Fönster som minner om gamla tider

Det finns många vackra gamla fönster som du som villaägare säkert gärna vill behålla. Var inte orolig, för även om fönstren börjar se bedagade ut så finns det sätt att renovera dem som nya igen.

Även om fönster idag har en betydligt bättre isolergrad och dessutom oftast är starkare och mer hållbara, så är det något speciellt med gamla fönster i Stockholmsvillor. De är ofta i andra mått än dagens och kan även ha sirligare former med något som kan liknas vid snickarglädje. Kanske är glasen till och med munblåsta och av en art som inte ens går att hitta idag. Därför kanske du är en glad ägare av fönster som är ensamma i sin sort. En sort som du inte vill mista även om glaset gått sönder eller ramarna börjar bli dåliga. Men vilken typ av fönster du än har så finns det alltid hjälp att få av specialister på fönsterrenovering i Stockholm.

Som nya igen

När du ska få hjälp att renovera dina fönster så brukar de tas ut och transporteras till en fönsterverkstad. Där finns alla verktyg och resurser för att kunna laga och piffa till fönstren så att de ser ut som nya igen. Det går att byta ut vissa delar av fönsterramarna och även lägga till extraglas, om du behöver öka graden av isolering i fönstren. Med en ordentlig rengöring, tätning och fin färg får du sedan tillbaka dina fönster och kan njuta av dem i många år till.

20 Apr 2021