Fördelar med säkerhetsdörrar

Tyvärr så har antalet inbrott i Sverige ökat – i det närmaste explosionsartat – i Sverige och Stocholm under senare år. Detta beror på en mängd olika faktorer och en av de främsta är att det, helt enkelt, lönar sig att göra ett inbrott. Menas här: en tjuv kan idag göra ett inbrott och i stort sett inte riskera någonting. Förutsatt att denne person inte tas på bar gärning; skulle han/hon lyckas ta sig från brottsplatsen så är han/hon också relativt säker.

Det här beror på att Polisens resurser inte finns i de utsträckning man skulle vilja. ”Enkla” brott såsom exempelvis ett inbrott prioriteras – tyvärr – bort. Det är den beska medicinen vi som medborgare för tillfället (vi hoppas naturligtvis att en förändring sker) och här gäller devisen om att själv vara bästa dräng. Det vill säga; de egna skyddsåtgärderna måste bli betydligt mer genomtänkta.

Vi nämnde att ökningen av inbrotten beror på olika faktorer och en av de dessa handlar om det egna ansvaret. Många är naiva, lite blåögda och tror att ett inbrott inte kan drabba dem. ” Inte här, inte i mitt lugna område, inte i min trygga trappuppgång...”. Man slarvar med att stänga fönster, man låser inte dörren, man lämnar altandörren på vid gavel och man kanske öppnar sin dörr oavsett vem som ringer på. Tillfället gör, rent krasst, fortfarande tjuven – men skillnaden är att tjuven idag finns lite varstans och i större omfattning. Kort och gott: personer i Stockholm måste bli bättre på att skydda sina bostäder och sig själva och göra det svårare för en obehörig att ta sig in.

Säkerhetsdörrar för både privatpersoner och din BRF

Ett av de bästa sätten för att säkra sitt hem handlar om att installera säkerhetsdörrar och sådana ska vi titta lite närmare på här. Vi skulle nämligen vilja rada upp några uppenbara fördelar som kommer med säkerhetsdörrar och här ska vi även tillägga att dessa fungerar lika bra till lägenheter som de gör till villor, fritidshus och vanliga hus. Det är således kanske ingen dum idé att föreslå en investering i Säkerhetsdörrar på nästa årsstämma som din Bostadsrättsförening i Stockholm håller; sådana kan definitivt underlätta och ge er en tryggare vardag. Med detta sagt; här är de fördelar som finns med säkerhetsdörrar:

  • De är säkra. Naturligtvis. En säkerhetsdörr har förstärkningar av stål, de har avancerade lås och de kommer ofta med tillval – säker brevlåda och digitalt kikhål exempelvis – som gör det omöjligt för en tjuv att ta sig in.
  • De är brandsäkra. Säkerhetsdörrar stänger ute rök och eld på ett avseärt mycket bättre sätt än vad vanliga dörrar gör.
  • De är ljuddämpande. Att stänga en säkerhetsdörr bakom sig ger ett lugn – även sett till ljudet. Du kan höra världens skrik i ditt trapphus i Stockholm, men så fort du går in- och stänger dörren efter dig till din lägenhet så är tystnaden det som talar.
  • De är snygga. En vanlig missuppfattning gällande säkerhetsdörrar är att de påminner om dörrar till exempelvis valv eller skyddsrum. Så är inte fallet. Du kan helt själv välja utförande och du kan exempelvis imitera en dörr byggd under 1800-talet om du/ni skulle vilja det. Något som äldre fastigheter på exempelvis Östermalm kan ha stor nytta av.

Här kan du läsa mer om moderna säkerhetsdörrar.

5 Mar 2017