Hjälp med tunga lyft

Även om man kan flytta mycket själv så finns det ibland saker som man behöver hjälp med. Då vänder man sig helt enkelt till en flyttfirma som fixar tunga lyft.

Margareta och Greger hade gått skilda vägar för ett par år sedan. Men de var fortfarande goda vänner och träffades regelbundet. Faktum var att Margareta hade kvar sin keramikverkstad hos Greger, som bodde kvar i det som en gång varit hans föräldrahem på landet. Hon tog helt enkelt bussen ut till honom när hon ville jobba med leran.

Men nu hade Greger gått i pension. Han hade inga barn och inget annat som höll honom kvar i Sverige, så han hade bestämt sig för att helt osentimentalt sälja gården. Han skulle nämligen flytta till Spanien och bo där året runt.

Tunga lyft – keramikugn och drejmaskin

Nu var Margareta därför tvungen att flytta sin keramikverkstad. Hon hade turen att få hyra en källarlokal i huset där hon bodde. Men hur i all världen skulle hon lyckas flytta alla saker? Verkstan hade kompletterats med utrustning under åren och nu var det mycket som skulle med, även om hon rensade ut en del.

Det blev till att köra många vändor med Gregers skåpbil. Men drejmaskinen och ugnen fanns det ingen chans att de skulle kunna ta själva. Särskilt ugnen, som var fodrad invändigt med eldfast tegel vägde hur mycket som helst. De behövde alltså hjälp med tunga lyft, även om de fixade det mesta av det andra själva. Men det var bara att vända sig till en flyttfirma så löste sig det också.

10 Apr 2023