Hur vet man vilken flyttfirma som är pålitlig?

När man står inför en flytt är det vanligt att anlita en flyttfirma. Men vilken flyttfirma bör man egentligen välja och hur kan man avgöra vilken som är bra? Utbudet är stort och priserna varierar.

Sedan införandet av rut-avdraget har antalet flyttfirmor ökat markant och det är möjligt att få flytthjälp till mycket förmånliga priser. Tyvärr är inte alla flyttfirmor pålitliga, seriösa eller ens skattskyldiga. Oftast är det de som erbjuder de lägsta priserna. Dessa företag saknar även försäkringar som täcker eventuella skador på ditt bohag.

Om man vill kontrollera om en specifik flyttfirma är registrerad och betalar skatt kan man göra en sökning hos Skatteverket. Vanligtvis är det bästa sättet att hitta en pålitlig och bra flyttfirma genom att fråga vänner och bekanta om rekommendationer. För att säkra sin valda flyttfirma är det också viktigt att vara ute i god tid, då de bästa firmorna snabbt blir uppbokade.

Extra tjänster såsom vindsröjning och flyttstädning

Innan man tar kontakt med en flyttfirma kan det vara klokt att överväga hur mycket av flytten man behöver hjälp med och om man även är intresserad av några extra tjänster. Vissa flyttfirmor, som till exempel TBA Transporter - flyttfirma i Stockholm, andra tjänster och lovar att skräddarsy flyttningen enligt dina önskemål.

Det är bra att begära kostnadsförslag från åtminstone två olika flyttfirmor för att jämföra priser, men det är också viktigt att granska referenser. De flyttfirmor som har varit etablerade under lång tid är oftast de mest pålitliga alternativen.

19 Aug 2023