Fogning i badrummet

Har du köpt ett renoveringsobjekt i Stockholm? Eller är du i färd med att göra ett nytt badrum till villan? En detalj som många inte lägger ner särskilt mycket tanke på är fogningen. Just fogning är dock viktigt för att badrummet ska se helt, rent och fräscht ut. En dålig fogning kan göra oerhört mycket negativt i ett badrum som är perfekt renoverat och bra byggt i övrigt. Således är det viktigt att säkerställa att det blir riktigt gjort. 

Noggrannhet

Vid fogning är noggrannhet en dygd. Om fogningen är tillräckligt vacker blir den pricken över i:et på ditt kakel. Samtidigt bör man inte skrämmas iväg av uppgiften. Att göra sin egen fogning är inte alltför svårt, även om de med erfarenheter och kunskaper givetvis ofta gör ett bättre jobb. Med detta i åtanke är det många som väljer att anlita en firma för fogningen. En aktör i Stockholm skriver till exempel att fogning inte nödvändigt är svårt, men att år av erfarenhet leder till ett bättre jobb. Tror man dock att man klarar av det själv finns det inga större hinder för att ett lyckat resultat ska nås. 

Vilka färger?

Det finns olika färger på fogen att välja mellan. Det vanligaste att se på marknaden idag är vitt, svart och grått. Många väljer en nyans som är mycket nära det kakel man har satt upp. På så vis kommer den att smälta samman utmärkt med väggen. Andra gör dock det motsatta, och tar den färg som kontrasterar mest mot kaklet man har lagt. Det här kan vara snyggt då extra mönster skapas på väggen. 

Som med annan inredning finns en tumregel – vitt gör ofta att rummet ser lite större ut. Vitt kakel med vit fogmassa bäddar alltså för känslan av ett riktigt rymligt badrum. Samtidigt gör mörk fogmassa på svart kakel att det bildas fina mönster. Vilket man ska välja är givetvis en fråga om tycke och smak. Ta hjälp av en vän som är duktig på inredning, om du känner dig osäker. 

Att anlita en firma för jobbet

Som nämnt i inledningen av den här texten är det många som avstår från att göra detta själv. Väljer man att anlita hjälp för detta, gäller det först och främst att välja rätt firma. En firma vi kan ta som exempel, verksam i Stockholm, erbjuder många olika typer av fogning. Till exempel:

  • Stenfogning
  • Fogning i badrum och kök
  • Anslutningsfog runt fönster och dörrar
  •  Och fler

Du som bor i Stockholm kan alltså anlita den här firman för alla möjliga typer av fogningsjobb. Det kan dock finnas firmor som har ett mer begränsat urval av tjänster att välja mellan. När du vet att firman erbjuder det du eftersöker, är det bra att kolla referenser innan du anlitar. 

13 Apr 2018