Hitta en bra rörmokare i Göteborg

Letar du efter en bra rörmokare i Göteborg? I Göteborg finns många VVS-firmor som erbjuder rörmokar- och ventilationstjänster. Bor du i ett gammalt hus är det en bra idé att då och då låta en rörmokare besiktiga rör och ledningar för att se till att de inte rostat eller slammat igen.

Överallt omkring oss ligger rör och ledningar i väggarna. Rör och ledningar som ger oss värme, vatten och elektricitet. Att dessa rör och ledningar hålls i gott skick är ett måste för att vi ska kunna leva våra bekväma liv. En rörmokare är den VVS-tekniker som oftast tar hand om rören för tapp- och avloppsvatten. Behöver du hjälp med att installera en ny blandare eller toalett, eller har fått stopp i avloppet, är det till en rörmokare du ska vända dig.

VVS

Rörmokare är egentligen ett stockholmskt slanguttryck, som spridit sig över landet och numera är den vedertagna termen för en VVS-tekniker som jobbar med vattenledningar. VVS står för Värme, Vatten och Sanitet, där saniteten är det som gäller tapp- spill- och avloppsvatten. Har man ett vattenburet värmesystem är även värmen rörmokarens område. Ventilation däremot jobbar inte rörmokare med utan då får du vända dig till en ventilationstekniker eller en ventilationsfirma.

VVS-firma

Vill du ha tag i en rörmokare kan du vända dig till en VVS-firma. Många rörmokare har även ordet rörmokare i firmanamnet, så du kan söka på det också. Som alltid när man ska anlita hantverkare är det bra att göra lite efterforskning först. Rörmokarna i Göteborg är för det mesta hederligt folk, men trots detta finns det alltid en och annan oseriös aktör som ständigt är på jakt efter godtrogna kunder att dra vid näsan.

Bästa stället att börja är att besöka några konsumentguider på nätet., där tidigare kunder kan lämna betyg på utförda jobb, service osv. Här får man snabbt en bild av vilka firmor som får nöjda kunder, och vilka men ska akta sig för. Missnöjda kunder kan nog ingen firma helt skydda sig från, de tfinns helt enkelt folk som aldrig blir riktigt nöjda, men betygen på de här sajterna brukar oftast stämma bra med verkligheten.

Ta in flera offerter

Vill du hitta den bästa och mest prisvärda rörmokaren i Göteborg bör du ta in offerter från så många du hinner med. Ring gärna också runt så får du snabbt en bild av bemötandet hos firman. Kolla hur snabbt de kan komma och hjälpa dig och väg in detta i helhetsbilden.

På offerterna är det viktigt att firmorna specificerar vad som är material- och arbetskostnad, samt om moms är inräknat. Även avdrag för ROT ska finnas med, kostnad både före och efter. Hos en seriös rörmokare är priset på  offerten detsamma som priset på slutfakturan, det ska inte tillkomma några dolda kostnader.

Har du tur så träffar du rätt redan första gången, som vi redan sagt finns gott om duktiga och trevliga rörmokare i Göteborg. Blir du missnöjd får du söka vidare till du hittat den bästa rörmokaren i Göteborg!

20 Feb 2018