Ha hus = renovera hus

Går du i tankarna på att köpa ett hus? Vad är det för ett hus du önskar dig? Är det fler än du som ska bo i huset? Har du familj, och barn, då är det många behov som ska fyllas. Barnen ska kanske få egna rum? Din partner kanske ska pendla till arbete? Barnen, ska de gå i förskola eller skola? Hur långt eller nära är det till närmaste dagis eller skola? Vad är bäst för alla? Vill ni ha nära till lekpark? Brygga? Bra parkeringar? När ni väl bestämt er för de faktorerna kanske ni börjar leta hus till salu i det området. Vad önskar ni för slags hus? Ett parhus? Ett kedjehus? Friliggande villa med tomt? När det kommer till trädgård är det bra om båda eller någon av er är intresserad av trädgårdsarbete. Det är nämligen mycket arbete med en sådan. Till trädgårdsarbetets fördelar är att du får mycket frisk luft och håller din kropp och kondition i skick.

Gå på många husvisningar

När ni har kommit så här långt i era planer är det bara att gå på så många husvisningar som möjligt. Ju fler visningar desto lättare är det att veta vad ni önskar er. Vill ni ha en-plans hus? Vill ni har flera våningar? Båda alternativen har sina fördelar. När ni går på visningarna, visa intresse. Ställ frågor om huset. Har ni fått intresse för ett speciellt hus, be en besiktningsman besiktiga huset så att ni får veta hur huset är, finns det fuktskador? Kan det finnas dolda fel? När ni har fått ett hus som ni är ganska säkra på att ni vill ha, då brukar budgivningen börja. Här finns olika sätt att ge bud; chockhöja budet för att bli av med konkurrenter. Lägga på en liten summa på den andras bud, för att trötta ut den och så vidare. Vi tar inte upp just det där.

Renoveringar som höjer värdet på huset

Har man väl bestämt sig och har en finansiering för husköpet, kan du gott och väl förbereda dig för ett liv i mer eller mindre ständig renovering. Äger man ett hus, finns det alltid något som behöver åtgärdas. Förhoppningsvis är det inte allt på en och samma gång.

Behöver ni renovera golv? Det vackraste golv man kan tänka sig är trägolv. Antingen kan man lägga ett trägolv på det golv man redan har, eller så river man upp det som finns och lägger ett helt nytt golv. Läs här för mer information om golvläggare.

10 Jan 2018