Ha inte så bråttom med inflytt

Att köpa ett hus innebär att man har en ganska lång väntetid framför sig. Om ingenting annat sägs och skrivs in i kontraktet så handlar det om tre månader från dess att man skrivit under kontraktet tills man får nycklarna i sin hand. Tre månader av ivrig väntan - men även tre månaders chans till planering och förberedelse.

För många så handlar det om att man vill komma på plats så fort som möjligt; man bokar in din flyttbil och står redo med kartongerna samma dag som inflyttningsdatumet dyker upp i almanackan. Vi har all förståelse för detta, men vi skulle ändå vilja mana till ett visst lugn.

Behövs en golvslipning i huset i Stockholm?

Det vi menar är att man nästan alltid har saker som man vill förändra. Få flyttar till ett hus där man direkt känner att huset i fråga är skräddarsytt efter de egna behoven. I många fall så vill man exempelvis måla om och man kanske är i behov av en golvslipning. Två stycken projekt som bör göras innan man flyttar in; av den enkla anledningen att exempelvis en golvslipning inte kan utföras om det finns en massa möbler i huset.

Det vi menar är att man alltid kan boka in ett företag långt i förväg och att man kan använda de tre månaderna till sådana saker.

Vet ni att en golvslipning ska ske i ert nya hus i Stockholm - varför inte anlita ett företag på ett tidigt stadie och därigenom också få ett bättre pris? Detsamma gäller målerijobb och där ni ser över vilka målare som finns, hur mycket de kostar och där alla offerter kan gås igenom i lugn och ro.

Magasinera era möbler under en helg

Det enda problemet handlar egentligen om var alla möbler ska ställas medan er golvslipning äger rum. Även här finns det dock lösningar som vi menar är bättre än att flytta in - och därefter bära möblerna från rum till rum varefter golven slipas och ytbehandlas.

Magasinering är ett bra exempel på en sådan tjänst och i just Stockholm så är detta heller inte så dyrt. Om det handlar om en helg så kostar det inte alltför många kronor. Det går dessutom att kombinera magasinering med flytten. Detta då många flyttföretag erbjuder båda dessa tjänster och att ni genom detta också kan förhandla er till ett paketpris.

Kolla med säljarna om flyttstädning innan

Ett tips kan även vara att kolla med säljarna kring hur de ställer sig till att eventuellt flytta ut någon dag tidigare. Det behöver inte vara någon oförskämd fråga. Faktum är att det i så fall kan vara ganska lukrativt för dem.

Vi menar nämligen följande: ska ni genomföra en golvslipning eller måla om i huset så kanske en flyttstädning ter sig som onödig. Erbjuder ni er att sköta flyttstädningen mot att ni får flytta in tidigare så är det säkerligen något som säljaren kan nappa på. En flyttstädning gör man inte i en handvändning och det kan definitivt vara läge att förhandla lite kring den obligatoriska delen av en flytt.

24 Dec 2018