Hitta någon i Stockholm för er kommande OVK-besiktning

Är ni ägare av någon typ av fastighet? Då behöver ni se till att komma ihåg den obligatoriska ventilationskontrollen. En OVK-besiktning bör göras regelbundet. I Stockholm får ni hjälp.

Alla som äger ett hus eller har ansvar för det måste ibland se till att göra en ventkontroll. Detta innebär att det görs en kontroll eller en slags besiktning av hela fastighetens ventilationssystem. Men hur ofta måste man egentligen se till att komma ihåg att boka in en sådan här typ av kontroll då? Jo, man brukar säga så här: om det är första gången som systemet och själva ventilationen ska tas i bruk så måste det genomföras en besiktning. Det blir alltså en första besiktning av ventilationssystemet som görs för att se så att allting fungerar som det ska.

Hur ofta bör en OVK-besiktning göras?

Sedan är det ungefär vart tredje till sjätte år som det kan vara bra att göra en OVK, det vill säga en obligatorisk ventilationskontroll. Det är upp till husägaren att se till att dessa faktiskt blir gjorda regelbundet. Den eller de som bor i huset vill ju gärna att inomhusklimatet och luften ska vara tillfredsställande och då behöver man kolla över systemet kring ventilationen med jämna mellanrum. Det ligger alltså i husägarens intresse. Om ventilationen inte fungerar som den bör, så finns det en risk att man andas in dålig luft eller icke tillräckligt med luft när man tillbringar tid inomhus. I Stockholm kan ni få hjälp att göra en obligatorisk ventilationskontroll.

7 Feb 2022