Kolla persiennerna på visningen!

Att kontrollera skicket på persiennerna är ett bra sätt att få ett hum om hur väl en lägenhet tagits om hand. Är persiennerna i dåligt skick, se upp!

Även om en lägenhet på en visning till synes kan vara i topptrim är det inte alltid allt är som det ska bakom kulisserna. Att pimpa och styla bostäder inför försäljning är i Stockholm numera en hel industri, och det går att göra mycket med ytan när man stylar en lägenhet. Inredningsdesigners och mäklare verkar överens om att om man bara kan skapa så mycket wow-faktor som möjligt genom att inreda lyxigt och ta snygga bilder, så kommer spekulanterna att studera bostadens faktiska skick mindre noggrant.

Persienner i fint skick

För jobbigt att fixa persiennerna?

Men det finns detaljer i en lägenhet där inredningsdesignern sällan ids styla och fixa. Även om snittpriset för att styla en bostad inför en visning i Stockholm ligger runt 25 000 kronor (att jämföra med en grundlig flyttstädning som kostar ca 2000 kronor) så brukar till exempel persienner i fönstren lämnas orörda. Genom att ta dig en titt på persiennerna när du är på visning ser du lätt vad det är för typ av person som äger lägenheten. Är persiennerna i dåligt skick, med trasiga snören och buckliga eller dammiga lameller, ja då kan du ganska säkert sluta dig till att du har att göra med en bostadsinnehavare som sällan städar och som antagligen inte tagit hand om bostaden särskilt väl.

Kontrollera bostadens skick noggrant

Är persiennerna i dåligt skick, ta dig även en titt under diskhon och kontrollera lådor, luckor och lister i bostaden. Chansen är stor att bostaden vid en närmare granskning visar sig vara ganska luggsliten, med slitage på många ytor. Även om detta i sig självklart inte är en anledning att avstå från att buda på lägenheten, så kan det ändå hjälpa dig att göra en bedömning av vad som är rimligt att betala för den. Just nu är det köparens marknad i Stockholm, och det finns ingen anledning att betala mer för en bostad än vad den faktiskt är värd.

Inte svårt att ta hand om persienner

Persienner är hållbara och slits inte lätt. Med regelbundet underhåll går det att hålla sina persienner hela och fina många år, även i rum där man dagligen hissar dem upp och ner, som i sovrum. Att ta hand om en persienn är inte på något sätt svårt eller ansträngande, det handlar framför allt om att torka bort damm och fett, som faktiskt hamnar även på mellanliggande persienner mellan två glas. Rengör man bara persiennerna ordentligt med jämna mellanrum så slits de inte nämnvärt.

Om ett persiennsnöre går sönder så kan det lätt bytas ut, antingen av en själv eller av en persiennmontör. Det går fort och kostar inte många kronor i Stockholm. Det finns kort sagt ganska få anledningar till att man låter sina persienner förfalla till dåligt skick, förutom att man helt enkelt är en ganska slarvig person. Så kolla noggrant skicket på persiennerna nästa gång du går på visning i Stockholm!

Läs mer på: https://www.persiennstockholm.nu

11 Oct 2019