När du behöver hantverkare i Stockholm

Att anlita hantverkare i Stockholm kan synas som en lätt uppgift. Bara i Storstockholm finns det närmare bestämt minst 6.288 olika hantverkare enligt hitta.se. Att välja något av alla dessa företag kan faktiskt vara svårt. Vad ska man gå på? Är alla lika duktiga hantverkare? Vad ska man titta på, hur skiljer sig de olika hantverkarna åt? Det och mycket annat som är bra att tänka på när man anlitar hantverkare i Stockholm, tar vi upp här.

1. Kostnadsfritt hembesök innan offert

Att ett företag erbjuder sig att göra ett kostnadsfritt hembesök innan de ger en kostnadsfri offert är ett gott tecken på att de är noggranna och vill veta mer exakt hur stort arbetet kommer att bli, och vad det är som du, som kund önskar dig. Ser de på plats vad det är som du önskar dig av dem, får de en bättre uppfattning om vad det är som du önskar dig och kan lättare förverkliga det.

2. Kompetenta och rätt utbildade hantverkare

Det viktigaste är ju att du får kompetenta, utbildade hantverkare med certifikat som visar på att de har gått en vidareutbildning för det arbete som de ska göra. Detta tänker mågna är självklart och antar att när någon erbjuder sina tjänster, att de automatiskt har utbildning för det som de ska utföra, men det är inte alltid säkert. Därför bör du som kund, alltid förvissa dig om att de som kommer har de rätta utbildningarna. Annars riskerar deras arbete att bli undermåligt.

3. Garantier på arbetet

Har företaget möjlighet att ge, till exempel 10 års garanti på sitt arbete, kan du vara vara ganska lugn över att de gör arbetet så att du som kund, blir nöjd med dem. Ger de garantier bör de göra arbetet tills du är nöjd med det som du har anlitat dem för.

4. Fasta priser på arbetet

De bör inte ta extra betalt, eller till exempel övertidsersättning av dig, om de inte hinner bli klara på den utsatta tiden. Har en hantverkare fasta priser, innebär det att de själva tar ansvar för att arbetet blir klart i tid och inte behöver dra ut på tiden, utan ser till att arbeta effektivt när de är hos dig.

5. Egen ansvarsförsäkring

Att de faktiskt har egen ansvarsförsäkring är vitalt, då det visar att de tar ansvar för arbetet som de utför. Sker något på arbetsplatsen ska inte du osm kund behöva stå för deras misstag. Alla vet att en olycka sker så lätt.

10 Dec 2018