Lyxig pool för alla budgetar

Att ha möjligheten att ta ett dopp i sin egen pool i trädgården är en dröm för många. Och tack vare det stora utbudet på marknaden, kan du hitta en pool som passar både din trädgård och din plånbok. I den här artikeln kommer vi att gå igenom olika typer av pooler och hur du kan installera dem på ett sätt som passar just dig.

Ovanmarkspooler - enklare och billigare alternativ

För de som vill ha en pool som inte kräver alltför mycket arbete och som inte behöver grävas ner i marken, så är en ovanmarkspool ett perfekt alternativ. Dessa pooler finns i olika storlekar och former, och kan placeras på en plan yta i trädgården. De är också enklare att installera och behöver oftast bara anslutas till ett eluttag. En ovanmarkspool är ett bra val om du har en mindre trädgård eller om du vill ha en pool till ett överkomligt pris.

Bygga in poolen med trä eller lecablock

Om du vill ha en större och mer simvänlig pool, så kan du välja att bygga in den med trä eller lecablock. Det här är ett alternativ för de som har en sluttande tomt eller en tomt där uteplatsen är högre upp än trädgården. Att bygga in en pool ger dig möjligheten att anpassa den efter din trädgård och skapa en naturlig övergång mellan poolen och trädgården.

Gräva ner poolen i marken

Det vanligaste alternativet för de som vill ha en större pool är att gräva ner den i marken. Att gräva ner en pool kräver mer arbete och kan bli dyrare, men ger dig också en mer permanent lösning. Det är viktigt att anlita proffs som kan hjälpa dig att gräva ut och ansluta allt som behövs för att poolen ska fungera optimalt. Det är också viktigt att poolbotten är helt jämn för att undvika läckage och spill. Behöver du ett proffs på poolbygge? Gå i så fall in på byggapool.net

19 Apr 2023