Fördelar med en trapphusrenovering

Hur kan man skapa bättre grannsämja och samtidigt också öka värdet på fastigheterna? För en BRF eller en fastighetsägare så finns det många sunda investeringar att ta i dessa frågor, men av de mer effektiva handlar om en trapphusrenovering.

Genom att renovera trapphuset så skapar man en mer inbjudande atmosfär där folk går den där extra metern för att hålla det rent och snyggt - det skapar en bättre grannsämja och en ökad trivsel.

Rent ekonomisk så visar man genom en trapphusrenovering att man bryr sig om underhållet - och detta kan i sin tur leda till att man erbjuds mer förmånliga lån, samtidigt som också fastigheten ökar i värde. För den enskilda bostadsrättsägaren så kan en trapphusrenovering visa sig vara guld värd i samband med en försäljning. Den skapar den där wow-känslan hos spekulanter och bidrar till att det viktiga, första intrycket blir så bra som möjligt. Detta kan leda till budgivning och ett högre slutpris.

Trapphusrenovering - tänk på detta

Det finns emellertid vissa saker att tänka på i samband med att man planerar en trapphusrenovering. Vi tittar närmare på några av dessa:

  • Hur ska man renovera? Det finns några viktiga saker att förhålla sig till. Budget är givetvis en viktig sådan som blir avgörande för hur pass stort ingrepp man kan göra. Att exempelvis måla om kostar inte så mycket, men det gör en enorm skillnad. Om man planerar lite större åtgärder så är det också viktigt att försöka förhålla sig till den arkitektoniska stil som finns i bostaden. Att exempelvis sätta in en massa pråliga grejer i en stilren fastighet i jugendstil är ett helgerån. Vår poäng är att ni kan ta hjälp även med planeringen.
  • Totalentreprenad. Väljer ni totalentreprenad så får ni hjälp från start till mål - vilket även inkluderar exempelvis en arkitekt som hjälper er att hitta rätt ton för er trapphusrenovering. Det gör skillnad!
  • Säkerhet. Ett råd är att även se över exempelvis säkerhetsåtgärder - brandsäkra, säkerhetsdörrar, larm, etc - samt att passa på att byta ut exempelvis gamla elsystem. Det kostar lite mer, men det finns definitivt ett värde i att ta alla sådana kostnader direkt snarare än i framtiden.
9 Oct 2022