Nya energisnåla fönster ger mer pengar i spargrisen

Är det dags att sätta in nya fönster? Om du gör det kan du sänka dina värme- och energikostnader. Det innebär att du får mer pengar över att stoppa i spargrisen så du kan uppfylla dina drömmar.

Det kan vara rofyllt att titta ut genom fönstret men mindre roligt om det släpper in kalluft. Då är det dags att byta till nya fönster som finns i en mängd olika utföranden och kulörer. Det är viktigt att behålla värmen inomhus och låta den kalla luften stanna utomhus där den hör hemma. Det finns även andra anledningar att byta ut dem, till exempel om de är trasiga eller slitna. En fotboll kan lätt ta vägen in genom en ruta istället för in i målet. När du ska köpa ett nytt fönster kan du välja på ytbeklädnad, spröjs, kulör med mera. Nya, fina fönster kan förutom att sänka dina energikostnader även ge ett lyft för hela huset eller fastigheten.

Skapa någon nytt då du byter fönster

Släng aldrig bort dina gamla fönster då du sätter in nya. Se istället till att återbruka dem och skapa ny unik inredning till din bostad. Med en smula fantasi, målarfärg, lim och lite annat kan du göra alla möjliga roliga saker. Du kan använda det som ram till några fina foton eller byta ut glaset mot speglar. Om du har ett flertal gamla fönster och plats utomhus kan du bygga dig ett fint litet växthus. Du kommer säkert på andra roliga saker du kan skapa.

4 Feb 2022