När skräcken tar över

Krånglar hissen ofta? Hisskräck efter att ha åkt i hissar som stannar? Uppdatera dina hissar med de senaste teknikerna och upplev hur enkelt det kan fungera med en modern hiss i huset.

Det finns hundratal människor som lever med skräck inför att åka hiss. Kanske inte för att hissfärden i sig är så farlig utan mer för att de blivit inlåsta eller fastnat i ett trångt utrymme utan att kunna ta sig ut. En hiss kan påminna om dessa upplevelser och skapa ett nytt trauma trots att man gång efter annan åker utan att det händer något särskilt. Men ve och fasa, tänk om det skulle vara så att hissen fastnar. Hur länge blir man sittande? Är det någon som hör rop på hjälp? Vad skulle hända om man behöver gå på toaletten och sitter fast i en hiss? Tänk vad hungrig man kan bli om man blir sittande hela natten. Det finns nog ingen ände på alla farhågor som kan dyka upp i huvudet inför en sådan situation.

Hissen som din bästa vän

Ta hissen istället för trapporna. Det påståendet skulle nog många förfäras över när vi lever i en värld där man rör sig mindre och mindre. Istället uppmuntras det till att ta trapporna istället för hissen. Men tänk dig följande scenario: Man kommer hem efter att ha köpt mat till hela familjen och tjocka släkten. Festligt värre ska det bli och alla har tackat ja och vill komma på besök. Flaskor med god dryck väger en del, för att inte tala om all mat. Nu står man man där. Valet står mellan att gå upp och ner i trapporna i flera omgångar eller att ta hissen med allt på en gång. Påsarna är tunga men trapporna känns säkrare ifall hissen stannar och man blir inlåst tills någon kommer och räddar en ur situationen. Man blir stående utan att kunna ta beslut.

Moderna pålitliga hissar

Ett återkommande problem med hissar kan skapa bekymmer och trassla till tillvaron. Det finns emellertid idag ett så pålitligt och moderniserat system att ingen längre ska behöva vara rädd för att åka hiss. Tekniken är lätt att förstå, de rör sig nästan ljudlöst och det finns knappar att trycka på som går både till larmcentraler och jourpersonal. Dörrarna stängs automatiskt och skulle man inte ha hunnit in med allt öppnas dörrarna igen. Det är lätt att modernisera en hiss så alla blir nöjda. 

29 Mar 2020