Hemstädning - Sollentunas vapen mot dammråttor

Med hemstädning får man det städat och fint i hela bostaden i Sollentuna på en gång. Man väljer själv hur ofta man vill att firman kommer och städar hemmet.

Livet gick sin gilla gång. Dammråttan levde ett stilla och undangömt liv. Trots att familjen städade ofta, så växte den lilla dammråttan sakta, sakta. Dammråttan hade bott hos familjen sedan hon var ett minimalt dammkorn som fötts till världen. Så fort hon försökte få till lite större storlek hade den där envetna dammoppen tagit bort det. Som den vackra dammråtta hon ändå var klamrade hon sig fast med hår och hull där hon bodde.

Bland de små dammkornen började det gå ett rykte att familjen hade tröttnat på att städa. Det ryktet gillade dammråttan. Enligt ryktet skulle det dock komma en firma som skulle utföra hemstädning hos familjen i Sollentuna. Anledningen var det nyfödda pyret som tog ork och kraft. Dammråttan hade hört om hemstädning förr – de var väldigt noggranna in i minsta vrå.

Hemstädning får dammråttorna att försvinna

Dammråttan trivdes i sitt hörn, och ibland fick hon sällskap av en borttappad studsboll eller en vante. Men plötsligt märkte hon hur känslan i hemmet förändrades. Det var nya röster och det luktade rengöringsmedel. Ryktet om hemstädning var sant, och nu skulle varje vrå bli skinande ren. Plötsligt flyttades soffan ut för att de skulle komma åt bakom och vips fick dammråttan flytta in i dammsugarpåsen istället. Aldrig mer skulle dammråttan få bo i trygghet under just denna soffa.

13 May 2022