Hur är det att bo i Sollentuna?

Sollentuna prisas ofta för sin närhet till naturen och många fina badplatser, samtidigt som det har nära till vattnet. Här bor ungefär 70 000 människor i flera olika områden som alla har sin egen karaktär. Att flytta hit är inte ovanligt, särskilt bland innerstadsbor som vill komma närmare naturen.

Näringslivet

Enligt kommunen själva har Sollentuna ett av landets bästa företagsklimat. Det här motiveras med att de stöttar entreprenörer och ”företagaranda”, samt ett kontinuerligt arbete med att ge företagen bättre service.

Påståendet att Sollentuna är en av landets bästa kommuner för företagare finns det stöd för. I Svenskt Näringslivs ranking av de lokala företagsklimaten i landet har Sollentuna kommit på andra plats – tre år i rad. Detta av 290 svenska kommuner. Något som har gjort att många företag etablerat sig i Sollentuna är det förmånliga läget, med närhet både till Arlanda och centrala Stockholm. Här finns många olika typer av företag etablerade, vilket också leder till ett varierat tjänsteutbud. Här kan du hitta alltifrån proffsiga flyttfirmor till duktiga IT-konsulter. Att ha hjälp av en flyttfirma är såklart särskilt lägligt om du planerar att flytta hit.

Att göra

Sollentuna är en bra kommun för den som gillar att aktivera sig på fritiden. Här finns flertalet idrottsplatser, en stor simhall med gym och relax, motionsspår, utegym och mycket mer. Därtill är du nästan alltid nära till vattnet, något som bidrar till att kommunen har många fina, allmänna badplatser.

Klart är att det finns mycket att göra på sommaren, men även under vinterhalvåret bör den som bor i Sollentuna inte ha några problem att aktivera sig. Till exempel finns Väsjöbacken där du kan åka utför och ha roligt i backens funpark, flera ishallar samt en bandyplan. Dessutom plogas Norrvikens is till en nästan en och en halv mil lång isbana vintertid för den som gillar skridskoåkning.

Vill du flytta hit?

Om du är sugen på att flytta till Sollentuna har du en del att fundera på. Var i Sollentuna ska du bo? Ska du sköta flytten själv eller med hjälp av en flyttfirma? Många väljer att sköta flytten själv. Trafiksituationen i Sollentuna är för det mesta ganska lugn och det är inget problem för de flesta att manövrera en stor bil i kommunen. Däremot finns det andra fördelar med att anlita en flyttfirma. Det är visserligen lite dyrare än att göra det själv, men du slipper det omfattande arbetet som hör en flytt till. Flyttfirmor finns det flera av i Sollentuna, även om det går att anlita en i orten man flyttar från också.

Här kan du få hjälp.

4 Oct 2017