Flyttstädning Göteborg - tips & råd

Att flytta innebär mer än att bara bära och transportera ett bohag mellan plats A och plats B. Det är givetvis en stor del av flytten, men lika viktigt är även att man förbereder genom att prata med försäkringsbolag, säga upp olika abonnemang samt exempelvis göra en flyttanmälan hos Skatteverket.

Dessutom finns även en avslutning som är extremt viktig att sköta. Detta i form av en flyttstädning i Göteborg. Kommer man inte överens om annat med de som ska flytta in i bostaden så är en flyttstädning i Göteborg obligatorisk.

En flyttstädning är jobbig

Det handlar dessutom om ett projekt som sker efter att man burit och stressat sig igenom en flytt - vilket innebär att man är slutkörd både mentalt och fysiskt. Oavsett detta dock: du måste städa. På samma sätt som du förväntar dig en ren bostad att flytta in så kommer även andra att göra det. Det handlar om att underlätta för varandra.

Varje flyttstäd i Göteborg blir en länk i en större kedja. Det man däremot kan göra är att leja bort sin flyttstädning och anlita ett städbolag i Göteborg för uppgiften. Det finns många fördelar med detta. Dels så garanterar det ett godkännande. Finns det eventuella anmärkningar så korrigerar städfirman dessa i efterhand.

Använd Rut för din flyttstädning

Dels så är det prisvärt. Numera kan man använda sig av Rut i samband med att man ska genomföra en flyttstädning. Rut innebär att du som privatperson kan dra av 50% av den totala kostnaden för det arbete som städfirman du anlitat lägger ner.

Det enda du behöver göra är att A) kolla med Skatteverket att du är berättigad att använda Rut och B) säga till innan. Beloppet dras redan på fakturan och du behöver inte göra någonting mer än att luta dig tillbaka och förbereda dig för nästa kapitel i livet - i din nya bostad i Göteborg. Professionell flyttstädning gör skillnad!

2 Jul 2023