Mäklare Mölndal - rätt val ger högre slutpris

Att välja mäklare ska aldrig ske av slentrian. Det är ett val som i slutändan kan vara skillnaden mellan en hyfsad affär och en riktigt, riktigt bra sådan. Med tanke på att priserna för bostäder ökat över hela Sverige så kan man, genom att välja rätt mäklare, nå nya höjder vad gäller slutpris även i exempelvis Mölndal.

Fler och fler söker sig bort från våra större städer. Detta som en följd av den pandemi som hållit oss i ett järngrepp. Vi är beredda att ompröva våra liv. Varför bo i en liten tvåa i Göteborg när man kan få ett helt hus i Mölndal för samma pengar? För första gången på 20 år ser man en större utflyttning än inflyttning till både Stockholm och Göteborg.

Vi arbetar hemifrån, vi bor därmed på våra arbeten och vi behöver möjligheter att kunna röra oss mer fritt: att välja bort storstadens puls till förmån för lugnet på landet är tilltalande för många idag. Vill du sälja en bostad i Mölndal så har du idag trumf på hand - men det kommer att kräva rätt mäklare för att du ska nå ett större klientel och få det riktigt stora intresset kring ditt objekt.

Så hittar du rätt mäklare i Mölndal

Det viktigaste man kan göra i samband med att man ska välja mäklare i Mölndal är att de facto skaffa sig ett urval. Med detta menar vi att du måste ta dig tid att träffa så många mäklare som möjligt, se över vad de erbjuder, hur mycket betalt de begär - fast pris eller i provision - samt hur er personkemi känns. Det senare är viktigt. Du lägger din livs affär i händerna på en annan person och dennes jobb kan antingen leda till ett högt slutpris, eller ett lägre sådant. Det är därför viktigt att du känner förtroende och tillit till den mäklare du slutligen väljer.

Hur mäklaren arbetar är idag viktigare än tidigare. Vilka kanaler kommer det att annonseras i? Med tanke på att vi idag använder internet och lever i ett digitalt samhälle så finns alla möjligheter att dra till sig spekulanter även utanför bubblan Mölndal. Som sagt, fler är intresserade att flytta från större städer - men det gäller också att de ser Mölndal i allmänhet och ditt objekt i synnerhet som något att överväga. Den mäklare du anlitar ska kunna använda digitala hjälpmedel för att nå folk över hela Sverige. Det är viktigt.

Hitta en mäklare som ger dig valuta för pengarna

Hur planen för försäljning ser ut är också avgörande. Kan mäklaren genom bilder och text göra ditt objekt rättvisa? Finns det möjlighet att renovera innan - och i så fall hur? Kan mäklaren ordna med en professionell homestylist som gör din bostad mer säljande?

Kort sagt: mäklaren ska kunna ge dig professionella tips och komma med idéer om hur du ska agera för att just din bostad ska skilja sig från mängden. En viktig del i detta handlar även om när ni ska trycka på startknappen. När är bästa läget för din mäklare i Mölndal att lägga ut bostaden? Det uppenbara är höst och vår, men samtidigt så är konkurrensen störst just under dessa årstider. Målet för dig är att vara bäst i klassen, du ska inte drunkna i den stora massan.

Att välja mäklare idag är viktigare än någonsin. För att det ska bli din livs affär i en positiv bemärkelse så krävs det en kunnig, skicklig och hängiven mäklare vid din sida. Ta dig tid att undersöka dina alternativ innan. Det tjänar du på.

4 Oct 2021