Har du bostad in i Haninge?

Är det dags att renovera badrummet i din bostad i Haninge? Badrum behöver renoveras med jämna mellanrum. Det bör åtminstone inte gå mer än 20 år mellan badrumsrenoveringarna. Badrum och kök är rum i våra bostäder som slits ut relativt snabbt. Därför behöver vi förnya alla material i kök och badrum, då vi hanterar stora mängder vatten där. Man behöver inte förklara vad eller varför vi hanterar så stora mängder vatten där. Det kan vi ju bara se till det egna användandet när det kommer till matlagning, disk, dusch och tvätt i badrum.

Viktigt att tänka på i badrum

När man bestämt sig för att renovera badrum är det viktigt att tänka på några viktiga steg som man bör tänka igenom; pris på material och arbetskostnad. Material i badrum är viktiga med tanke på sin funktion. Här är det viktigaste att man väljer material som håller bäst mot vatten, och som inte slits ut så att man måste ersätta det bara efter några år. Här rekommenderar vi att renovera med kakel, klinker eller med stenmaterial. Det är material som inte går av för hackor och håller tätt mot vatten. Samtidigt kan man gott och väl använda andra material, men kanske se till att underhålla det regelbundet.

Så mycket kan det kosta

Man brukar räkna på materialkostnader till badrum på cirka 2.000-10.000 kronor per kvadratmeter, allt beror på hur kostsamma material som du väljer till din badrumsrenovering. Arbetskostnaden, brukar man räkna med omkring 2.000 kronor per kvadratmeter, efter att man har dragit av för Rot-avdraget. Det kan skilja mellan olika hantverkare, därför bör du alltid be om en offert av det företag som du funderar på att anlita. Du vill ju inte få en obehaglig överraskning när det är dags att betala räkningen, eller hur?

Viktiga kriterier i val av hantverkare

Förutom priset för att anltia hantverkare är det ju viktigt att du kan lita på dem, eller hur?

  1. Helst vill man ju ha hantverkare som inte ger sig förrän du som kund är helt nöjd. Då bör du leta efter hantverkare som har nöjd-kund-garanti.
  2. Du bör även anlita sådana som till exempel har egen ansvarsförsäkring och visar på så sätt att de tar ansvar för sitt arbete då vad som helst kan hända under arbetets gång. I så fall är det ju inte kunderna som ska stå för olycksfall i arbetet, eller liknande, det bör företagen själva ta. 
  3. Behöriga hantverkare när det kommer till våtutrymmen.
  4. Använder miljövänliga metoder i sitt hantverk.
  5. Har goda referenser från tidigare kunder.

Här kan du läsa mer om hur du kan anlita hantverkare för en badrumsrenovering i Haninge: http://www.badrumsrenoveringhaninge.se.

4 Feb 2019