klassiska golven är fiskbensparkett, som går att hitta i äldre våningar och större hus. Men det är även ett slags golv som är populärt idag.

Det är många som säger att det inte kan bli mer klassiskt inom golv än en fiskbensparkett. Ett golv som går att återfinna i paradvåningar på flotta adresser i huvudstaden. Eller i salar på slott och herresäten.

Men trots det så är det inte ett golv som enbart tillhör lyxigare sammanhang. För det går lika gärna att hitta en fiskbensparkett i ett radhus i någon mindre by, eller i en mer ordinär lägenhet. Och troligen beror det på att fiskbensparkett är ett golv som förskönar alla rum som det hamnar i. Det är också ett golv som har liv och som samtidigt är mycket tillåtande.

Lägga en fiskbensparkett

Generellt sett är det ganska lätt att lägga trägolv idag. De är oftast skapade på ett sätt som gör att läggning går smidigt. Det finns även en hel uppsjö av läggningsanvisningar att hitta. Men när det kommer till fiskbensparkett så kan det vara mycket svårt att få ihop det på ett snyggt och hållbart sätt.

En golvläggare har kunskap och erfarenhet av att lägga golv av alla slag, även fiskbensparkett. För det är en mycket speciell procedur där en stor mängd små stavar ska läggas i en perfekt 45-gradig vinkel. Annars kommer det bli snett och fult och du kommer för alltid reta dig på hur golvet ser ut.

24 Aug 2023