Letar du efter bostad i Täby?

När familjen blivit större eller mindre är kanske dags att flytta. Eller när man har bytt arbete och behöver bo närmare. Det är spännande och lite läskigt att flytta från sin bostad till en ny. Man vet vad man har men inte vad man får. Det är lite som att byta arbete. Hur hittar man egentligen den perfekta bostaden?

Det rekommenderas att kontakta en kunnig mäklare med sina frågor och önskningar. En mäklare har kunskap och erfarenhet från området där denne verkar och vet precis vilka priser objekten vanligen går för. Till exempel Täby är en trevlig kommun nära Stockholm. Det är bra kommunikationer till Stockholm och det finns många attraktiva bostadsobjekt. Det finns moderna lägenheter runt Täby centrum, men det finns även många vackra radhusområden och villakvarter runt omkring. Det är en rik kommun och en mycket trevlig plats att bo på för både den stora och små familjer. 

Vad är ditt behov?

Det finns hundratusentals bostadsobjekt till försäljning i Sverige. Allt från små ettor på 25 kvm till stora slott och herrgårdar. Så det första man ska göra är tänka igenom vad man söker för bostad. Vad har du för behov och önskningar gällande den nya bostaden. Sedan är såklart viktigt att sätta en budget så man har råd att bo där. Så du bör kontakta din bank och gå igenom hur mycket du kan låna och hur höga månadskostnader du eller familjen klarar av.   

Storlek och läge

Självklart avgörs priset av var bostaden ligger och hur stort det är. Men det skiljer mycket mellan olika städer och på stad och landsbygd. Faktum är att man kan få en stor villa i en mindre stad för betydligt mindre pengar än vad en liten lägenhet på 1 rum och kök i någon av landets stora och populära städer. Men det är ju där jobben finns som alla vill bo.

Bostad i Stockholm

Om man letar bostad i Stockholm finns det stora skillnader även här. Många vill bo i en lägenhet i den pulserande innerstaden eller köpa en villa på lagom avstånd från city. Ju längre från stan ju billigare blir det i regel, men det finns undantag. 

Om man letar bostad i någon av Stockholms förorter går priset ner betydligt trots att det ibland handlar om nyproduktion.

I innerstaden är lägenheterna mycket dyra. Man får betala minst 2 miljoner för en liten etta och 10-tals miljoner för större våningar på de finaste adresserna på Östermalm.

 

 

22 Aug 2019