Hitta en byggfirma i Stockholm som har fasadrenovering som specialområde

Är ni en bostadsrättsförening i Stockholm som behöver hjälp med att renovera fasaden? I så fall ska ni anlita en kunnig byggfirma som har fasadrenovering som sitt specialistområde.

Fasaden får gärna vara snygg men den är först och främst till för att hålla fukt och kyla borta. Till fasaden hör också fönster och dörrar, och det kan löna sig att samtidigt se över dessa. Inte minst för att man kan göra stora energibesparingar. Men också för att passa på att nyttja byggnadsställningarna till både fasaden och fönstren. Att hyra in byggnadsställningar är annars en stor utgift, och vet man att fönstren eller kanske taket snart behöver bytas eller renoveras finns det pengar att spara genom att göra allt på en gång.

Upprätta ett detaljerat avtal innan fasadrenoveringen påbörjas

En fasadrenovering är ofta omfattande och kostar en hel del. För att få en fasad som håller riktigt länge och som inte drabbas av problem är det viktigt att man är noga med val av byggfirma. Företaget man anlitar måste ha kunskap i byggnadsvård och ha fasadrenovering som sitt specialområde. Därför kan man inte bara gå på priset när man väljer aktör utan måste även titta på referenser och tidigare uppdragsgivare. När man sedan har valt byggföretag är det viktigt att man skriver ett detaljerat avtal innan renoveringen börjar. Där bör det anges när renoveringen ska påbörjas och vara färdig för slutbesiktning, vad som ska göras och med vilka material, samt totalpris för hela renoveringen.

7 Jan 2022