Har du köpt en bostad med "charm"?

Det brukar heta så när man läser bostadsannonserna, att en äldre lägenhet har "charm" när den behöver renoveras, eller att den har stor "potential". Det är väl klart att en lägenhet som är i stort behov av renovering har "en stor potential". Det har ju alla hus, som inte är obeboeliga. Frågan är ju vad man önskar sig. Vill man verkligen ta på sig det stora arbete som det innebär att renovera ett hus? Kan man inte renovera själv, behöver man anlita en firma som kan komma och göra det åt en. Här finns det en del fördelar med att renovera om en gammal lägenhet.

Lägenheten blir precis som man önskar sig

Störst fördel av en renovering får ju du om du väljer att bo i den efter att du har renoverat den. Då får du ju en lägenhet precis som du önskar den. När du river ut lägenhetens golv, väggar eller hela inredningen i kök eller badrum, kan du alltid anpassa allt i bostaden så att den passar dina behov. Det innebär att om du önskar dig ett ljusare eller mörkare kök, så får du det. Önskar du dig ett rum till, kan du bygga det så att du får ytterligare ett rum, eller tvärtom. Om du önskar dig en öppnare lägenhet, då kan du slå ut väggar och skapa mer rymd i lägenheten.

Lägenheten får just de material som du har valt

En annan fördel med att bo i den lägenhet som du har valt att renovera är att du får lägenheten just i de material som du önskar dig. Om du önskar att få ett mer lyxigt badrum som skiner av marmor, ja då har du möjlighet att få just det. Om du har önskemål om att få en bostad just på det sätt som du önskar är just en renovering bästa tillfället att skapa en bostad som det du har drömt om. Tänk bara på att det sällan är snyggt att blanda stilar, åldrar och byggnader. Vad vi menar är att om du renoverar en villa från 70-talet och så att den ser ut efter stilen just nu, blir det sällan snyggt. En villa från 70-talet bör egentligen renoveras efter de förutsättningar som man hade på 70-talet. Inte så att man behvöer måla inredningen i brunt eller orange, men att ändå ta hänsyn till byggnadsvård så långt det bara går. Här kan du läsa mer om hantverkare som kan renovera lägenhet i Stockholm: https://www.renoveralägenhetstockholm.se.

16 Apr 2019