Komplett golvslipning med ytbehandling i Stockholm

Funderar ni på att själva slipa om era trägolv? Nyttja i stället rotavdraget och ta hjälp av ett företag som är specialiserade på golvslipning i Stockholm.

Sedan rotavdraget infördes är det nästan ingen idé att själv slipa trägolven. Som hemmafixare slipar man ofta mer än man behöver och det är lätt hänt att golvet blir ojämnt eller får slipmärken. Då lägger ytbehandlingen sig ojämnt över golvet och rinner i värsta fall också ner i slipspåren.

Det får till följd att golvet inte får det skydd som det behöver och därför ganska snart kommer att behöva slipas om igen. Anlitar man i stället ett proffs får man garanterat helt släta golv och ett snyggt resultat som håller riktigt länge. Vissa golvslipningsfirmor är så pass medvetna om sin skicklighet att de lämnar garanti på sin golvslipning.

Hur lång tid tar en golvslipning?

Vill man ha hjälp med golvslipning i Stockholm ska man ta in kostnadsförslag från några olika företag och jämföra priser. Detta görs enkelt via de olika golvslipningsföretagens hemsidor. Vissa företag erbjuder kostnadsfritt hembesök i samband med offertförfrågan. Bra om man är osäker på om golvet går att slipa eller om det är för tunt.

Hur mycket det kostar att få ett trägolv slipat beror på arbetsåtgången och materialkostnaden. Att slipa golvet i ett normalstort rum tar oftast bara en arbetsdag men sedan måste golvet också få skyddande ytbehandling. Denna läggs ofta på i två till tre lager och behöver torka emellan. Därför kan det ta två till tre dagar innan golvet är klart.

3 Jan 2023