Hur hitta en målare i Åkersberga?

Åkersberga är en stad i Österåkers kommun strax utanför Stockholm. Även om Åkersberga inte ligger i Stockholms kommun – ligger det i dess län. Närheten till Stockholm gör att boende i Åkersberga har tillgång till ett stort tjänsteutbud när det kommare till tjänster som att anlita exempelvis målare eller hantverkare.

Som jämförelse har Åkersberga ungefär 28 000 invånare – Stockholm har betydligt fler än så. Tjänsteutbudet är följaktligen också högre. I och med närheten finns kan boende i Åkersberga dock, som tidigare nämnt, åtnjuta ett mycket stort tjänsteutbud.

Fråga vännerna

Att få en rekommendation från vänner som tidigare anlitat en målare är kanske det bästa sättet att få tag på en målare i Åkersberga. Är det vänner eller bekanta du litar på, kan du känna dig trygg med att firman gjorde ett bra jobb hos dem. Således bör de göra ett bra jobb hos dig också.

Det här är givetvis inte vattentätt. Firman bör även kollas upp och göras efterforskningar på. Läs mer om hur du kan göra detta nedan.

Ta referenser

Att ta referenser från en firma är ett bra sätt att förvissa sig om dess skicklighet och erfarenhet. Be gärna om flera referenser och ring upp dem alla. Ställ gärna frågor i stil med dessa:

  • Tillkom några kostnader som inte var avtalade från början?
  • Hur noggranna var firman överlag?
  • Uppstod några problem under arbetets gång? I så fall, hur hanterades detta av målarna?
  • Blev resultatet som överenskommet?
  • Hur var priset i förhållande till arbetsinsatsen?

Omdömen på nätet

En annan typ av recensioner är att kolla upp dem på nätet. Genom att söka på exempelvis ”Målare Åkersberga (firmans namn) omdömen”, är det sannolikt att du får upp några resultat som kan vägleda dig. Det är dock viktigt att inte lita alltför mycket på dessa. Om det till exempel endast finns en kort recension med högsta betyg, kan det lika gärna vara ägaren själv som satt det. Underlaget är helt enkelt inte tillräckligt stort.

Samtidigt finns det nackdelar med att be firman om deras egna referenser. Risken finns såklart att du ges numret till en anställd eller en vän till någon på firman. En tumregel är att försöka bredda underlaget så mycket som det går. Be om många referenser, och försök att hitta så många omdömen på nätet som möjligt.

Använd en offertsida

Att använda en offertsida för att hitta firmor att anlita är mycket effektivt – ur flera perspektiv. Dels så går det riktigt snabbt – och du får sannolikt ett mycket bra pris. En nackdel är dock att inte alla firmor är anslutna till en sådan här sida. Alltså finns det en risk att du missar en riktigt bra firma i området, bara för att de inte samarbetar med en offertsida.

Bara för att firman är ansluten till en offertsida blir den dock inte automatiskt bra och seriös. Du bör även kolla upp omdömen, ta referenser och kan ske höra med vänner på sociala medier om de tidigare använt sig av firman.

Läs mer: www.målareåkersberga.nu.

26 Mar 2017