Flyttstädning Uppsala - frågor & svar

Dags att genomföra en flyttstädning i Uppsala? Många blir osäkra i samband med att detta nämns. Vad förväntas att man ska göra, hur pass lång tid tar det och vad händer om man struntar i att genomföra en flyttstädning i samband med att man flyttar? Vi tänkte här svara på några vanliga frågor kring ämnet och förhoppningsvis ge dig lite mer kött på benen inför din flytt och din flyttstädning.

Hur lång tid tar en flyttstädning i Uppsala?

Det man måste veta är att en flyttstädning innebär att allt ska städas och rengöras. Vilket innebär att ugnen, spisen, avloppen, kylen, frysen, handfat, kakel, dusch, hyllor, skåp och exempelvis armaturer ska vara skinande. Dessutom så inkluderas också en fönsterputs i vad som förväntas av en flyttstädning i Uppsala. Summan av detta är att det tar tid - längre än vad många tror. Givet bostadens yta och utformning så bör man se till att avsätta åtminstone en dag för detta projekt.

Vad händer om jag struntar i en flyttstädning?

Du kan drabbas av ekonomiska sanktioner från de som flyttar in. Att det är jobbigt och att du är trött efter en flytt - mentalt såväl som fysiskt - är ingen ursäkt för att fuska eller helt strunta i det. Ett tips är i så fall att anlita en städfirma. Det finns bra pris på flyttstädning i Uppsala och där du dessutom kan använda ditt Rut-avdrag för att dra av halva kostnaden för arbetet.

Om jag anlitar en städfirma - vad ska jag tänka på?

Det är viktigt att det finns en garanti på jobbet och att företaget kan korrigera eventuella anmärkningar i efterhand. I övrigt så bör du alltid vara noggrann med referenser och du kan med fördel se över exempelvis omdömen på nätet också. Priset är viktigt, men långt ifrån allt: det viktiga är att din flyttstädning i Uppsala får godkänt och att du genom detta kan fokusera på att komma in i din egen, nya bostad.

1 Apr 2023